back to top
34.4 C
Athens
Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026

Ποδαρικό με αυτοκίνητο και ψιλά γράμματα ασφαλιστηρίων

Παράπονα από την ασφαλιστική διαμεσολάβηση για τις ασφαλιστικές φτάσανε στα αυτιά του Ανασφάλιστου κάτι πήρε και το μάτι του. Πήρε λοιπόν την απόφαση να κάνει ποδαρικό με το αυτοκίνητο.

Μεγάλη, άλλωστε αγορά το αυτοκίνητο. Δεν είναι να μην της δίνεις σημασία, κανείς δεν πρέπει να το κάνει αυτό, θα ήταν απερισκεψία και για τις ασφαλιστικές και την ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Μέχρι εδώ όλοι μας συμφωνούμε και προχωράμε ενωμένοι.

- Advertisement -

Για να δούμε αν θα χωριστούμε παρακάτω. Ξεκινά λοιπόν ο Ανασφάλιστος να λέει τι άκουσε τις ημέρες που έκανε διακοπές. Ασφαλισμένοι οδηγοί αυτοκινήτων που πληρώνουν κάθε χρόνο πανάκριβα ασφαλιστήρια συμβόλαια για πανάκριβα αυτοκίνητα, συμβόλαια που οι απαλλαγές τους είναι στο μηδέν, δεν αποζημιώνονται κατόπιν ατυχήματος στο ακέραιο από τις ασφαλιστικές. Δηλαδή στοιχίζει ένα προφυλακτήρας 1000 ευρώ, η ασφαλιστική θα αποζημιώσει για 700 ευρώ, κάτι δηλαδή σαν να είχε το συμβόλαιο απαλλαγές.

Ψάχνει να βρει στους όρους των συμβολαίων η ασφαλιστική διαμεσολάβηση για να εντοπίσει έναν τέτοιον όρο σε τέτοια ασφαλιστήρια και δυσκολεύεται. Που είναι αναρωτιέται στα ψιλά γράμματα που δεν διαβάζονται από κανέναν;

- Advertisement -

Την κάνουν την δουλειά τους, αυτά τα ψιλά γράμματα στους όρους των ασφαλιστηρίων συμβολαίων. Αποδομώντας λοιπόν τις σχέσεις και την εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων προς ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και ασφαλιστικές, επανερχόμαστε στο σημείο μηδέν και ψάχνουμε να βρούμε γιατί είναι χαμηλή η ασφαλιστική διείσδυση στην Ελλάδα.

Ισχύει η παλαιότητα σε αυτές τις περιπτώσεις των συμβολαίων ή οι ασφαλιστικές βρίσκουν πάτημα την παλαιότητα; Ο Ανασφάλιστος άκουσε τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές πολύ καλά και σκοπεύει να το ψάξει και με τις ασφαλιστικές.

Ένα, όμως είναι σίγουρο, ότι τα ψιλά γράμματα αν και ψιλά, είναι ικανότητα να χαλάσουν σχέσεις ετών. Γιατί εδώ που τα λέμε αν οι ασφαλισμένοι έχουν στα χέρια τους μία σχέση με μια ασφαλιστική που την θεωρούν εξιδανικευμένη γιατί τους καλύπτει από άκρη σε άκρη και δεν τους αφήνει κανένα κενό, και ξαφνικά αυτές δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των.. τότε άντε να το μαζέψεις και να ξαναδημιουργήσεις την σχέση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ασφάλεια ακινήτου. Ο μη πλούσιος τη χρειάζεται, ο πλούσιος την κάνει πάντα. Ποιος είναι το κορόιδο;

Στην Ελλάδα των «αρνητών της λογικής», εκατομμύρια ιδιοκτήτες «κάνουν οικονομία» κάθε χρόνο και «στη στραβή» βρίζουν το κράτος…

Η ΕΑΔΕ επανέρχεται στο ζήτημα του δικαιώματος συμβολαίου με αφορμή νέα Εγκύκλιο της Generali

Η Ένωση κάνει λόγο για πρακτικές που δημιουργούν ιδιαίτερα ανησυχητικό προηγούμενο για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

Σε Σαλαμίνα και Χαλκιδική μεταβαίνει ο Κ. Κατσαφάδος

Αντικείμενο των συσκέψεων με τις τοπικές αρχές, η άμεση αποκατάσταση των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων από τις πυρκαγιές

Το ΕΕΑ στο πλευρό των πυρόπληκτων των Δήμων Μάνδρας και Χαϊδαρίου

Παράδοση μεγάλης ποσότητας εμφιαλωμένου νερού – Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η πρόληψη πρέπει να μεταφράζεται έγκαιρα σε έργα και δράσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πόσα περιστατικά δηλώθηκαν στις 22 ελβετικές ασφαλιστικές ατυχημάτων το 2025

Σύμφωνα με τον Νόμο περί Ασφάλισης κατά Ατυχημάτων (UVG), όλοι οι εργαζόμενοι στην Ελβετία ασφαλίζονται υποχρεωτικά

Όταν ο Ανασφάλιστος άκουσε τον Δείκτη Υγείας ΕΔΑ να τρίζει

Όταν ο Ανασφάλιστος άκουσε να ‘τρίζει’  ο ΕΔΑ  την περασμένη εβδομάδα ……όταν είδε … πραγματικά… τι έγινε με τον  δείκτη υπολογισμού κόστους υγείας (ΕΔΑ)

Το ξίφος των ασφαλιστών στο θηκάρι του Ανασφάλιστου

Τον διαπέρασε τον Ανασφάλιστο ένα ξαφνικό ρίγος  και έβαλε το ξίφος του στο θηκάρι μόλις άκουσε μία φράση που σε δεσμεύει αμετάκλητα.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Θεόδωρος Κοκκάλας: Η Κίνα στο επίκεντρο της διεθνούς στρατηγικής της ERGO

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε πρόσφατα στη χώρα ο Πρόεδρος ΔΣ της ERGO International και COO του Ομίλου

ΠΣΑΣ: Παρέμβαση ουσίας στη διαβούλευση για την επαγγελματική ασφάλιση – Στο επίκεντρο ο ρόλος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή

Βασική θέση του ΠΣΑΣ, η διανομή των νέων ΟΑΠΕΣ να υπάγεται ρητά στο πλαίσιο του ν. 4583/2018 για την ασφαλιστική διανομή

Τ. Γιαννίτσης: Η σύνδεση του ασφαλιστικού με τις διεθνείς αγορές συνεπάγεται νέα ρίσκα και θεωρήσεις

Δήλωση του Ομότιμου Καθηγητή ΕΚΠΑ και πρ. Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο περιθώριο του #ocin26

Πυρκαγιές: Τι έδειξαν οι αυτοψίες της ΓΔΑΕΦΚ ανά την Ελλάδα

Σε σύνολο 427 αυτοψιών την προηγούμενη εβδομάδα, 131 αφορούσαν πράσινα κτίρια, 145 κίτρινα και 151 κόκκινα

Ασφάλιση κατοικίας: Γιατί το «σύμβολο» προστασίας αποκτά μεγαλύτερη αξία

Το μήνυμα της EUROINS, μέσα από την προώθηση του HomeSafe, είναι ότι η προστασία της κατοικίας δεν σταματά όταν ο ιδιοκτήτης κλείσει την πόρτα