back to top
31.1 C
Athens
Πέμπτη 27 Αυγούστου 2026

Παρέμβαση Κ. Πιερρακάκη στο ΕΕΑ: Ψηφιακός μετασχηματισμός – επιχειρείν

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας την Τετάρτη 27/1/2021 σε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στην οποία συμμετείχαν μέλη της Διοίκησης και εκπρόσωποι επαγγελματικών κλάδων, υπογράμμισε την σημασία που θα έχει για την επιχειρηματικότητα και την οικονομία ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, ο οποίος είναι ήδη σε εξέλιξη.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στην ψηφιακή αναβάθμιση του Επιμελητηρίου και στην ανάγκη του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τους. Προς αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζονται και υλοποιούνται πολλές από τις δράσεις του Ε.Ε.Α., όπως ενημέρωσε τον κ. Πιερρακάκη ο κ. Χατζηθεοδοσίου. «Ήδη προχωράμε στην δημιουργία τουλάχιστον 2.000 e-shop για επιχειρήσεις, ένα πρότζεκτ του Επιμελητηρίου ύψους 1,4 εκατ. ευρώ. Εφόσον μας ενισχύσετε οικονομικά, γιατί όπως καταλαβαίνετε το Επιμελητήριο δεν έχει απεριόριστους πόρους, μπορούμε να αναβαθμίσουμε ψηφιακά πολλές περισσότερες επιχειρήσεις. Έχουμε κάνει πιλοτικά την εφαρμογή του προγράμματος εικονικής περιήγησης σε δεκάδες επιχειρήσεις στην Πλάκα και το Μοναστηράκι, όμως προσδοκούμε στην συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και σε ανάλογη χρηματοδότηση έτσι ώστε να αποκτήσουν παρόμοιο πρόγραμμα ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηθεοδοσίου, με τον Υπουργό να είναι θετικός στην στήριξη των πρωτοβουλιών του Ε.Ε.Α.

- Advertisement -

Στην τοποθέτηση του ο κ. Πιερρακάκης ανακοίνωσε ότι σχεδιάζονται από το Υπουργείο 448 ενέργειες για τα επόμενα 4 χρόνια, με στόχο τον εκσυγχρονισμό του κράτους, την απλοποίηση των διαδικασιών, τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, ενώ πολλές από αυτές θα συνδράμουν στην ενίσχυση του επιχειρείν. Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις αλλαγές που θα φέρει σε όλους τους τομείς –και στο επιχειρηματικό περιβάλλον- το 5G. Σχετικά με τη λειτουργία της αγοράς εν μέσω πανδημίας, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι η αύξηση της κινητικότητας των πολιτών από την στιγμή που άνοιξε το λιανεμπόριο ήταν λελογισμένη και ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να μπει κόφτης στο σύστημα των sms. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην σημασία της τεχνολογίας, υπογραμμίζοντας ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός μειώνει τις ανισότητες καθώς βοηθά όλους τους πολίτες στην καθημερινότητα τους, από τους εργαζόμενους γονείς, τους φορολογούμενους έως τα άτομα με αναπηρία. Απαντώντας σε ερωτήσεις μελών της 

Διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και εκπροσώπων επαγγελματικών κλάδων, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε την πρόθεση του υπουργείου να τελειώσει άμεσα την ταλαιπωρία των πολιτών στη μεταβίβαση ακινήτων και οχημάτων, μίλησε για την συνεργασία του με άλλα υπουργεία –όπως το Εργασίας- για την επίλυση προβλημάτων, όπως το να βγαίνουν ταχύτερα οι συντάξεις, είδε θετικά την πρόταση συμμετεχόντων για τη δημιουργία help desk προκειμένου να διορθώνονται ανθρώπινα λάθη και αναγνώρισε τη βοήθεια που παρέχει ο κλάδος των λογιστών σε πολίτες που δεν έχουν τις κατάλληλες ψηφιακές δεξιότητες. 

- Advertisement -

Τέλος, συμφωνήθηκε να υπάρξει στενότερη συνεργασία μεταξύ του Ε.Ε.Α. και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του επιχειρείν και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων.

Στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών τοποθετήθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της Δ.Ε. του Ε.Ε.Α. κ. Γιώργος Καββαθάς, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου και Πρόεδρος Σωματείου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Δυτικής Αττικής κ Νίκος Γρέντζελος, ο Αντιπροέδρος του Ε.Ε.Α. κ. Νίκος Κογιουμτσής, ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ε.Α. και Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Παναγιώτης Παντελής, το μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Λογιστών του Ε.Ε.Α. κ. Σπύρος Σταυρούλιας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών κ. Eλευθέριος Ποταμιάνος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Πρακτόρων ΟΠΑΠ κ. Γιώργος Πουλημάς, η Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Ε.Ε.Α. κ. Χριστίνα Φυτέα, το μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Περιπτερούχων κ. Θεόδωρος Μάλλιος, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Αισθητικών Ελλάδος κ. Βασίλης Καραμπάσης και τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. κκ Δημήτρης Ραμαντζάς, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος και Χρηστάκης Κοντούρης.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Το Επιμελητήριο μετά την έναρξη της επιχείρησης

Όταν ξεκινούν οι υποχρεώσεις, οι αυξημένες δαπάνες, οι αλλαγές στη νομοθεσία, οι ψηφιακές απαιτήσεις και η καθημερινή πίεση δοκιμάζεται στην πράξη ο θεσμός

Oι 4 συστημικές τράπεζες επενδύουν €4 δισ. για να φέρουν την ΤN στην καθημερινότητά μας

Η διακύβευση δεν είναι πλέον απλώς η «ψηφιακή εμπειρία», αλλά η ίδια η δομή του λειτουργικού κόστους

Το ΕΕΑ στο πλευρό των πυρόπληκτων των Δήμων Μάνδρας και Χαϊδαρίου

Παράδοση μεγάλης ποσότητας εμφιαλωμένου νερού – Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η πρόληψη πρέπει να μεταφράζεται έγκαιρα σε έργα και δράσεις

Μελέτη ICAP CRIF: Η ελληνική οικονομία διατηρεί θετική αναπτυξιακή δυναμική πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ

Tα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στην επιχειρηματική έκδοση «Οι κορυφαίοι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Allianz: Από τα αυτοκίνητα του ’73 στα έξυπνα αυτοκίνητα του σήμερα… H ανάγκη για προστασία, όμως, παραμένει σταθερή

Την εξέλιξη αυτή αναδεικνύει η ασφαλιστική μέσα από μια σύντομη αναδρομή στην πορεία της αυτοκίνησης μέχρι σήμερα

Με νέα κίνηση στρατηγικής στη Ρουμανία η Anytime ενισχύει τη διεθνή της παρουσία

Anytime Ρουμανίας και BRD Groupe Société Générale φέρνουν την ασφάλιση αυτοκινήτου απευθείας στο YOU BRD app

Η ζέστη δοκιμάζει τους οδηγούς – Πώς επηρεάζει την οδήγηση το καλοκαίρι

Η Apeiron Insurance Project αναδεικνύει τον παράγοντα της θερμοκρασίας ως μέρος της συνολικής συζήτησης για την οδική ασφάλεια

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης Ασφαλιστικού Πράκτορα

Εξ αποστάσεως για 30 διδακτικές ώρες, από την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου έως την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2026

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΥΠΕΚΑ Ν. Κεραμέως στην Ολομέλεια της Βουλής: 10 αλήθειες για την ενίσχυση της επαγγελματικής ασφάλισης

«Η μεταρρύθμιση είναι μια διαρκής προσπάθεια να εξασφαλίζουμε ένα σύστημα βιώσιμο, κοινωνικά δίκαιο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της νέας εποχής»

ΣΕΜΑ: Με τη στήριξη της ασφαλιστικής αγοράς το ετήσιο ραντεβού των μεσιτών

Για σημαντική ένδειξη εμπιστοσύνης προς τον θεσμό και τον ρόλο των ασφαλιστικών μεσιτών στην αγορά κάνει λόγο ο Σύνδεσμος

my-Ygeia: Ο προσωπικός φάκελος υγείας περνά στο κινητό

Ένα ακόμη βήμα προς την ψηφιακή διαχείριση της υγείας κάνει ο Όμιλος HHG

Η AI έχει έναν κρίσιμο κίνδυνο που δεν φαίνεται στην οθόνη: την εύθραυστη εφοδιαστική της αλυσίδα

Η ανάλυση της Atradius έρχεται να υπενθυμίσει κάτι που η ασφαλιστική αγορά το γνωρίζει καλά

Η Export Credit Greece στη ΔΕΘ

Καθώς η ελληνική οικονομία αναζητά ολοένα και περισσότερο τον δρόμο προς τις διεθνείς αγορές