back to top
19.5 C
Athens
Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2026

Ι. Βοτσαρίδης, Interlife: Τριάντα συναρπαστικά χρόνια – Πάνω απ’ όλα ο άνθρωπος

Βρέθηκε στο επίκεντρο της ειδησεογραφίας τόσο της ασφαλιστικής αγοράς όσο και της εγχώριας ελληνικής χρηματαγοράς, για θετικό λόγο για μια ακόμη φορά. Στα τέλη του φετινού Γενάρη εισέλθε στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών συνεχίζοντας να υλοποιεί ένα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα σε ακίνητα και άυλες αξίες. Φέτος όμως συμπληρώνει επίσης 30 χρόνια διαρκούς παρουσίας με προκλήσεις, φιλόδοξους στόχους και συνεχή μεγέθυνση σε όλα τα επίπεδα.

Το πιο σημαντικό όμως ίσως είναι αυτό που σημειώνει στο μήνυμα του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Ιωάννης. Παν. Βοτσαρίδης: Ήταν 30 συναρπαστικά χρόνια. Κρατήσαμε τις υποσχέσεις μας απέναντι στους μετόχους μας. Πορευτήκαμε με προσεκτικά βήματα και προσήλωση στο όραμά μας. Και εκπληρώσαμε τους στόχους μας, μένοντας πάντα συνεπείς στη βασική μας αρχή: “Πάνω απ’ όλα ο άνθρωπος”

- Advertisement -

“1991 – 2021: 30 χρόνια από την ίδρυση της, η INTERLIFE ΑΑΕΓΑ εισάγεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Μια χρονική συγκυρία που σηματοδοτεί τρεις δεκαετίες σκληρής δουλειάς, ισχυρού ανταγωνισμού, έντονων συγκινήσεων και προκλήσεων, φιλόδοξων στόχων, αλλά και συνεχούς, αδιάκοπης ανόδου, παρά τις οικονομικές, μνημονιακές, ακόμη και …πανδημικές αντιξοότητες.

Συνοδοιπόροι μας σ’ αυτή την όμορφη και δημιουργική πορεία οι ιδρυτές, οι μέτοχοι, οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες μας, που ορθά εκτίμησαν από την αρχή τη δυναμική της Εταιρείας και συνέδεσαν την πορεία τους μαζί της. Τους ευχαριστώ από καρδιάς για την πίστη και την εμπιστοσύνη τους. Ας θυμηθούμε, όμως μαζί τους σημαντικούς Σταθμούς στην εξέλιξη της INTERLIFE, που ξεκινά στα πρώτα της βήματα ως ΑΑΕΓΑ το 1991 με 35 αρχικούς μετόχους και 13 άτομα προσωπικό:

- Advertisement -

• Ένα χρόνο μετά την ίδρυσή της, η Εταιρεία εγκαθίσταται σε ιδιόκτητο ακίνητο 350 τμ στην Καλαμαριά.

• Την επόμενη 10ετία η διαρκής ανοδική της πορεία επισφραγίζεται με τη μετεγκατάστασή της σε νέα ιδιόκτητα Γραφεία 4.500 τμ στη Θέρμη.

• Το 2004 σφραγίζεται από τη δημιουργία του Αμοιβαίου Κεφαλαίου INTERLIFE Μικτό και την Πιστοποίηση Ποιότητας κατά ISO 9001:2000 (επέκταση αργότερα σε ISO 9001:2008 και διατήρηση μέχρι σήμερα με ISO 9001:2015).

• Ακολουθούν σημαντικές επενδύσεις στη Ρόδο με την αγορά νεοκλασικού κτιρίου Γραφείων (2006) και δύο ξενοδοχείων (2010, 2012).

• Το 2012 είναι ξεχωριστή χρονιά, με την INTERLIFE να εισάγεται στη Ν.Ε.Α του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου.

• Το 2013 η Εταιρεία αγοράζει 8ώροφο κτίριο (1.875 τμ) γραφείων στην οδό Καλλιρόης στην Αθήνα και επεκτείνει σημαντικά τον Κύκλο Εργασιών της στη Νότια Ελλάδα.

• Το 2019 ιδρύεται το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης INTERLIFE.

• Τέλος, τον Ιανουάριο του 2021 -χρονιά Σταθμός- η Εταιρεία εισάγεται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών. Όλα αυτά τα χρόνια η Εταιρεία συνεχίζει να υλοποιεί ένα φιλόδοξο Επενδυτικό Πρόγραμμα σε Ακίνητα και Άυλες Αξίες.

