back to top
14.8 C
Athens
Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2026

Μεγάλη συμφωνία MetLife με την βιομηχανία DOW για ομαδικό συνταξιοδοτικό 12.000 δικαιούχων

Η MetLife ανακοίνωσε ότι, μέσω της θυγατρικής της Metropolitan Tower Life Insurance Company, προχώρησε σε συμφωνία με την DOW για την καταβολή ετήσιας προσόδου σε περίπου 12.000 συνταξιούχους και μέλη των οικογενειών τους, στο πλαίσιο του συνταξιοδοτικού προγράμματος προκαθορισμένων παροχών της εταιρίας. Η συμφωνία αυτή καλύπτει συνταξιοδοτικές υποχρεώσεις ύψους 700 εκατ. δολαρίων περίπου.

Η Dow είναι πολυεθνική εταιρία παραγωγής πλαστικών, μονωτικών υλικών και βιομηχανικών προϊόντων, με 109 βιομηχανικές μονάδες σε 31 χώρες και περίπου 36.500 εργαζομένους.

- Advertisement -

«Η συμφωνία αυτή επιβεβαιώνει την αξιοπιστία, την εξειδικευμένη τεχνογνωσία και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών της MetLife, στοιχεία για τα οποία την επιλέγουν σήμερα μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρίες – στην Ελλάδα και στον κόσμο – για τα ομαδικά συνταξιοδοτικά τους προγράμματα. Διαθέτοντας την πείρα και τη φερεγγυότητα ενός παγκόσμιου ηγέτη, βαθιά γνώση των αγορών και των διαθέσιμων επενδυτικών εργαλείων, αλλά και πρόσβαση στους μεγαλύτερους ανεξάρτητους επενδυτικούς οίκους, η MetLife έχει αποδεδειγμένα την ικανότητα να διαχειρίζεται αποτελεσματικά, ακόμη και τους πιο απαιτητικούς λογαριασμούς» ανέφερε σχετικά ο κ. Αντώνης Δένδης, Διευθυντής Ομαδικών Ασφαλίσεων της MetLife Ελλάδος.

Σημειώνεται ότι η ΜеtLife, εδώ και πολλά χρόνια, βρίσκεται στις ηγετικές θέσεις της ελληνικής αγοράς ομαδικών ασφαλίσεων. Ειδικά στον τομέα των ομαδικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, το χαρτοφυλάκιό της είναι το μεγαλύτερο στην ελληνική αγορά, περιλαμβάνοντας πολυεθνικές και εγχώριες εταιρίες. Ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1960 με το πρώτο ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, διαχειρίζεται σήμερα περίπου 400 συνταξιοδοτικά προγράμματα, στην πλειονότητά τους προγράμματα καθορισμένης εισφοράς, αλλά και προγράμματα καθορισμένης παροχής.

- Advertisement -

Τα κεφάλαια που διαχειρίζεται η MetLife στο πλαίσιο του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου, ξεπερνούν τα 800 εκατ. ευρώ και σημειώνουν σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα, το 2020 τα κεφάλαια των ομαδικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων αυξήθηκαν κατά 5,5%, ενώ η συνολική αύξηση την τελευταία διετία υπερβαίνει το 17%. Τα ασφάλιστρα των εταιρικών πελατών της MetLife που διαθέτουν ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα, υπερβαίνουν συστηματικά τα 100 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση ενώ η διατηρησιμότητα των Ομαδικών Συνταξιοδοτικών Προγραμμάτων της παραμένει σταθερά τα τελευταία χρόνια πάνω από 97%.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμφωνία είναι διαθέσιμες στο MetLife.com.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μεταβίβαση ομαδικού συμβολαίου της ΛΥΔΑ από την Allianz στην Generali

Στους 3 μήνες ορίζεται η προθεσμία υποβολής ενστάσεων στην Τράπεζα της Ελλάδος για τη μεταβίβαση ομαδικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου διαχείρισης συνταξιοδοτικού κεφαλαίου υπαλλήλων της ΛΥΔΑ...

Mία μεγάλη γιορτή

Εικόνες με στιγμιότυπα από την γιορτή της ενοποιημένης πλέον NN Hellas, με την εξαγορασμένη πρώην Metlife

Σε «θέση μάχης» τα νέα σχήματα στην ασφαλιστική αγορά

Οι εσωτερικές και τεχνικές διαδικασίες που απαιτούνταν μετά τις πρόσφατες εξαγορές στον κλάδο βαίνουν προς ολοκλήρωση και οι μεγάλες εταιρείες παίρνουν θέση ενόψει του φθινοπώρου.

Πράσινο φως για την εξαγορά της MetLife από το ΝΝ Group στην Πολωνία

Το πράσινο φως άναψε η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Πολωνίας για την εξαγορά της MetLife από το NN Group, όπως είχε συμβεί το προηγούμενο διάστημα για το βραχίονα της πρώτης στη χώρα μας.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Στα 132 δισ. δολάρια οι ετήσιες ασφαλισμένες ζημιές παγκοσμίως – Η κλιματική κρίση καθιστά την ασφάλιση αναγκαία, όχι προαιρετική

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΣΑΕΚ επιβεβαιώνουν το αυξανόμενο οικονομικό αποτύπωμα της κλιματικής κρίσης στις κοινωνίες και στις αγορές

Τι βλέπουν Allianz και Coface που εμείς δεν βλέπουμε

H Coface διακρίνει γεωπολιτικούς, πολιτικοοικονομικούς και κοινωνικούς κινδύνους, ενώ η Allianz τον κίνδυνο των αφερεγγυοτήτων να απλώνεται

KPMG: Σε υψηλό 4ετίας οι παγκόσμιες επενδύσεις Ιδιωτικών Κεφαλαίων, πάνω από τις μισές στις ΗΠΑ

Παρά τη συνεχιζόμενη επιβράδυνση της δραστηριότητας συμφωνιών, σύμφωνα με το «Pulse of Private Equity» της KPMG

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΕΟΠΥΥ: Νέο πλαίσιο για τις κλίνες ΜΕΘ στις ιδιωτικές κλινικές από το 2026

Με βάση το επικαιροποιημένο πρότυπο σύμβασης και τις διατάξεις του ΕΚΠΥ, αυστηροποιούνται οι κανόνες διαθεσιμότητας και αποζημίωσης των κλινών

Ταξίδι επιβράβευσης στο Μπουένος Άιρες για τους κορυφαίους συνεργάτες της Interasco

Κατά τη βραδιά των βραβεύσεων ο Κ. Σαΐας έθεσε μακροπρόθεσμο παραγωγικό στόχο τα €100 εκατ., με υψηλά τεχνικά αποτελέσματα, φερεγγυότητα και αξιοπιστία

Νέο παραμετροποιημένο προϊόν στην αγορά από μεγάλη ασφαλιστική

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «IW», το νέο αυτό προϊόν θα είναι καθόλα ανταγωνιστικό και θα καλύπτει τα κενά της αγοράς

Η Euroins συνεργάζεται με την Extra Assistance για μια αναβαθμισμένη εμπειρία πελάτη

Η συμφωνία φέρνει υπηρεσίες οδικής βοήθειας και φροντίδας ατυχήματος με ευνοϊκότερους όρους για τους ασφαλισμένους

Συνάντηση ΕλΔΑΠ με τον Γ. Κεφαλογιάννη ένα βήμα πριν την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας

Η επικείμενη υπογραφή αναμένεται να επισφραγίσει την ουσιαστική συμβολή του Δικτύου στο νομοσχέδιο «Ενεργή Μάχη»