back to top
14.7 C
Athens
Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2025

Σε Allianz και CNP οι ιταλικές δραστηριότητες της Aviva

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Με ιλιγγιώδεις ρυθμούς υλοποιεί το πρόγραμμα αποεπένδυσης από τις αγορές που δεν θεωρεί στρατηγικής σημασίας η Aviva: Μια εβδομάδα περίπου μετά την πώληση της μονάδας της στην Γαλλία στην Aema Groupe, ο βρετανικός ασφαλιστικός όμιλος ανακοίνωσε την έξοδό του και από την ιταλικά, με ένα «διπλό»deal συνολικής αξίας 873 εκατ. ευρώ.

- Advertisement -

Πιο συγκεκριμένα, η γερμανική  Allianz συμφώνησε να αποκτήσει την Aviva Italia, τη θυγατρική γενικών ασφαλίσεων, έναντι 330 εκατ. ευρώ σε μετρητά. Μέσω της συναλλαγής αυτής η  Allianz θα αυξήσει κατά 1 ποσοστιαία μονάδα το μερίδιό της στην ιταλική αγορά, εδραιώνοντας τη θέση της ως τρίτος μεγαλύτερος παίκτης πίσω από τις Generali και Poste Italiane. 

Την ίδια στιγμή, η γαλλική CNP Assurances θα αγοράσει τις υπόλοιπες δραστηριότητες του κλάδου ζωής της Aviva στην Ιταλία έναντι 543 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η Aviva πούλησε τον περασμένο Νοέμβριο το μερίδιό της στην κοινοπραξία Aviva Vita στην ιταλική τράπεζα UBI Banca έναντι 400 εκατ. ευρώ.  Έτσι, συνολικά η πώληση όλων των δραστηριοτήτων στην Ιταλία θα αποφέρει στην Aviva 1,3 δις. Ευρώ.

- Advertisement -

Η κίνηση εντάσσεται στο σχέδιο στρατηγικού μετασχηματισμού του ομίλου που υλοποιεί η CEO Amanda Blanc, με στόχο την επικέντρωση της Aviva στις βασικές της αγορές (Μ. Βρετανία, Ιρλανδία, Καναδάς) και την «αποδέσμευση» κεφαλαίων για τη μείωση του δανεισμού της και την αύξηση της μερισματικής απόδοσης.

Όπως δήλωσε η κ. Blanc, «Από τότε που ανακοινώσαμε τη νέα στρατηγική τον περασμένο Αύγουστο, ανακοινώσαμε επτά αποεπενδύσεις που έχουν ενισχύσει τη ρευστότητά μας κατά 5 δις. Ευρώ τουλάχιστον. Η πώληση των δραστηριοτήτων μας στην Ιταλία σε υψηλής ποιότητας αγοραστές αποτελεί θετική έκβαση για τους πελάτες, τους εργαζομένους, τους διανομείς και τους μετόχους. Η δουλειά μας να βελτιώσουμε την Aviva συνεχίζεται».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Allianz Italia Giacomo Campora σχολίασε από την πλευρά του ότι «Η εξαγορά της Aviva Italia ταιριάζει θαυμάσια με την αναπτυξιακή μας στρατηγική στην ασφαλιστική αγορά, στη βάση μιας ισχυρής τεχνολογικής πλατφόρμας¨.

Την ίδια στιγμή, η Aviva δρομολογεί και την έξοδό της από την ασφαλιστική αγορά της Πολωνίας, με την Allianz, την Generali και την ΝΝ να φέρονται ως πιθανοί ενδιαφερόμενοι.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, η Aviva μετέθεσε την προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για το τέλος του μήνα (από τέλος Φεβρουαρίου), καθώς ο βρετανικός όμιλος βρίσκεται σε δύσκολες διαπραγματεύσεις με την ισπανική Santander για την ανανέωση μιας σημαντικής συμφωνίας διανομής στην Πολωνία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Allianz κάνει την ασφάλιση παιχνίδι και βίωμα για τα παιδιά

Η ασφαλιστική συμβάλλει ενεργά αλλά και διασκεδαστικά στο θεματικό πάρκο Chocolate & Ice Cream Experience

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πανελλαδικές συναντήσεις του Δικτύου Πωλήσεων της Allianz

Η διοίκηση επενδύει σταθερά σε καινοτόμα εργαλεία και λύσεις που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα και την ανταγωνιστικότητα των συνεργατών της

ERGO: Νέος Διευθυντής Πωλήσεων Δικτύου Εταιρικών Συνεργατών ο Βασίλης Αντύπας

Με πολυετή πείρα στον ασφαλιστικό κλάδο, ο κ. Αντύπας αναλαμβάνει κομβικό ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση του Δικτύου

Νέα συνεργασία της Allianz με τον Spitogatos

Άμεση πρόσβαση σε λύσεις ασφάλισης κατοικίας αποκτούν οι χρήστες της πλατφόρμας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Συνολική αποζημίωση 1.650.000 ευρώ για θανάσιμο τραυματισμό Γερμανού τουρίστα

Απαλλαγή του Ασφαλιστή προς καταβολή του ασφαλίσματος στον λήπτη της ασφάλισης

Ο Adam Clifford επιστρέφει στην AIG ως CEO, International Commercial Insurance

Με το νέο έτος, το πολύπειρο στέλεχος θα ασκεί τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου Διεθνών Εμπορικών Ασφαλίσεων από το Λονδίνο

Swiss Re: Στα 118 δισ. δολ. οι ασφαλισμένες ζημιές το 2025 από 151 δισ. το 2024

J.J. Haegeli: «Οι ασφαλισμένες ζημίες συνεχίζουν να αυξάνονται – Απαραίτητη η ενίσχυση της πρόληψης, της προστασίας και της ετοιμότητας»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΕΑΣΕ και ΣΕΣΜΑ άνοιξαν τον διάλογο για μια Ελλάδα που παράγει αξία

Όσα ανέδειξε η κοινή εκδήλωση με θέμα «Νέο παραγωγικό μοντέλο: Η Ελλάδα παράγει – Οι πολίτες ευημερούν»

Ν. Παπαθανάσης στο ΕΕΑ: «Προτεραιότητα η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρών επιχειρήσεων»

Τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΕΑ απασχόλησε κυρίως το ζήτημα της ρευστότητας και της πρόσβασης στον τραπεζικό τομέα, αλλά και η πρόσφατη συμφωνία για τις ΣΣΕ

HDI Global SE, Hellas: «30 χρόνια δυναμικής παρουσίας σε μια αγορά που αλλάζει»

Ο Managing Director Κ. Σεμερτζόγλου και τα κορυφαία στελέχη Άγγ. Μπεφών και Μ. Δουράτση μιλούν για τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες και το όραμα της εταιρείας

Τα παρασκηνιακά της ασφαλιστικής αγοράς αυτήν την εβδομάδα

Και να ήταν το δικαίωμα μόνο στα υγείας, υψηλότατο είναι το δικαίωμα και στα Πυρός και στα Οχήματα...