Δεν αλλάζει το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων την Κυριακή

Κλειστά θα παραμένουν την Κυριακή φαρμακεία και e-shops, όπως εγγυήθηκε ο υπουργός  Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τα Προεδρεία των Υγειονομικών Συλλόγων.

Η διευκρίνιση αφορά σε  νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή από το Υπουργείο Εργασίας και όπως δεσμεύτηκε ο υπουργός στους φαρμακοποιούς δεν περιλαμβάνει οποιαδήποτε ρύθμιση στην λειτουργία των  φαρμακείων την Κυριακή.

Σε ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου τονίζεται πως ο υπουργός ήταν κατηγορηματικός ότι το μέτρο δεν θα περιλάβει τα φαρμακεία, ερωτώμενος τόσο από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολο Βαλτά, όσο από και τον γενικό γραμματέα, Σεραφείμ Ζήκα.

Σχετικά με την έκδοση των συντάξεων ο υπουργός Εργασίας και ο διοικητής του ΕΦΚΑ διαβεβαίωσαν ότι το πολύ εντός δύο μηνών θα γίνεται ηλεκτρονικά η διαδικασία, ζητώντας τη συμβολή των Δευτεροβάθμιων Οργάνων ( ΠΦΣ, ΠΙΣ, ΕΟΟ) καθώς και των τοπικών Συλλόγων των Υγειονομικών για την ενημέρωση της νέας πλατφόρμας του ΕΦΚΑ. Μέσα από την πλατφόρμα θα διασταυρώνονται και θα επαληθεύονται τα στοιχεία που απαιτούνται για την άμεση και ακριβή απονομή της σύνταξης.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*