back to top
29.9 C
Athens
Τρίτη 7 Ιουλίου 2026

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Αύριο, Παρασκευή αποφασίζει το ΥΠΟΙΚ για παράταση

Ανοιχτό παράθυρο για ολιγοήμερη παράταση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5, άφησε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν πολίτες, λογιστές και επιμελητήρια τα οποία ζητούν παράταση και δυνατότητα διορθώσεων και το Υπουργείο Οικονομικών αξιολογεί μια τέτοια κίνηση. Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα κλείνει αύριο Παρασκευή 15.1.21.

Πρόσθεσε όμως, πως ταυτόχρονα, υπάρχουν αιτήσεις για να κλείσει η πλατφόρμα γιατί αν υπάρχει καθυστέρηση, παράταση τότε θα αργήσουν να έρθουν πόροι στην πραγματική οικονομία». Όπως γνωστοποίησε, η απόφαση για την παράταση ή μη θα παρθεί αύριο, ανάλογα με το πώς θα εξελίσσεται το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων που είναι πολύ έντονο.

- Advertisement -

To πρόγραμμα μέχρι στιγμής συγκεντρώνει πάνω από 400.000 αιτήσεις και οδηγεί σε χρηματοδότηση 1,5 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο. Η τρέχουσα προθεσμία της 15ης Ιανουαρίου συμπίπτει με την τελευταία ημέρα κατά την οποία οι επιχειρήσεις μπορούν να εκδίδουν τιμολόγια για τον Δεκέμβριο και έτσι αγορά και λογιστές, ζητούν παράταση με δεδομένο και τον αυξημένο φόρτο εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να συμπληρώσουν στην πλατφόρμα για το διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 τον κύκλο εργασιών για κάθε μήνα (επιχειρήσεις υποκείμενες σε ΦΠΑ), ενώ όσες επιχειρήσεις που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ πρέπει να δηλώσουν τα ακαθάριστα έσοδα διακριτά κάθε μήνα, το σύνολο των ακαθάριστων εσόδων του φορολογικού έτους 2019 και το σύνολο των εξόδων του φορολογικού έτους 2019.

- Advertisement -

Όπως εξήγησε ο Υπουργός πάντως, μόνο όταν θα κλείσει η πλατφόρμα θα είναι εφικτή η πληρωμή των 1,5 δισ. ευρώ μέσα στον Ιανουάριο για τους περισσότερους δικαιούχους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Χ. Σταϊκούρας στα Greek Hospitality Awards: Τα μεγάλα έργα υποδομών αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν

Επέστρεψε η μεγάλη γιορτή του ελληνικού τουρισμού με την τέλεση της κορυφαίας εκδήλωσης αριστείας για την ελληνική ξενοδοχία.

Χρ. Σταϊκούρας: Πυλώνας ανάπτυξης η Κεφαλαιαγορά – προτάσεις ενίσχυσεις από ΥΠΟΙΚ

Στο τέλος του έτους μετέθεσε ο Χρήστος Σταϊκούρας τις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών για την ουσιαστική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της εγχώριας Κεφαλαιαγοράς, σε ομιλία του στην 86η ΔΕΘ.

Τον Ιούλιο αντί για Μάιο θα πληρωθούν τα εκκαθαριστικά της αποπληρωμής της επιστρεπτέας προκαταβολή

Ο Χρ. Σταϊκούρας εξήγησε από τα 8,3 δισ. ευρώ που δόθηκαν στις επιχειρήσεις, τα εκκαθαριστικά θα ζητούν να επιστραφούν για πληρωμή τα 2 δισ. ευρώ. Παράλληλα, εξήγγειλε παράταση για άλλους 6 μήνες για τον μειωμένο ΦΠΑ στην εστίαση, μέτρο που υπολογίζεται ότι θα κοστίσει 250 εκατ. ευρώ.

Συμμετοχή ρεκόρ στη γ.σ της ΚΕΕΕ – τι είπε ο πρόεδρος Γ. Χατζηθεοδοσίου

Με συμμετοχή ρεκόρ καθώς έδωσαν παρών 57 από 59 επιμελητήρια της χώρας ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση της ΚΕΕΕ.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΑΕΕ: Ενημέρωση για εγκύκλιο και αποφάσεις της ΑΑΔΕ

Αφορούν μεταξύ άλλων τη φορολογική αντιμετώπιση από πλευράς ΦΠΑ των συμβολαίων επί διαφοράς (CFDs)

Πειραιώς – ΝΝ Hellas: Η επόμενη ημέρα για το bancassurance

Στη χρονική στιγμή όπου οι συναλλαγές μεταξύ τραπεζικών ομίλων και ασφαλιστικών αλλάζουν ριζικά την αγορά βρίσκεται η NN, ομοίως και η Πειραιώς

Euroins Ελλάδος: Υπερήφανος Υποστηρικτής της Halkias Racing Team και της σπουδαίας διάκρισης στο EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2026

Η Euroins Ελλάδος, σταθερός υποστηρικτής του Θέμη Χαλκιά και της Halkias Racing Team, εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια για τη σημαντική επιτυχία

Ασφαλιστικό πρόγραμμα για εξαγωγικές επιχειρήσεις από την Export Credit Greece

Η Export Credit Greece, ο επίσημος φορέας εξαγωγικών πιστώσεων της Ελλάδας, παρουσιάζει το νέο προϊόν ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων Top Up

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ασφάλιση σκαφών: Η INTERLIFE προωθεί το πρόγραμμα MARE Extra για κάλυψη απρόβλεπτων ζημιών

Για ιδιώτες και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη θάλασσα, ιδιαίτερα στον τομέα της αναψυχής και της ιστιοπλοΐας

40 Χρόνια ΕΣΑΠΕ: Η μεγάλη επετειακή εκδήλωση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στο Μικρολίμανο

Η ξεχωριστή βραδιά της 16ης Ιουλίου θα είναι αφιερωμένη στην ιστορία, στην εξέλιξη και στη δυναμική πορεία του θεσμού του Συντονιστή

Brokers Union και Όμιλος Ιατρικού ενώνουν τις δυνάμεις τους σε νέα αποκλειστική στρατηγική συνεργασία

Όλοι οι ασφαλισμένοι αποκτούν προνομιακή πρόσβαση σε μονάδες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης

Με το Car Pack η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική προσφέρει ευελιξία και σιγουριά σε κάθε μετακίνηση

Ολοκληρωμένα ασφαλιστικά πακέτα, προσαρμοσμένα στις πραγματικές ανάγκες του σύγχρονου οδηγού

ΕΑΕΕ: Ενημέρωση για εγκύκλιο και αποφάσεις της ΑΑΔΕ

Αφορούν μεταξύ άλλων τη φορολογική αντιμετώπιση από πλευράς ΦΠΑ των συμβολαίων επί διαφοράς (CFDs)