Howden Matrix: Κάθε Μέρα, Ημέρα της Γης

Η Howden Matrix, γιορτάζει την Ημέρα της Γης, κλείνοντας έναν χρόνο συντονισμένων δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, εστιασμένων στο περιβάλλον και στις ευπαθείς ομάδες. Στο πλαίσιο αυτό, κατά τους τελευταίους 12 μήνες, όλοι οι εργαζόμενοι συνέβαλαν στην επιτυχή εφαρμογή πρωτοβουλιών της εταιρίας που είχαν ως αποτέλεσμα:

  • Την μείωση κατά 80% της κατανάλωσης χαρτιού
  • Την κατάργηση των πλαστικών ποτηριών μιας χρήσης και την αντικατάστασή τους από ατομικά οικολογικά ποτήρια
  • Την ορθολογική διαχείριση της ανακύκλωσης χαρτιού, αλουμινίου, γυαλιού, συσκευασιών, μπαταριών και μελανοδοχείων
  • Την απόφαση για περιορισμό των περιττών μετακινήσεων με αυτοκίνητο και αεροπλάνο και τη συνεχή προσπάθεια μείωσης του ανθρακικού αποτυπώματος του οργανισμού, πρακτική η οποία θα συνεχιστεί και μετά την λήξη της πανδημίας
  • Την επιτυχή πρώτη συμμετοχή στην Εβδομάδα Προσφοράς του Ομίλου Howden (Ηοwden Group Giving Week), στο πλαίσιο της οποίας οι εργαζόμενοι συνεισέφεραν οικονομικά και έτρεξαν, περπάτησαν, κολύμπησαν και διένυσαν με τον ποδήλατο, περισσότερα από 300 χιλιόμετρα με στόχο να στηρίξουν το έργο της Κιβωτού του Κόσμου.
  • Τον συντονισμό του ευρύτερου φιλανθρωπικού έργου και τη σύνδεσή του, όπου αυτό είναι εφικτό, με την παροχή ασφαλιστικών καλύψεων, την πεμπτουσία των εργασιών του Ομίλου.

Με γνώμονα την πρώτη αρχή της φιλοσοφίας που διέπει τον Όμιλο Ηowden «Προτεραιότητα στους Ανθρώπους μας», η Howden Matrix ενισχύει την ανθρωποκεντρική της φιλοσοφία με την καλλιέργεια ενός περιβάλλοντος στο οποίο κυριαρχεί η πολυμορφία, η ισοτιμία και η ένταξη, ένα εργασιακό μοντέλο στο οποίο όλοι αισθάνονται καλοδεχούμενοι και όλοι μπορούν να αριστεύσουν.

Σήμερα, η Howden Matrix αποτελεί μέρος του Howden Group. ενός διεθνούς οργανισμού με μεγάλες φιλοδοξίες, που έχει ήδη ενταχθεί στο Παγκόσμιο  Σύμφωνο του ΟΗΕ και μαζί με περίπου 10.000 επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο έχει δεσμευτεί να εργάζεται  με τρόπους που υποστηρίζουν το κοινωνικό σύνολο και το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο της γιορτής της Ημέρας της Γης, αλλά και της πρώτης επετείου από την ένταξη της Howden Matrix στον Όμιλο Howden, η Deputy Group CEO Κωνσταντίνα Καπετανάκη τονίζει: «Μέσα στο μικρό αυτό διάστημα, έχουμε πετύχει πολλά και σε διαφορετικά επίπεδα. Αναπτυσσόμαστε ταχύτατα και παράλληλα είμαστε αποφασισμένοι να αφήσουμε θετικό αποτύπωμα στον κόσμο μας, προς όφελος των πελατών μας και των τοπικών κοινωνιών.  Δημιουργούμε συνεχώς καινοτόμες λύσεις που βοηθούν τους πελάτες μας να διαχειριστούν τους κινδύνους μακροπρόθεσμα και χαράζουμε την πορεία που θα μας οδηγήσει στο να γίνουμε ο πρώτος σε προτίμηση οργανισμός για τους ταλαντούχους εργαζόμενους και επαγγελματίες.»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*