back to top
16.6 C
Athens
Παρασκευή 13 Μαρτίου 2026

Μάχες για την πώληση ασφαλιστικών προϊόντων

Της Ελενας Ερμείδου

Βασίζουμε την αυτοεκτίμηση μας στην εικόνα που έχουν οι άλλοι για εμάς. Αντλούμε στοιχεία για να καθορίσουμε την στρατηγική μας από ότι έτοιμο μας δώσουν. Οι μηχανές αναζήτησης βάζουν μπροστά τα apps και έχουν τον κύριο ρόλο.

- Advertisement -

Είμαστε σίγουροι για αυτά τα μηχανήματα μια και ο μηχανισμός τους έτσι όπως είναι σχεδιασμένος συμπεριλαμβανομένων και των εφαρμογών (apps) που ενσωματώνουν είναι συνώνυμα της αξιοπιστίας.  Πάνω σε αυτή την αξιοπιστία δίνουμε μάχες για να βγούμε πρώτοι και να πωλήσουμε τα ασφαλιστικά προϊόντα.

Νιώθουμε πολύ καλά να πιστεύουμε και να τα αναπαράγομαι και να υπερηφανευόμαστε ότι είμαστε οπαδοί της νέας τεχνολογίας, μια και τα εργαλεία που μας παρέχει είναι ότι καλύτερο για να παίρνουμε αποφάσεις και να σχεδιάζουμε καινοτόμα ασφαλιστικά προϊόντα που θα γίνουν αύριο ανάρπαστα.

- Advertisement -

Ακούμε και πολλές από τις ασφαλιστικές διθυραμβικές δηλώσεις για τα ‘εργαλεία που παρέχει το Facebook στην διαφήμιση’, το ‘Facebook ως εργαλείο στην δουλειά’. Συγκεντρώνουμε τα λάικ  για κάθε μας κίνηση και περιμένουμε από τα λάικ που έχουμε συγκεντρώσει να αποδείξουμε ότι το νέο ασφαλιστικό που βγάλαμε είναι πολύ καλό. Όλα αυτά για να ανεβάσουμε το στάτους μας.

Και ξαφνικά διερωτώμεθα όλοι, βλέποντας τις καθημερινές ανακοινώσεις και αναφορές για το Facebook για καλλιέργεια κλίματος ψευδών ειδήσεων, για παραπλάνηση, για στρεβλή χρήση των apps με στόχο την διαφήμιση. Μέχρι και για κατάχρηση των δεδομένων των πελατών του Facebook και παραβίαση των όρων ιδιωτικότητας, σύμφωνα με την κρίση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Μασαχουσέτης.

Σύμφωνα με τις δικογραφίες περίπου 69.000 εφαρμογές ανεστάλησαν επειδή οι προγραμματιστές τους δεν συνεργάστηκαν με τις Αρχές, ενώ 10.000 εφαρμογές αναγνωρίστηκαν ως κακοί χρήστες ιδιωτικών δεδομένων. Σύμφωνα με τις Δικαστικές Αρχές των ΗΠΑ πιθανά ο φάκελος Facebook θα πάρει συνέχεια με νέες αποκαλύψεις.

Ο κόσμος προχωράει, η τεχνολογία δεν μένει στάσιμη, οι δουλειές αυξάνονται, σίγουρα οι ασφαλιστικές θέλουν πελάτες, και να αναπτύξουν τις εργασίες τους. Η τεχνολογία είναι εργαλείο, αλλά ας είμαστε λίγο επιφυλακτικοί μπροστά σε αυτά τα που πάντα μας τα προωθούν ως τέλεια εργαλεία για να ανέλθουμε.

