Ασφαλιστικά λόγια φασόν και καρμπόν

της Ελενας Ερμείδου

O κόσμος ‘καίγεται’ να ακούσει κάτι καινούργιο και βαρκούλες αρμενίζουν στα γλυκά νερά, Αν  βγάλουν ρότα για να φύγουν από τα αγκυροβόλια τους, θα χάσουν τα σημεία του ορίζοντα ακόμα και με πυξίδα.

Ένα χρόνο και 3 μήνες  ηχούν στα αυτιά μας, εγκώμια για την τηλέ-εργασία, διθυραμβικά σχόλια για το μοντέλο τηλέ-εργασίας κάθε μίας ασφαλιστικής , χειροκροτήματα για τα μοναδικά αποτελέσματα στην υγεία μέσω τηλέ-εργασίας, επαίνους για την ψηφιοποίηση, εύσημα για όσους δούλευαν απομακρυσμένα κτλ.

Ολα αυτά προκαλούν σύγχυση. Η τεχνολογία δεν είναι αυτοσκοπός είναι μέσο, δεν είναι να κάθεσαι να  αναλύεις το πώς, το τι  και τα κατορθώματα σου. Τι ενδιαφέρει αυτό τον ασφαλισμένο και τον εν δυνάμει πελάτη των ασφαλιστικών. Εντάξει ξέρει ότι οι ασφαλιστικές και η ασφαλιστική διαμεσολάβηση τον υποστηρίζει βρέξει, χιονίζει με τα τεχνολογικά επιτεύγματα των καιρών μας αλλά γιατί θα πρέπει να ακούει τα ίδια και τα ίδια ένα χρόνο τώρα και μάλιστα από ομιλητές συνεδρίων που καλούνται να μιλήσουν για την επόμενη ημέρα, για το πώς θα διαμορφωθούν οι υπηρεσίες και τα προϊόντα ιδιωτικής ασφάλισης , για το αν το κράτος επί τέλους θα δώσει φορολογικά κίνητρα , για το αν οι ασφαλιστικές σχεδιάζουν να δώσουν στους ασφαλισμένους τους νέα πακέτα υγείας που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες από την πρόληψη μέχρι και την νοσοκομειακή περίθαλψη. Γιατί επενδυτές, καταναλωτές και άλλοι κλάδοι της οικονομίας πρέπει να ακούνε τις ασφαλιστικές να αυτοθαυμάζονται και να μην ακούνε κάτι που να έχει ενδιαφέρον και συνέχεια;

Η αγορά της ενέργειας είναι πολύ μεγάλη προσφέρει πολλές ευκαιρίες για τις ασφαλιστικές είτε είναι ζωής είτε είναι γενικές. Ο κλάδος ενέργειας έχει κάνει βήματα, η αγορά απελευθερώνεται, έχουν υπάρξει συμφωνίες, αναδεικνύοντας επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Το υδρογόνο μπαίνει στην ζωή μας. Τα οφέλη και οι ευκαιρίες, που προσφέρει η αγορά υδρογόνου για ένα ουδέτερο ενεργειακά κλίμα αλλά κι οι μεγάλες προοπτικές συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή του «πράσινου υδρογόνου» στο ενεργειακό μίγμα, αναδείχθηκαν κατά τις εργασίες του είναι πάμπολλες. Δεν ακούστηκε ούτε ένας προβληματισμός, ούτε ένα σχέδιο για αυτά στα συνέδρια που συμμετέχουν οι ασφαλιστικές. Ακούμε όμως ότι θέλουν να αντλήσουν νέα μερίδια αγοράς, και ότι προβληματίζονται για την ελάχιστη συμμετοχή τους στο ΑΕΠ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*