back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη 21 Μαΐου 2026

Μ. Αντωνάκη: Υιοθετήσαμε ένα αποτελεσματικό μοντέλο εργασίας

Στο νέο μοντέλο εργασίας που επιβλήθηκε στον ασφαλιστικό κλάδο αναφέρεται η Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ κα Μαργαρίτα Αντωνάκη σε μήνυμά της με αφορμή την νέα ετήσια έκθεση της Ένωσης.

Ο ασφαλιστικός κλάδος επέδειξε ευελιξία και προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η έξαρση της πανδημίας.

- Advertisement -

“Η ΕΑΕΕ παρά τις δύσκολες συνθήκες συνέχισε να αποτελεί φόρουμ διαλόγου και επικοινωνίας για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο και ευελπιστούμε ότι τα μέλη μας συνέχισαν να λαμβάνουν το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών” επισημαίνει η κα Αντωνάκη.

Διαβάστε αναλυτικά το μήνυμά της:

- Advertisement -

Μία από τις καθοριστικές αλλαγές που έφερε η πανδημία του Covid-19 ήταν στον τρόπο που εργαζόμαστε με την εφαρμογή της τηλεργασίας σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Και η ΕΑΕΕ φυσικά δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Οι συνθήκες μας οδήγησαν να αλλάξουμε πολύ σύντομα τον τρόπο λειτουργίας μας. Με απόλυτη προτεραιότητα την προστασία του ανθρώπινου δυναμικού μας και βασικό στόχο να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την εξυπηρέτηση των μελών μας και την προώθηση των στόχων μας, ήδη από το πρώτο διάστημα περάσαμε σε καθεστώς τηλεργασίας και χρησιμοποιήσαμε τις δυνατότητες και τα εργαλεία που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία για να συνεχίσουμε κανονικά το έργο μας.

Με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών και την εδραίωση νέων καναλιών επικοινωνίας περάσαμε σε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας που λειτούργησε εξίσου αποτελεσματικά. Η ΕΑΕΕ παρά τις δύσκολες συνθήκες συνέχισε να αποτελεί φόρουμ διαλόγου και επικοινωνίας για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο και ευελπιστούμε ότι τα μέλη μας συνέχισαν να λαμβάνουν το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών.

Το online περιβάλλον κυριάρχησε το 2020. Ατέλειωτες ώρες τηλεδιασκέψεων και συνεχής επικοινωνία με τα μέλη μας και εγχώριους φορείς με όλους του πιθανούς online τρόπους ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του έτους.

Και βέβαια διαρκής επαφή με την ομοσπονδία των ευρωπαϊκών ασφαλιστικών ενώσεων, την Insurance Europe όπου βασικό θέμα ήταν η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των ευρωπαϊκών αγορών για τη διαχείριση της πανδημίας και βέβαια όλες οι τρέχουσες ευρωπαϊκές εξελίξεις. Στις επόμενες σελίδες ο αναγνώστης μπορεί να ενημερωθεί και το έργο της Ένωσης και τα βασικά θέματα που μας απασχόλησαν το 2020.

Ενδεικτικά και όχι εξαντλητικά: η διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας, εργασιακά θέματα, φορολογία, εποπτικά ζητήματα, ο ρόλος της Ιδιωτικής Ασφάλισης σε βασικούς τομείς όπως οι συντάξεις, η υγεία και οι φυσικές καταστροφές, η χρηματοοικονομική εκπαίδευση, η προώθηση της ασφαλιστικής συνείδησης με καμπάνιες, προγράμματα χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης, webinars και πολλά άλλα. Και βέβαια αναλυτική πληροφόρηση σχετικά με το έργο και τις δράσεις της ΕΑΕΕ είναι πάντα διαθέσιμη στον ιστοχώρο μας www.eaee.gr ο οποίος ενημερώνεται τακτικά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μια έκπληξη από την Aon στην Ύδρα

