Covid-19: Ηλεκτρονική πλατφόρμα εκπαίδευσης υγειονομικών

Ένα καινοτόμο εξ αποστάσεως ασύγχρονο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την επικαιροποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων των επαγγελματιών υγείας ανέπτυξαν το υπουργείο Υγείας και ο Οργανισμός Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (Ο.ΔΙ.Π.Υ.).

Σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή και το Τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,  το πρόγραμμα με τίτλο «Νεότερες επιστημονικές εξελίξεις για την αποτελεσματική κλινική διαχείριση της πανδημίας COVID-19» κινείται στη κατεύθυνση διασφάλισης της αποτελεσματικότερης και της ποιοτικότερης παροχής φροντίδας.

Η πρόσβαση στο εν λόγω πρόγραμμα είναι ελεύθερη μέσω πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και θα είναι διαθέσιμο από αύριο Τρίτη 2 Μαρτίου 2021. Επιδίωξη είναι η ενδυνάμωση της εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Η προσπάθεια αυτή αφορά σε θέματα όπως είναι :

  • Η διαχείριση των ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Φροντίδας,
  • Η διαχείριση των ασθενών σε κλινικές COVID-19 και άλλες δομές,
  • Η διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων και ασθενών COVID-19 σε δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και κατ’ οίκον, καθώς και άλλα γενικά και πιο ειδικά θέματα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν από τον ιστότοπο https://covid19.cce.uoa.gr/. Φορέας Υλοποίησης του προγράμματος είναι το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του ΕΚΠΑ (ΚΕΔΙΒΙΜ-ΕΚΠΑ).

πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*