Πότε πληρώνονται τα επιδόματα για τις αναστολές Μαρτίου

Μέχρι την Παρασκευή 9 Απριλίου η υποβολή των δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας, που μπορούν να αφορούν είτε όλο τον μήνα Απρίλιο, είτε μέρος αυτού.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ, για όσους βρέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον μήνα Μάρτιο.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ενώ αναμενόταν να γίνει εντός του πρώτου 10ημέρου του Απριλίου, ωστόσο, το Υπουργείο Εργασίας τοποθετήθηκε αναφέροντας πως η πληρωμή θα λάβει χώρα είτε στις 9 Απριλίου είτε στις 12 Απριλίου..

Παρόλα αυτά το υπουργείο διευκρινίζει ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα ενημέρωση για την ακριβή ημερομηνία. Υπενθυμίζεται, ότι την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021 είναι ήδη διαθέσιμο το ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» για την υποβολή των δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον μήνα Απρίλιο.

Παράλληλα, μέχρι την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 θα μπορούν να υποβάλλονται δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας, που μπορούν να αφορούν είτε όλο τον μήνα Απρίλιο, είτε μέρος αυτού.

Από 10 Απριλίου 2021 οι επιχειρήσεις – εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για χρονικό διάστημα από 1/4/2021 έως και 9/4/2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*