Ίσως τέλη Μαΐου έγκριση του εμβολίου στα παιδιά 12-15 ετών

Ο επικεφαλής του EMA διαβλέπει την έγκριση του εμβόλιου των Pfizer – BioNTech σε παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών να είναι δυνατή στα τέλη του τρέχοντος μηνός.

Το εν λόγω εμβόλιο έναντι της COVID-19 θα μπορούσε ενδεχομένως να λάβει ευρωπαϊκή έγκριση για χρήση σε παιδιά 12 ετών έως 15 ετών από το τέλος Μαΐου, σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της ρυθμιστικής αρχής της ΕΕ για τα φάρμακα.

«Προς το παρόν, ο στόχος που δίνουμε για έγκριση είναι κάποια στιγμή στον Ιούνιο. Προσπαθούμε να δούμε εάν μπορούμε να το επιταχύνουμε στα τέλη Μαΐου», δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), Emer Cooke, σε κοινή συνέντευξη στην Handelsblatt και σε άλλες ευρωπαϊκές εφημερίδες.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, αναμένονται «δεδομένα από την αναθεώρηση που πραγματοποίησε ο Καναδάς τις επόμενες δύο εβδομάδες και αυτό θα μπορούσε να επισπεύσει την επανεξέταση»,προσθέτοντας ότι εναπόκειται στα κράτη μέλη της ΕΕ πότε θα αρχίσουν να δίνουν δόσεις σε παιδιά της ηλικιακής ομάδας 12-15 ετών, μετά την έγκριση του EMA.

περισσότερα στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*