back to top
27.8 C
Athens
Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026

Μ. Αντωνάκη: Υιοθετήσαμε ένα αποτελεσματικό μοντέλο εργασίας

Στο νέο μοντέλο εργασίας που επιβλήθηκε στον ασφαλιστικό κλάδο αναφέρεται η Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ κα Μαργαρίτα Αντωνάκη σε μήνυμά της με αφορμή την νέα ετήσια έκθεση της Ένωσης.

Ο ασφαλιστικός κλάδος επέδειξε ευελιξία και προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η έξαρση της πανδημίας.

- Advertisement -

“Η ΕΑΕΕ παρά τις δύσκολες συνθήκες συνέχισε να αποτελεί φόρουμ διαλόγου και επικοινωνίας για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο και ευελπιστούμε ότι τα μέλη μας συνέχισαν να λαμβάνουν το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών” επισημαίνει η κα Αντωνάκη.

Διαβάστε αναλυτικά το μήνυμά της:

- Advertisement -

Μία από τις καθοριστικές αλλαγές που έφερε η πανδημία του Covid-19 ήταν στον τρόπο που εργαζόμαστε με την εφαρμογή της τηλεργασίας σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Και η ΕΑΕΕ φυσικά δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Οι συνθήκες μας οδήγησαν να αλλάξουμε πολύ σύντομα τον τρόπο λειτουργίας μας. Με απόλυτη προτεραιότητα την προστασία του ανθρώπινου δυναμικού μας και βασικό στόχο να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την εξυπηρέτηση των μελών μας και την προώθηση των στόχων μας, ήδη από το πρώτο διάστημα περάσαμε σε καθεστώς τηλεργασίας και χρησιμοποιήσαμε τις δυνατότητες και τα εργαλεία που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία για να συνεχίσουμε κανονικά το έργο μας.

Με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών και την εδραίωση νέων καναλιών επικοινωνίας περάσαμε σε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας που λειτούργησε εξίσου αποτελεσματικά. Η ΕΑΕΕ παρά τις δύσκολες συνθήκες συνέχισε να αποτελεί φόρουμ διαλόγου και επικοινωνίας για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο και ευελπιστούμε ότι τα μέλη μας συνέχισαν να λαμβάνουν το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών.

Το online περιβάλλον κυριάρχησε το 2020. Ατέλειωτες ώρες τηλεδιασκέψεων και συνεχής επικοινωνία με τα μέλη μας και εγχώριους φορείς με όλους του πιθανούς online τρόπους ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του έτους.

Και βέβαια διαρκής επαφή με την ομοσπονδία των ευρωπαϊκών ασφαλιστικών ενώσεων, την Insurance Europe όπου βασικό θέμα ήταν η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των ευρωπαϊκών αγορών για τη διαχείριση της πανδημίας και βέβαια όλες οι τρέχουσες ευρωπαϊκές εξελίξεις. Στις επόμενες σελίδες ο αναγνώστης μπορεί να ενημερωθεί και το έργο της Ένωσης και τα βασικά θέματα που μας απασχόλησαν το 2020.

Ενδεικτικά και όχι εξαντλητικά: η διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας, εργασιακά θέματα, φορολογία, εποπτικά ζητήματα, ο ρόλος της Ιδιωτικής Ασφάλισης σε βασικούς τομείς όπως οι συντάξεις, η υγεία και οι φυσικές καταστροφές, η χρηματοοικονομική εκπαίδευση, η προώθηση της ασφαλιστικής συνείδησης με καμπάνιες, προγράμματα χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης, webinars και πολλά άλλα. Και βέβαια αναλυτική πληροφόρηση σχετικά με το έργο και τις δράσεις της ΕΑΕΕ είναι πάντα διαθέσιμη στον ιστοχώρο μας www.eaee.gr ο οποίος ενημερώνεται τακτικά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μελέτη ICAP CRIF: Η ελληνική οικονομία διατηρεί θετική αναπτυξιακή δυναμική πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ

