back to top
17 C
Athens
Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2026

Ποια προγράμματα «τρέχουν» σήμερα στον ΟΑΕΔ

Την αναστολή της υποβολής νέων αιτήσεων από την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας 18-29 ετών αποφάσισε η διοίκηση του ΟΑΕΔ λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης ζήτησης των επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μέσω του προγράμματος. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 14.500 αιτήσεις για τις 8.000 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας.

Το πρόγραμμα επιχορηγεί επιχειρήσεις με το 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών (έως τα 750 ευρώ μηνιαία) για την πρόσληψη ανέργων 18-29 ετών, οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας, με διάρκεια 12 μήνες ή 15 μήνες, για μακροχρόνια ανέργους και δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

- Advertisement -

Ποια προγράμματα είναι ανοιχτά

Επιπλέον, τα παρακάτω προγράμματα, με ποσοστά επιχορήγησης 60-100% μισθού και ασφαλιστικών εισφορών, παραμένουν ανοιχτά για την υποβολή αιτήσεων:

- Advertisement -

1. Πρόγραμμα επιταγών επανένταξης στην αγορά εργασίας με 9.200 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών, με ελάχιστες μικτές απολαβές τα 830 ευρώ για επιδοτούμενους ανέργους που μετατρέπουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας». Η επιδότηση ανέρχεται στο 80% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 830 ευρώ μηνιαία.

2. Πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων 55-67 ετών με 8.500 νέες θέσεις εργασίας σε ΝΠΔΔ, δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις των δήμων και των Περιφερειών, διάρκειας 12 μηνών, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750 ευρώ μηνιαία.

3. Πρόγραμμα απασχόλησης πτυχιούχων ανέργων έως 39 ετών με 5.200 νέες θέσεις εργασίας σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης, διάρκειας 15 μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 60% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 800 ευρώ μηνιαία.

4. Πρόγραμμα απασχόλησης πτυχιούχων ανέργων 22-29 ετών με 3.500 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 10 μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750 ευρώ μηνιαία.

5. Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας ανέργων 18-30 ετών με 3.000 νέες θέσεις εργασίας στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, διάρκειας επτά μηνών. Ο ΟΑΕΔ καταβάλλει μηνιαία αποζημίωση ίση με το 100% του κατώτατου μισθού (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές).

6. Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με 1.200 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Η επιδότηση ανέρχεται στο 90% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 800 ευρώ μηνιαία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έχουν απλουστευτεί οι προϋποθέσεις συμμετοχής, έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες ένταξης, πρόσληψης και πληρωμής και δεν υπάρχουν δεσμεύσεις, μετά το τέλος της επιχορήγησης. Στην επιδότηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ http://www.oaed.gr/anoikta-programmata

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις παρόχων πιστοποίησης για συμμετοχή στις νέες δράσεις αναβάθμισης δεξιοτήτων 80.000 ανέργων

Στόχος της δράσης είναι η αποτελεσματική διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους.

ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ πληρώνουν 64,3 εκατ. ευρώ αυτή την εβδομάδα

Θα καταβληθούν σε 85.284 δικαιούχους κατά την εβδομάδα 16-20 Μαΐου στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και του ΟΑΕΔ.

Αναλυτικά οι πληρωμές από ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ αυτή την εβδομάδα – καταβολές και για το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Η καταβολή της ενίσχυσης στου εργαζομένους που ήταν ενταγμένοι στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» τον Μάρτιο περιλαμβάνεται μεταξύ των προγραμματισμένων πληρωμών από Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,  e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ για την εβδομάδα 11-15 Απριλίου.

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 10.000 νέων ανέργων

Ιδιαίτερα αυξημένα κίνητρα – Ενίσχυση των κινήτρων και στο «Πρώτο Ένσημο»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πάνορμος: Business Center και νέο μοντέλο συνεργασίας για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Νέα πρόταση συνεργασίας προς την ασφαλιστική διαμεσολάβηση ανοίγει ο Πάνορμος, θέτοντας στο επίκεντρο το Business Center και ένα μοντέλο που συνδυάζει...

ERGO My Fund: Αποταμίευση από σήμερα για τους στόχους του παιδιού αύριο

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η ERGO Hellas αναδεικνύει τη σημασία του οικονομικού προγραμματισμού για το μέλλον των παιδιών, μέσα από το ERGO My Fund.

Carglass® | Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών 2026

Η Carglass® συμμετέχει και φέτος στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών, που διοργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών

Ο Π.Σ.Α.Σ. στηρίζει το MDRT DAY by MCC Hellas 2026 ως Strategic Partner

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων (Π.Σ.Α.Σ.) ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά τη συμμετοχή του ως Strategic Partner του MDRT DAY

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΕΑΕΕ – TSB: Στο τραπέζι το insurance gap και η θωράκιση απέναντι στις φυσικές καταστροφές

Το ασφαλιστικό κενό απέναντι στις φυσικές καταστροφές βρίσκεται πλέον στον πυρήνα των προκλήσεων για την ασφαλιστική αγορά

22 εκατ. ευρώ η ασφαλιστική απάτη σε δύο χρόνια – 13.024 υποθέσεις στο μικροσκόπιο

Περισσότερες από 13.000 περιπτώσεις ασφαλιστικής απάτης εντοπίστηκαν από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις μέσα σε μόλις δύο χρόνια.

ΜΙΝΕΤΤΑ: Κάλυψη υγείας και ζωής με τα προγράμματα Gen2

Συνδυασμό κάλυψης υγείας και βασικής ασφάλισης ζωής προσφέρουν τα προγράμματα Gen2 της ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική

Νέα συζήτηση για την ασφάλιση απέναντι στις φυσικές καταστροφές στα μέσα του Οκτώβρη από την ΕΑΕΕ

Τη σχέση πρόληψης, ασφάλισης και ανθεκτικότητας απέναντι στις φυσικές καταστροφές αναδεικνύει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

«Γ. Χατζηθεοδοσίου στον Αλ. Τσίπρα: Όταν ο πολίτης δεν μπορεί να καταναλώσει, ο μικρομεσαίος δεν μπορεί να επιβιώσει

Για την κατάσταση στην αγορά και την πραγματική οικονομία αλλά και για τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα