back to top
29.7 C
Athens
Πέμπτη 11 Ιουνίου 2026

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Αύριο, Παρασκευή αποφασίζει το ΥΠΟΙΚ για παράταση

Ανοιχτό παράθυρο για ολιγοήμερη παράταση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5, άφησε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν πολίτες, λογιστές και επιμελητήρια τα οποία ζητούν παράταση και δυνατότητα διορθώσεων και το Υπουργείο Οικονομικών αξιολογεί μια τέτοια κίνηση. Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα κλείνει αύριο Παρασκευή 15.1.21.

Πρόσθεσε όμως, πως ταυτόχρονα, υπάρχουν αιτήσεις για να κλείσει η πλατφόρμα γιατί αν υπάρχει καθυστέρηση, παράταση τότε θα αργήσουν να έρθουν πόροι στην πραγματική οικονομία». Όπως γνωστοποίησε, η απόφαση για την παράταση ή μη θα παρθεί αύριο, ανάλογα με το πώς θα εξελίσσεται το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων που είναι πολύ έντονο.

- Advertisement -

To πρόγραμμα μέχρι στιγμής συγκεντρώνει πάνω από 400.000 αιτήσεις και οδηγεί σε χρηματοδότηση 1,5 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο. Η τρέχουσα προθεσμία της 15ης Ιανουαρίου συμπίπτει με την τελευταία ημέρα κατά την οποία οι επιχειρήσεις μπορούν να εκδίδουν τιμολόγια για τον Δεκέμβριο και έτσι αγορά και λογιστές, ζητούν παράταση με δεδομένο και τον αυξημένο φόρτο εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να συμπληρώσουν στην πλατφόρμα για το διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 τον κύκλο εργασιών για κάθε μήνα (επιχειρήσεις υποκείμενες σε ΦΠΑ), ενώ όσες επιχειρήσεις που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ πρέπει να δηλώσουν τα ακαθάριστα έσοδα διακριτά κάθε μήνα, το σύνολο των ακαθάριστων εσόδων του φορολογικού έτους 2019 και το σύνολο των εξόδων του φορολογικού έτους 2019.

- Advertisement -

Όπως εξήγησε ο Υπουργός πάντως, μόνο όταν θα κλείσει η πλατφόρμα θα είναι εφικτή η πληρωμή των 1,5 δισ. ευρώ μέσα στον Ιανουάριο για τους περισσότερους δικαιούχους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Χ. Σταϊκούρας στα Greek Hospitality Awards: Τα μεγάλα έργα υποδομών αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν

Επέστρεψε η μεγάλη γιορτή του ελληνικού τουρισμού με την τέλεση της κορυφαίας εκδήλωσης αριστείας για την ελληνική ξενοδοχία.

Χρ. Σταϊκούρας: Πυλώνας ανάπτυξης η Κεφαλαιαγορά – προτάσεις ενίσχυσεις από ΥΠΟΙΚ

Στο τέλος του έτους μετέθεσε ο Χρήστος Σταϊκούρας τις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών για την ουσιαστική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της εγχώριας Κεφαλαιαγοράς, σε ομιλία του στην 86η ΔΕΘ.

Τον Ιούλιο αντί για Μάιο θα πληρωθούν τα εκκαθαριστικά της αποπληρωμής της επιστρεπτέας προκαταβολή

Ο Χρ. Σταϊκούρας εξήγησε από τα 8,3 δισ. ευρώ που δόθηκαν στις επιχειρήσεις, τα εκκαθαριστικά θα ζητούν να επιστραφούν για πληρωμή τα 2 δισ. ευρώ. Παράλληλα, εξήγγειλε παράταση για άλλους 6 μήνες για τον μειωμένο ΦΠΑ στην εστίαση, μέτρο που υπολογίζεται ότι θα κοστίσει 250 εκατ. ευρώ.

Συμμετοχή ρεκόρ στη γ.σ της ΚΕΕΕ – τι είπε ο πρόεδρος Γ. Χατζηθεοδοσίου

Με συμμετοχή ρεκόρ καθώς έδωσαν παρών 57 από 59 επιμελητήρια της χώρας ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση της ΚΕΕΕ.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΤτΕ: Τι σηματοδοτεί η ανάκληση άδειας λειτουργίας της DallBogg

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση, αλλά και τις διευκρινιστικές ερωταπαντήσεις

Αυτά που ακούγονται για τους ασφαλιστές, οι εκρήξεις

Τόσο πολλά είναι τα πύρινα μέτωπα, που δεν φτάνει το μάτι να τα δει και να τα ξεχωρίσει

Το σύγχρονο γραφείο γιορτάζει 300 χρόνια: Η ΤΝ αναδεικνύεται ως η σημαντικότερη καινοτομία στον χώρο της εργασίας

Όπως προκύπτει από την ιστορικής σημασίας έκθεση με τίτλο «IWG: 300 Χρόνια Καινοτομίας στο Γραφείο»

«αν ήξερες!»: Τι πραγματικά καλύπτει η ασφάλεια του αυτοκινήτου σου

O Βασίλης Μπόκας της Altius Insurance εξηγεί, μεταξύ άλλων, ποιες είναι οι πραγματικά σημαντικές καλύψεις και τι μένει συχνά εκτός ασφαλιστηρίου χωρίς να το γνωρίζουμε

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ φιλοξενεί διαδικτυακή ομιλία του Δρ. Γεώργιου Παπαδάκου στο Panormos Business Center

Μια παρουσίαση που υπόσχεται να ανοίξει νέους ορίζοντες σκέψης και να αναδείξει ενδιαφέρουσες προοπτικές γύρω από θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας

Δυναμικό μήνυμα για την επόμενη ημέρα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης από τον ΠΣΑΣ

Επίκαιρη εκδήλωση με θέμα «Το επάγγελμά μας: Μία προβολή στο μέλλον» διοργάνωσε ο ΠΣΑΣ την Τετάρτη 10/6 στο Μουσείο «Ελλάδα σε Μικρογραφία»

ΤτΕ: Τι σηματοδοτεί η ανάκληση άδειας λειτουργίας της DallBogg

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση, αλλά και τις διευκρινιστικές ερωταπαντήσεις

Τάσεις και προοπτικές του ασφαλιστικού κλάδου στην Κύπρο μέσα από την ετήσια έρευνα της PwC για τους CEOs

Tου Κωνσταντίνου Ρωσσίδη, Director, Υπεύθυνου Αναλογιστικών Υπηρεσιών PwC Κύπρου και Μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΣEK

Η σημασία της ασφάλισης επαγγελματικής ευθύνης αναδείχθηκε σε εκδήλωση της ΕΑΕΕ

Στόχος, η ενημέρωση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών για τις θεσμικές απαιτήσεις και τις υποχρεώσεις ή τους κινδύνους που απορρέουν από τη δραστηριότητά τους