back to top
12.2 C
Athens
Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2025

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Αύριο, Παρασκευή αποφασίζει το ΥΠΟΙΚ για παράταση

Ανοιχτό παράθυρο για ολιγοήμερη παράταση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5, άφησε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν πολίτες, λογιστές και επιμελητήρια τα οποία ζητούν παράταση και δυνατότητα διορθώσεων και το Υπουργείο Οικονομικών αξιολογεί μια τέτοια κίνηση. Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα κλείνει αύριο Παρασκευή 15.1.21.

Πρόσθεσε όμως, πως ταυτόχρονα, υπάρχουν αιτήσεις για να κλείσει η πλατφόρμα γιατί αν υπάρχει καθυστέρηση, παράταση τότε θα αργήσουν να έρθουν πόροι στην πραγματική οικονομία». Όπως γνωστοποίησε, η απόφαση για την παράταση ή μη θα παρθεί αύριο, ανάλογα με το πώς θα εξελίσσεται το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων που είναι πολύ έντονο.

- Advertisement -

To πρόγραμμα μέχρι στιγμής συγκεντρώνει πάνω από 400.000 αιτήσεις και οδηγεί σε χρηματοδότηση 1,5 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο. Η τρέχουσα προθεσμία της 15ης Ιανουαρίου συμπίπτει με την τελευταία ημέρα κατά την οποία οι επιχειρήσεις μπορούν να εκδίδουν τιμολόγια για τον Δεκέμβριο και έτσι αγορά και λογιστές, ζητούν παράταση με δεδομένο και τον αυξημένο φόρτο εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να συμπληρώσουν στην πλατφόρμα για το διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020 τον κύκλο εργασιών για κάθε μήνα (επιχειρήσεις υποκείμενες σε ΦΠΑ), ενώ όσες επιχειρήσεις που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ πρέπει να δηλώσουν τα ακαθάριστα έσοδα διακριτά κάθε μήνα, το σύνολο των ακαθάριστων εσόδων του φορολογικού έτους 2019 και το σύνολο των εξόδων του φορολογικού έτους 2019.

- Advertisement -

Όπως εξήγησε ο Υπουργός πάντως, μόνο όταν θα κλείσει η πλατφόρμα θα είναι εφικτή η πληρωμή των 1,5 δισ. ευρώ μέσα στον Ιανουάριο για τους περισσότερους δικαιούχους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Χ. Σταϊκούρας στα Greek Hospitality Awards: Τα μεγάλα έργα υποδομών αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν

Επέστρεψε η μεγάλη γιορτή του ελληνικού τουρισμού με την τέλεση της κορυφαίας εκδήλωσης αριστείας για την ελληνική ξενοδοχία.

Χρ. Σταϊκούρας: Πυλώνας ανάπτυξης η Κεφαλαιαγορά – προτάσεις ενίσχυσεις από ΥΠΟΙΚ

Στο τέλος του έτους μετέθεσε ο Χρήστος Σταϊκούρας τις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών για την ουσιαστική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της εγχώριας Κεφαλαιαγοράς, σε ομιλία του στην 86η ΔΕΘ.

Τον Ιούλιο αντί για Μάιο θα πληρωθούν τα εκκαθαριστικά της αποπληρωμής της επιστρεπτέας προκαταβολή

Ο Χρ. Σταϊκούρας εξήγησε από τα 8,3 δισ. ευρώ που δόθηκαν στις επιχειρήσεις, τα εκκαθαριστικά θα ζητούν να επιστραφούν για πληρωμή τα 2 δισ. ευρώ. Παράλληλα, εξήγγειλε παράταση για άλλους 6 μήνες για τον μειωμένο ΦΠΑ στην εστίαση, μέτρο που υπολογίζεται ότι θα κοστίσει 250 εκατ. ευρώ.

Συμμετοχή ρεκόρ στη γ.σ της ΚΕΕΕ – τι είπε ο πρόεδρος Γ. Χατζηθεοδοσίου

Με συμμετοχή ρεκόρ καθώς έδωσαν παρών 57 από 59 επιμελητήρια της χώρας ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση της ΚΕΕΕ.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στον ασφαλιστικό κλάδο από την επιβολή του δικαιώματος συμβολαίου

Τι προβληματίζει διαμεσολαβητές και θεσμικούς φορείς, τι απαντούν οι ασφαλιστικές εταιρείες

Lidl: Δωρεά Κόμβου Αντιμετώπισης Κρίσεων στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Η εταιρεία επένδυσε 400.000 ευρώ σε αποθήκη έκτακτης ανάγκης, έτοιμη να ενεργοποιηθεί άμεσα σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών

Η αρνητική εμπειρία υποψηφίου «πληγώνει» τη φήμη των επιχειρήσεων – Νέα έρευνα του kariera.gr

Hχηρή υπενθύμιση προς τις εταιρείες για τη σημασία της σαφήνειας και του σεβασμού στον χρόνο του υποψηφίου κατά τη διαδικασία πρόσληψης

Πώς η αυτοκινητοβιομηχανία αποχαιρετά το 2025 – Οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες για νέους παίκτες

Η Allianz Trade περιγράφει το τοπίο που διαμορφώνουν οι δασμοί, οι κανονισμοί και η τεχνολογία

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Με νέα σχέδια, εργασιακή ορμή και φιλόδοξες προοπτικές γιόρτασε η NP Ασφαλιστική τα 22α γενέθλιά της

Στην εκδήλωση αναδείχθηκε η επίδραση της εταιρικής κουλτούρας στα οικονομικά μεγέθη, στον επαγγελματισμό της και στις σχέσεις με συνεργάτες και προσωπικό

Ανακοίνωση ΕΣΑΠΕ για τις καταγγελίες συμβάσεων μελών της

Η απαξίωση μέσω αιφνιδιαστικών αποφάσεων, κατά την Ένωση, προκαλεί ανησυχία σε όλη τη διαμεσολάβηση και πλήττει το σύνολο της αγοράς

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στον ασφαλιστικό κλάδο από την επιβολή του δικαιώματος συμβολαίου

Τι προβληματίζει διαμεσολαβητές και θεσμικούς φορείς, τι απαντούν οι ασφαλιστικές εταιρείες

Περιφέρεια Δ. Ελλάδας και Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» ενώνουν δυνάμεις για την κυκλοφοριακή εκπαίδευση

Παρουσιάστηκε το νέο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων για παιδιά και εφήβους, που θα τρέξουν σε τουλάχιστον 200 σχολεία της Περιφέρειας

Τι συνέργειες με τα νοσοκομεία ετοιμάζει η Πειραιώς;

Θα δουλέψει ο ανταγωνισμός ή θα γίνουν συμφωνίες με όλους, ώστε να μη θιχτεί κανένα νοσοκομείο;