back to top
25.3 C
Athens
Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2026

Σε Allianz και CNP οι ιταλικές δραστηριότητες της Aviva

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Με ιλιγγιώδεις ρυθμούς υλοποιεί το πρόγραμμα αποεπένδυσης από τις αγορές που δεν θεωρεί στρατηγικής σημασίας η Aviva: Μια εβδομάδα περίπου μετά την πώληση της μονάδας της στην Γαλλία στην Aema Groupe, ο βρετανικός ασφαλιστικός όμιλος ανακοίνωσε την έξοδό του και από την ιταλικά, με ένα «διπλό»deal συνολικής αξίας 873 εκατ. ευρώ.

- Advertisement -

Πιο συγκεκριμένα, η γερμανική  Allianz συμφώνησε να αποκτήσει την Aviva Italia, τη θυγατρική γενικών ασφαλίσεων, έναντι 330 εκατ. ευρώ σε μετρητά. Μέσω της συναλλαγής αυτής η  Allianz θα αυξήσει κατά 1 ποσοστιαία μονάδα το μερίδιό της στην ιταλική αγορά, εδραιώνοντας τη θέση της ως τρίτος μεγαλύτερος παίκτης πίσω από τις Generali και Poste Italiane. 

Την ίδια στιγμή, η γαλλική CNP Assurances θα αγοράσει τις υπόλοιπες δραστηριότητες του κλάδου ζωής της Aviva στην Ιταλία έναντι 543 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η Aviva πούλησε τον περασμένο Νοέμβριο το μερίδιό της στην κοινοπραξία Aviva Vita στην ιταλική τράπεζα UBI Banca έναντι 400 εκατ. ευρώ.  Έτσι, συνολικά η πώληση όλων των δραστηριοτήτων στην Ιταλία θα αποφέρει στην Aviva 1,3 δις. Ευρώ.

- Advertisement -

Η κίνηση εντάσσεται στο σχέδιο στρατηγικού μετασχηματισμού του ομίλου που υλοποιεί η CEO Amanda Blanc, με στόχο την επικέντρωση της Aviva στις βασικές της αγορές (Μ. Βρετανία, Ιρλανδία, Καναδάς) και την «αποδέσμευση» κεφαλαίων για τη μείωση του δανεισμού της και την αύξηση της μερισματικής απόδοσης.

Όπως δήλωσε η κ. Blanc, «Από τότε που ανακοινώσαμε τη νέα στρατηγική τον περασμένο Αύγουστο, ανακοινώσαμε επτά αποεπενδύσεις που έχουν ενισχύσει τη ρευστότητά μας κατά 5 δις. Ευρώ τουλάχιστον. Η πώληση των δραστηριοτήτων μας στην Ιταλία σε υψηλής ποιότητας αγοραστές αποτελεί θετική έκβαση για τους πελάτες, τους εργαζομένους, τους διανομείς και τους μετόχους. Η δουλειά μας να βελτιώσουμε την Aviva συνεχίζεται».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Allianz Italia Giacomo Campora σχολίασε από την πλευρά του ότι «Η εξαγορά της Aviva Italia ταιριάζει θαυμάσια με την αναπτυξιακή μας στρατηγική στην ασφαλιστική αγορά, στη βάση μιας ισχυρής τεχνολογικής πλατφόρμας¨.

Την ίδια στιγμή, η Aviva δρομολογεί και την έξοδό της από την ασφαλιστική αγορά της Πολωνίας, με την Allianz, την Generali και την ΝΝ να φέρονται ως πιθανοί ενδιαφερόμενοι.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, η Aviva μετέθεσε την προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για το τέλος του μήνα (από τέλος Φεβρουαρίου), καθώς ο βρετανικός όμιλος βρίσκεται σε δύσκολες διαπραγματεύσεις με την ισπανική Santander για την ανανέωση μιας σημαντικής συμφωνίας διανομής στην Πολωνία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Εκπλήξεις(;) τιμών με τις συμβάσεις νοσηλίων

Nέες διαπραγματεύσεις των διοικήσεων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων με τα ιδιωτικά νοσοκομεία ενόψει, μετά τον θόρυβο που έχει ξεσηκωθεί

Τι λέει η Generali για τις νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας

Κρίσιμος, τονίζει η εταιρεία, είναι ο ρόλος των συνεργατών της που βρίσκονται κοντά στον ασφαλισμένο

Matthias Trüstedt, Allianz: Πώς μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλεια στην αυτόνομη οδήγηση

Ο Head of Global P&C εξηγεί γιατί τα σαφή πρότυπα, τα δεδομένα και η ασφάλιση αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες στην αυτόνομη κινητικότητα

Allianz: Από τα αυτοκίνητα του ’73 στα έξυπνα αυτοκίνητα του σήμερα… H ανάγκη για προστασία, όμως, παραμένει σταθερή

Την εξέλιξη αυτή αναδεικνύει η ασφαλιστική μέσα από μια σύντομη αναδρομή στην πορεία της αυτοκίνησης μέχρι σήμερα

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

SOS της EIOPA για το Nat Cat gap: Ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό των καταστροφών;

Η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες επιβεβαιώνει ότι το ζήτημα βρίσκεται πλέον ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα

Στους 50.000 πελάτες η Anytime στη Ρουμανία – Το ορόσημο που θέτει τον πήχη για την επόμενη ημέρα

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Couuntry Manager Αντώνης Τσακνάκης, «τα καλύτερα έρχονται»

Ταπισερί της Μπαγιέ: Όταν η ασφάλιση πρέπει να βάλει τιμή στο ανεκτίμητο*

Το πραγματικό ερώτημα δεν είναι αν η Ταπισερί «αξίζει» 1,1 δισ. δολ., αλλά τι ακριβώς ασφαλίζεις όταν δεν μπορείς να αντικαταστήσεις αυτό που χάνεται

RVS26, Munich Re: Οι κίνδυνοι αποκτούν ολοένα πιο παγκόσμιο και ασταθή χαρακτήρα – Η αξία της αντασφάλισης

Οι ασφαλισμένες ζημίες από κινδύνους που δεν αφορούν συμβάντα πολύ μεγάλων καταστροφών ξεπέρασαν για πρώτη φορά πέρυσι τα 100 δισ. δολάρια

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Σπύρος Ιερείδης: «Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα δεν θα είναι η πρόβλεψη, αλλά η ικανότητα προσαρμογής»

Συνέντευξη του CFA, Chartered MCSI Manager Asset Management της CISCO (Cyprus Investment & Securities Corp. Ltd), στον Λάμπρο Ρόδη

Εθνική Ασφαλιστική: Κέρδισε το στοίχημα των 350.000 και ανεβάζει τον πήχη στις 800.000

Η νέα ηλεκτρονική πύλη της εταιρείας θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει την 1η Ιανουαρίου του 2027

SOS της EIOPA για το Nat Cat gap: Ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό των καταστροφών;

Η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες επιβεβαιώνει ότι το ζήτημα βρίσκεται πλέον ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα

Greek Hospitality Awards 2026: Η κορυφαία συνάντηση της ελληνικής φιλοξενίας σάς περιμένει

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2026 στο Divani Apollon Palace & Thalasso, παρουσία στελεχών του τουριστικού κλάδου, εκπροσώπων φορέων και ΜΜΕ

560 εκατ. ευρώ από τις 4 συστημικές τράπεζες για αναβάθμιση υποδομών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

670 ανακαινισμένα σχολεία υποδέχθηκαν 150.000+ μαθητές και εκπαιδευτικούς χάρη στη μεγαλύτερη πρωτοβουλία ΕΚΕ της χώρας