back to top
25 C
Athens
Παρασκευή 24 Ιουλίου 2026

Νέες δράσεις Eurolife FFH και HOPEgenesis: Όταν ένα θέλω έχει αξία, πρέπει να παίρνει ζωή

Τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν και να επεκτείνουν την κοινή τους δράση ενάντια στην υπογεννητικότητα μέχρι το 2023, ανακοίνωσαν η Eurolife FFH και η HOPEgenesis, κατά τη διάρκεια online εκδήλωσης, σε απευθείας σύνδεση από τα γραφεία της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, οι δύο οργανισμοί κάνουν ένα νέο μεγάλο βήμα στη συνεργασία τους, με τη Eurolife FFH να υιοθετεί συνολικά δέκα απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας για τα επόμενα τρία χρόνια (2021-2023), όπου οι γυναίκες κάτοικοι που θέλουν να γίνουν μητέρες, δεν έχουν εύκολη ή τακτική πρόσβαση σε υπηρεσίες φροντίδας, κέντρα υγείας και μαιευτήρια. Παράλληλα με την υιοθεσία των περιοχών, η Eurolife FFH και η HOPEgenesis δεσμεύονται για τη δημιουργία αντίστοιχου αριθμού παιδικών σταθμών στις ίδιες περιοχές, με στόχο τα παιδιά που θα γεννηθούν να έχουν το δικό τους χώρο, όπου θα απασχολούνται δημιουργικά.

- Advertisement -

Έχοντας κάνει την αρχή από την Πάτμο, όπου ο αριθμός των γεννήσεων αυξήθηκε κατακόρυφα από την έναρξη του προγράμματος, η Eurolife FFH και η HOPEgenesis επεκτείνουν από φέτος τη δράση τους και στους Λειψούς, το Καστελόριζο, τα Άγραφα, την Ανάφη, το Κουφονήσι, τη Νίσυρο, την Τήλο, τη Χάλκη και την Κάσο.

Το νέο πρόγραμμα παρουσίασαν ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife FFH, και ο Δρ. Στέφανος Χανδακάς, Πρόεδρος & Ιδρυτής της HOPEgenesis. Με ομιλίες και δηλώσεις τους συμμετείχαν η Δρ. Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης, Αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ίσης Εκπροσώπησης ΑΚΕ-ΕΕ, Μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών & Ισότητας των Φύλων και Μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας & Ασφάλειας των Τροφίμων, ο Δήμαρχος Λειψών,  Φώτης Μάγγος, ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης και ο Αντιδήμαρχος Καστελόριζου, Στράτος Αμύγδαλος, εκπροσωπώντας τις τρεις περιοχές όπου θα δημιουργηθούν φέτος παιδικοί σταθμοί.

- Advertisement -

Με στόχο την ανατροπή της υπογεννητικότητας

Στόχος της ενέργειας είναι η ανατροπή της υπογεννητικότητας, δίνοντας ένα κίνητρο στις νέες οικογένειες, ώστε να πάρουν την απόφαση να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους. Με την υποστήριξη της Eurolife FFH, η HOPEgenesis θα προσφέρει σε όλες τις ωφελούμενες των παραπάνω περιοχών τακτική παρακολούθηση και υποστήριξη από γυναικολόγους κατά τη διάρκεια της κύησης και του τοκετού, ιατρικές υπηρεσίες και ψυχολογική φροντίδα.

Η Πάτμος μετράει ήδη 40 γεννήσεις, ενώ αναμένονται άλλες 11 το επόμενο διάστημα. Τον Οκτώβριο του 2020, η Eurolife FFH και η HOPEgenesis εγκαινίασαν τον πρώτο και μοναδικό παιδικό σταθμό του νησιού, ο οποίος σύντομα θα αρχίσει να λειτουργεί για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Ο Δήμαρχος Πάτμου και δύο ωφελούμενες του προγράμματος συμμετείχαν με δηλώσεις τους στην εκδήλωση, σημειώνοντας την αξία της δράσης για την τοπική κοινωνία του νησιού. Ο Ελευθέριος Πέντες, Δήμαρχος Πάτμου, ανέφερε σχετικά ότι «η Eurolife FFH και η HOPEgenesis επενδύουν με τη δράση τους σε κοινωνικές αξίες και στηρίζουν την ακριτική Ελλάδα, λειτουργώντας με πραγματικό σχέδιο για την ανάσχεση της υπογεννητικότητας. Όσα έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια στην Πάτμο, γεννούν ελπίδα για το μέλλον του νησιού μας».

Ποιο τελικά το κοινωνικό αποτύπωμα

Με αφορμή την ολοκλήρωση του παιδικού σταθμού στην Πάτμο, η Eurolife FFH σε συνεργασία με το Κέντρο Αειφορίας CSE, υλοποίησαν μελέτη για το κοινωνικό αποτύπωμα της κοινής δράσης της με τη HOPEgenesis για το διάστημα 2019-2020. Χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία του Social Return on Investment (SROI), ένα διεθνές πρότυπο για τη μέτρηση της αξίας που δημιουργεί στην κοινωνία ένα πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας, υπολογίστηκε ότι για κάθε €1 που επενδύει η Eurolife FFH, δημιουργείται κοινωνική αξία ισοδύναμη με €3,80. Τα αποτελέσματα του SROI παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης από τον Νίκο Αυλώνα, Πρόεδρο & Ιδρυτή του Κέντρου Αειφορίας CSE.

Ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife FFH, ανέφερε ότι «θέλουμε να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους και να τους ενθαρρύνουμε, ώστε να καταφέρνουν περισσότερα καθημερινά και να πετυχαίνουν το καλύτερο για τους ίδιους και για τις οικογένειές τους. Η Eurolife FFH επενδύει με συνέπεια στην κοινωνική της υπευθυνότητα, γι’ αυτό σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πρωτοβουλίες που αναβαθμίζουν το αύριο για κάθε άνθρωπο. Η συνεργασία μας με τη HOPEgenesis είναι η απόδειξη της εταιρικής μας δέσμευσης και ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς μια σύμπραξη ανάμεσα σε μια ΜΚΟ, τους τοπικούς φορείς και μια ιδιωτική εταιρεία, μπορεί να φέρει σπουδαία αποτελέσματα και να έχει θετικό αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων».

 Ο Δρ. Στέφανος Χανδακάς, Πρόεδρος και Ιδρυτής της HOPEgenesis, δήλωσε ότι «η Εurolife FFH από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την οργάνωσή μας και υποστήριξε έμπρακτα τον αγώνα μας για την ανατροπή του κλίματος της υπογεννητικότητας στη χώρα μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η συνεργασία αυτή συνεχίζεται, επεκτείνεται σε πολλούς τομείς και στηρίζει ακόμα περισσότερες ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές, εκεί δηλαδή που υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η συνεργασία της Eurolife FFH με το ΟΠΑ φέρνει την εμπειρία της ασφαλιστικής αγοράς στην εκπαίδευση

Προσομοίωση της λειτουργίας ενός μεγάλου ασφαλιστικού οργανισμού σχεδιάστηκε από το Τμήμα Στατιστικής του πανεπιστημίου με την αρωγή της ασφαλιστικής

Technology, Automation & the New Insurance Ecosystem

Όσα συζητήθηκαν στο Panel IV του 19th Insurance Conference – #inco26

Όταν η ασφάλιση επιχειρεί να συνδέσει προστασία και όφελος

Η μείωση ασφαλίστρου μέσω επιλογής περισσότερων καλύψεων παρουσιάζεται ως επιπλέον κίνητρο, ωστόσο η ουσία της συζήτησης δεν περιορίζεται στην έκπτωση

Eurolife FFH: Ξεκινά ο 15ος κύκλος του Advanced Program in Management for Insurance Executives

Η εταιρεία συνεχίζει δυναμικά την υλοποίηση του προγράμματος και το 2026, επενδύοντας με συνέπεια στην ενδυνάμωση των συνεργατών της

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η ΕΣΑΠΕ γιόρτασε τα 40 χρόνια της

Σε ιδιαίτερα θερμό και συναδελφικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μικρολίμανου, η επετειακή εκδήλωση της Ένωσης Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος (ΕΣΑΠΕ)

Από την Αθήνα ξεκίνησε το διεθνές μοντέλο ανάπτυξης της Triglav μέσω MGAs – Στο επίκεντρο η Apeiron Insurance Project

Η Ελλάδα αποτέλεσε το πρώτο βήμα της στρατηγικής διεθνούς επέκτασης της σλοβενικής ασφαλιστικής εταιρείας Triglav μέσω του μοντέλου των Managing General Agents

Interamerican | Resilience Stories: Ο Κώστας Λαγουβάρδος μιλά για την κλιματική κρίση και την ανθεκτικότητα του αύριο

Η Interamerican παρουσιάζει το δεύτερο επεισόδιο του vidcast «Resilience Stories», της σειράς συζητήσεων που αναδεικνύει διαφορετικές όψεις

Η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική τίμησε τις πρωταθλήτριες Μαρία Πρεβολαράκη και Μαρία Λουίζα Γκίκα

Τη διαχρονική της στήριξη στον ελληνικό αθλητισμό επιβεβαιώνει η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, η οποία υποδέχθηκε στα κεντρικά της γραφεία

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Carglass® στήριξε ως χορηγός το Paros Beach Hoops powered by FlexCar

Η Carglass® συμμετείχε ως χορηγός στο Paros Beach Hoops powered by FlexCar, τη νέα αθλητική διοργάνωση beach basketball

18η Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στη Χαλκίδα

Η Χαλκίδα οδηγεί με ασφάλεια - Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στέλνει το μήνυμα: Αλκοόλ και Οδήγηση δεν πάνε μαζί!

Interasco: Ασφαλιστική κάλυψη για φοιτητές Erasmus με ολοκληρωμένη προστασία στο εξωτερικό

Η Interasco παρουσιάζει ένα εξειδικευμένο ασφαλιστικό πρόγραμμα για φοιτητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus

Νέα εφαρμογή για προσλήψεις έως 2 ημερών από την “ΕΡΓΑΝΗ”

Σε λειτουργία τέθηκε η νέα εφαρμογή «Ergani app» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για έξυπνες συσκευές, μέσω της οποίας

Roaming με χαμηλότερες χρεώσεις και περισσότερα data από την COSMOTE TELEKOM

Χαμηλότερες χρεώσεις roaming για ταξίδια εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκινούν από μόλις 3,90€ προσφέρει σε όλους τους πελάτες της