Παράλληλα, αναπτύσσει δυναμικά τον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ενώ εφαρμόζει με ιδιαίτερη προσήλωση τους κανόνες της Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Τα αποτελέσματα του 2019 φέρνουν την INTERLIFE στις πρώτες πέντε πιο κερδοφόρες Ασφαλιστικές Εταιρείας της χώρας. Τα νούμερα είναι ενδεικτικά: Ενεργητικό 228,6 εκατ. €, Επενδύσεις 207,4 εκατ. €, Ίδια Κεφάλαια 94,1 εκατ. €, Δεδουλευμένα Ασφάλιστρα και Δικαιώματα 65,2 εκατ. €, Κέρδη προ Φόρων 25,2 εκατ. €. Φίλες και Φίλοι,

Ήταν 30 συναρπαστικά χρόνια. Κρατήσαμε τις υποσχέσεις μας απέναντι στους μετόχους μας. Πορευτήκαμε με προσεκτικά βήματα και προσήλωση στο όραμά μας. Και εκπληρώσαμε τους στόχους μας, μένοντας πάντα συνεπείς στη βασική μας αρχή: “Πάνω απ’ όλα ο άνθρωπος”

*από το περιοδικό  INTERLIFE Magazine Μάρτιος 2021 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

INTERLIFE: Θετικό Πρόσημο στα Οικονομικά Μεγέθη του Α’ Εξαμήνου 2026

Κερδοφορία, αύξηση Παραγωγής Ασφαλίστρων, Ενεργητικού, Επενδύσεων και Αποθεμάτων καθώς και υψηλοί Δείκτες Φερεγγυότητας χαρακτηρίζουν τα Αποτελέσματα του Α’ Εξαμήνου 2026 της INTERLIFE.

Με Digital Insurance Hub η INTERLIFE αναβαθμίζει την ψηφιακή εμπειρία συνεργατών και ασφαλισμένων

Μέσω συμφωνίας με την COGNITY η ασφαλιστική επενδύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό των πληροφοριακών της συστημάτων

Ηλεκτρικά πατίνια: Υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης – Τι αλλάζει για τους οδηγούς ενημερώνει η INTERLIFE

Με το SAFE BIKE η εταιρεία προσφέρει κάλυψη αστικής ευθύνης έναντι τρίτων, αλλά και πρόσθετες καλύψεις

Η εμπιστοσύνη δεν δηλώνεται, δοκιμάζεται

Η υπόσχεση ότι όταν κάτι απρόβλεπτο συμβεί ο πελάτης δεν θα είναι μόνος του είναι η καρδιά της δουλειάς του ασφαλιστή

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η νέα γενιά ασφαλιστικών συμβούλων: Ώρα να αλλάξουμε την εικόνα του επαγγέλματός μας

Η εικόνα του ανθρώπου που προσπαθεί απλώς να πουλήσει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ανήκει σε μια άλλη εποχή.

NN Hellas: Για 8η χρονιά στην κορυφή των εργοδοτών

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, η NN Hellas ανακοινώνει τη διάκρισή της ως Top Employer, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή της προσήλωση

Στην Ιαπωνία οι κορυφαίοι της Εθνικής Ασφαλιστικής

Στην Ιαπωνία βρέθηκε αυτήν την εβδομάδα η Εθνική Ασφαλιστική τιμώντας τους κορυφαίους της ασφαλιστές στα 135 ετών στην ιστορία των 135 ετών ζωής της.

Οι ασφαλιστές ζητούν απλούστερους ψηφιακούς κανόνες στην ΕΕ

Την ανάγκη για σαφέστερους, συνεκτικότερους και λιγότερο σύνθετους ψηφιακούς κανόνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναδεικνύει η Insurance Europe...

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

MDRT Day by MCC Hellas 2026: Ένα σύγχρονο συνέδριο με επίκεντρο τη γνώση και τους ανθρώπους

Με μεγάλη συμμετοχή, πλούσιο εκπαιδευτικό περιεχόμενο και σύγχρονη προσέγγιση στην επικοινωνία και την επαγγελματική δικτύωση, το MDRT Day by MCC Hellas 2026 ανέδειξε τις δυνατότητες

Ήρθε η ώρα του Πόθεν Έσχες 2026

Η πρώτη γεμάτη εβδομάδα του Οκτωβρίου είναι σχεδόν παρελθόν, αλλά ο καιρός θυμήθηκε να φορέσει τα ελαφρώς καλοκαιρινά του πάλι και έτσι μας

Αναθεώρηση προτύπων βιωσιμότητας: Τι πρέπει να λάβουν υπόψη οι ασφαλιστικές τώρα

Η ΕΕ δημοσίευσε τα αναθεωρημένα πρότυπα υποβολής εκθέσεων βιωσιμότητας. Στο πλαίσιο αυτό, οι εταιρείες καλούνται πλέον να αντιμετωπίσουν το πρακτικό ζήτημα

Η νέα γενιά ασφαλιστικών συμβούλων: Ώρα να αλλάξουμε την εικόνα του επαγγέλματός μας

Η εικόνα του ανθρώπου που προσπαθεί απλώς να πουλήσει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ανήκει σε μια άλλη εποχή.

Το φως που ανάβει νωρίτερα

Υπάρχει μια στιγμή μέσα στο φθινόπωρο που η αλλαγή της εποχής γίνεται ξαφνικά αισθητή.