Δυο λόγια από τον CEO της Αon έφτασαν για να μας προϊδεάσουν περί των όσων θα ακούσουμε σήμερα στο συνέδριο

Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας: Η ΕΑΕΕ υπενθυμίζει τα βασικά μέτρα πριν από κάθε ταξίδι

Στο μήνυμά της η Ένωση υπενθυμίζει μεταξύ άλλων την ανάγκη για σωστή πίεση ελαστικών, επαρκή στάθμη υγρών και καλή λειτουργία φρένων και φώτων

KPMG: $436,4 δισ. σε παγκόσμιες επενδύσεις PE – Η αβεβαιότητα επανεμφανίζεται

Υποτονικός ρυθμός δραστηριότητας σε σύγκριση με το τέλος του 2025 εντοπίζει η έκθεση «Pulse of Private Equity Q1’26»

Οι ασφαλιστικές εντείνουν τη μάχη κατά της απάτης – Νέα έκθεση της ΕΑΕΕ

Η ασφαλιστική απάτη, επισημαίνει η Ένωση, αποτελεί μια πρακτική που επιβαρύνει τελικά το σύνολο των ασφαλισμένων στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Κίνδυνοι και προκλήσεις από τη χρήση των ηλεκτρικών πατινιών

Σύμφωνα με τον καθηγητή Εμβιομηχανικής-Εργονομίας & Αθλητικής Τραυματολογίας ΣΕΦΑΑΔ-ΤΕΦΑΑ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Παναγιώτη Β. Τσακλή

Στη Vienna Insurance Group πέρασε η Ασφαλιστική της Νυρεμβέργης

Τι ανέφερε ο Hartwig Löger της VIG και ο Harald Rosenberger της Nürnberger

MDRT Day by MCC Hellas 2026: Το συνέδριο που έρχεται να αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα

Από τις 24 έως τις 27/9, η εμπειρία στο Aldemar Olympian Village θα συνδυάσει γνώση, σύνδεση, ενέργεια, διασκέδαση και ανθρώπινες σχέσεις

Επιθεώρηση Φουφόπουλου: Η επιτομή της επιτυχίας, έκαστος εφ’ ω ετάχθη

«Σε αυτόν τον τζίρο χωρούν πολλά και έξοδα και αμοιβές» διαβεβαίωσε με απόλυτη ασφάλεια ο Γ. Φουφόπουλος στην ετήσια εκδήλωση βραβεύσεων

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Μια έκπληξη από την Aon στην Ύδρα

Δυο λόγια από τον CEO της Αon έφτασαν για να μας προϊδεάσουν περί των όσων θα ακούσουμε σήμερα στο συνέδριο

Η ασφάλιση χρειάζεται ανθρώπους, όχι μόνο πλατφόρμες

Η τηλεοπτική παρέμβαση του Χ. Αλεξόπουλου, ΕΕΑΕ, υπογράμμισε την ανάγκη να παραμείνει ο άνθρωπος μέσα στην εξίσωση της τεχνολογίας

Περιοδεία του ΕλΔΑΠ στη Β. Ελλάδα για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας και της ανθεκτικότητας

Με σειρά δράσεων το Ελληνικό Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων επιβεβαιώνει τον ρόλο του ως συντονιστή του Greek Adaptation Hub και στρατηγικού εταίρου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική υποδέχθηκε στην Ελλάδα τον Πρόεδρο του Ομίλου Reale και delegates της Reale Mutua

Η επίσκεψη ανέδειξε το κοινό όραμα, τις αξίες αμοιβαιότητας και τη δυναμική της συνεργασίας ασφαλιστικής και ομίλου στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

Η Τεχνητή Νοημοσύνη καταπολεμά τις αλληλεπιδράσεις των φαρμάκων!

Μια πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα Ελλήνων ειδικών παρουσιάστηκε στο 10ο Health Innovation Conference – #hico26