Ας ψάξουμε περισσότερο την πραγματικότητα, ας εξερευνήσουμε νέες εναλλακτικές, ας κατανοήσουμε ευρύτερα το περιβάλλον μας, ας ανοίξουμε νέες ευκαιρίες. Και κυρίως ας έχουμε κρίση δική μας.

https://insuranceworld.gr/93861/eidiseis/agogi-sto-facebook-gia-pseydeis-eidiseis-kai-parapliroforisi/

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών: Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

Για τη βία κατά των γυναικών ως συλλογική υπόθεση, καθώς και την απάντηση της Πολιτείας κάνει λόγο σε σημερινή ανάρτησή του ο Κυρ. Μητσοτάκης

«Η Υγεία στο προσκήνιο, με γνώμονα τη διαφάνεια, την κοινωνική ευθύνη και τη βιωσιμότητα» το μήνυμα του 4ου Συνεδρίου της ΕΑΕ

Για την αναγκαία ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας και πρακτικές όπως τα DRGs μίλησε ο Α. Σαρρηγεωργίου

Ποιοι μπορούν να φέρουν ανάπτυξη στην ασφαλιστική αγορά;

Πώς φταίει η χαμηλή ασφαλιστική συνείδηση, όταν ο δρόμος της ανάπτυξης δεν έχει οριοθετηθεί;

Σεμινάριο «Ηγεσία και Πωλήσεις στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης» από την ΕΣΑΠΕ

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί σε δύο συναντήσεις, 18 και 25 Σεπτεμβρίου 2025 (15:00 – 18:20), σε υβριδικό περιβάλλον

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ένας ασφαλιστής στον δρόμο για την ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής

Στην πολιτική οι διαδρομές με πραγματικό βάθος ξεκινούν από τη βάση της κοινωνίας και επιστρέφουν σε αυτήν με περισσότερη εμπειρία, γνώση και ευθύνη

Κλοπές αυτοκινήτων: Η μάστιγα που απειλεί τους δρόμους μας

Σε έναν κόσμο όπου οι κλοπές αυτοκινήτων εξελίσσονται σε καθημερινό φαινόμενο, η πρόληψη είναι μονόδρομος

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική αναζητά Έμπειρο Στέλεχος Ασφαλίσεων Αστικής Ευθύνης και Τεχνικών Ασφαλίσεων

Η εταιρεία προσφέρει ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης και εξέλιξης σε ένα σύγχρονο, φιλικό και οργανωμένο περιβάλλον

Εθνική Ασφαλιστική, Allianz και NN: Οι κινήσεις που αλλάζουν τα δίκτυα πωλήσεων και το bancassurance

Αλλαγές διαδρομών στα κανάλια ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, αλλά και στήσιμο νέων «επιγραφών» στα ασφαλιστικά προϊόντα που διανέμονται μέσω τραπεζών

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Στη μαγευτική Αλσατία ταξίδεψε η Επιθεώρηση Χρυσολόγου

Κοινή υπόσχεση, στο επόμενο ταξίδι όχι απλώς να μη λείψει κανείς, αλλά «η ομάδα να είναι πολυπληθέστερη με νέους Συνεργάτες και νέες συμμετοχές»

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: Ο καλός ύπνος ως βασική προϋπόθεση υγείας

Η χρόνια στέρηση ύπνου συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για σειρά νοσημάτων και αυξάνει την πιθανότητα τροχαίων και εργατικών ατυχημάτων

Στουρνάρας: Οι γεωπολιτικές εντάσεις μπορεί να αναζωπυρώσουν τον πληθωρισμό

Τις προκλήσεις αλλά και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ανέλυσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σε ομιλία του στο CEOs Club

Tειρεσίας: Workshop για το πρώτο προϊόν της συνεργασίας με την Equifax στην ελληνική αγορά

Εξειδικευμένα στελέχη τραπεζών ενημερώθηκαν για τις καινοτόμες λύσεις Tiresias Identity & Fraud Services powered by Equifax κατά της κυβερνοαπάτης

Συνεχίζεται το παιχνίδι και η ενημέρωση για την ασφάλιση μέσω του EurolifeHub

Με το μήνυμα «Η ασφάλιση δεν είναι τόσο πολύπλοκη όσο νομίζεις», η εταιρεία δίνει ραντεβού με μικρούς και μεγάλους σε 3 εμπορικά κέντρα