Tα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στην επιχειρηματική έκδοση «Οι κορυφαίοι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας»

Η ΕΑΕΕ υπενθυμίζει: Η αντιπυρική περίοδος συνεχίζεται – Προστατεύουμε το περιβάλλον, μένουμε ασφαλείς

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αντιπυρική περίοδος, με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος να επαναφέρει στο προσκήνιο την ανάγκη για αυξημένη προσοχή

ΕΑΕΕ: Η ακτινογραφία των ασφαλίσεων Μεταφερόμενων Εμπορευμάτων

Η έρευνα αναδεικνύει ότι οι μεταφορές με αφετηρία και προορισμό εκτός Ελλάδας εξακολουθούν να εμφανίζουν δυσανάλογα υψηλό ασφαλιστικό κίνδυνο

Τι θα διαβάσετε στο νέο τεύχος του Insurance World

Το τεύχος Μαΐου-Ιουνίου 2026 κυκλοφορεί με κεντρικό θέμα τη συνέντευξη του Νίκου Βαγιάννη, CEO της Export Credit Greece

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πόσα περιστατικά δηλώθηκαν στις 22 ελβετικές ασφαλιστικές ατυχημάτων το 2025

Σύμφωνα με τον Νόμο περί Ασφάλισης κατά Ατυχημάτων (UVG), όλοι οι εργαζόμενοι στην Ελβετία ασφαλίζονται υποχρεωτικά

Ορμούζ 2026: Τι άλλαξε για την ελληνική ασφαλιστική αγορά και τη διαμεσολάβηση

Ο πόλεμος ΗΠΑ/Ισραήλ-Ιράν (28 Φεβρουαρίου-17 Ιουνίου 2026) δεν ήταν για την Ελλάδα μια μακρινή κρίση.

Δημιουργώντας το νέο πρότυπο στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση για Αποταμιευτικές – Επενδυτικές και Συνταξιοδοτικές Λύσεις

Η Ελληνική ασφαλιστική αγορά φαίνεται να βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη ίσως πρόκληση των τελευταίων  ετών αλλά  και σε μια ιστορική ευκαιρία.

Η εμπιστοσύνη δεν δηλώνεται, δοκιμάζεται

Στην Aσφάλιση υπάρχει μια αλήθεια που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ. Ο πελάτης δεν αγοράζει απλά ένα συμβόλαιο, αγοράζει μια υπόσχεση ότι

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Στο πορτοκαλί οι κίνδυνοι αγοράς και κυβερνοχώρου σύμφωνα με το τελευταίο Risk Dasboard της EIOPA

Παρότι οι κίνδυνοι παραμένουν γενικά σταθεροί, οι ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές εκφράζουν ανησυχίες για το ενδεχόμενο μιας ευρύτερης διόρθωσης στις αγορές

Πυρκαγιές, πλημμύρες και ακραία φαινόμενα επαναφέρουν στο προσκήνιο το κόστος της προστασίας

Η συχνότητα και η ένταση των φυσικών καταστροφών αναγκάζουν την αγορά να επαναπροσδιορίσει τα μοντέλα τιμολόγησης

Cyber-Crash στη Wall Street: Χάκερ «χτυπούν» κολοσσούς των hedge funds – Ποιοι βρέθηκαν στο στόχαστρο

Για να παρακάμψουν τα αυστηρά συστήματα ασφαλείας, οι δράστες χρησιμοποίησαν τη μέθοδο του «voice phishing»

Φιλικός Διακανονισμός: Η λύση που απλοποιεί και επιταχύνει την αποζημίωση ύστερα από τροχαίο

Η Apollon Insurance υπενθυμίζει τα ενός συστήματος που επιτρέπει, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, την ταχύτερη διαχείριση των απαιτήσεων

Όλα τα μέτρα για τους πυρόπληκτους

Ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή προς όλα τα συναρμόδια υπουργεία να επιταχύνουν τις διαδικασίες