back to top
21.1 C
Athens
Σάββατο 23 Μαΐου 2026

Ποδαρικό με αυτοκίνητο και ψιλά γράμματα ασφαλιστηρίων

Παράπονα από την ασφαλιστική διαμεσολάβηση για τις ασφαλιστικές φτάσανε στα αυτιά του Ανασφάλιστου κάτι πήρε και το μάτι του. Πήρε λοιπόν την απόφαση να κάνει ποδαρικό με το αυτοκίνητο.

Μεγάλη, άλλωστε αγορά το αυτοκίνητο. Δεν είναι να μην της δίνεις σημασία, κανείς δεν πρέπει να το κάνει αυτό, θα ήταν απερισκεψία και για τις ασφαλιστικές και την ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Μέχρι εδώ όλοι μας συμφωνούμε και προχωράμε ενωμένοι.

- Advertisement -

Για να δούμε αν θα χωριστούμε παρακάτω. Ξεκινά λοιπόν ο Ανασφάλιστος να λέει τι άκουσε τις ημέρες που έκανε διακοπές. Ασφαλισμένοι οδηγοί αυτοκινήτων που πληρώνουν κάθε χρόνο πανάκριβα ασφαλιστήρια συμβόλαια για πανάκριβα αυτοκίνητα, συμβόλαια που οι απαλλαγές τους είναι στο μηδέν, δεν αποζημιώνονται κατόπιν ατυχήματος στο ακέραιο από τις ασφαλιστικές. Δηλαδή στοιχίζει ένα προφυλακτήρας 1000 ευρώ, η ασφαλιστική θα αποζημιώσει για 700 ευρώ, κάτι δηλαδή σαν να είχε το συμβόλαιο απαλλαγές.

Ψάχνει να βρει στους όρους των συμβολαίων η ασφαλιστική διαμεσολάβηση για να εντοπίσει έναν τέτοιον όρο σε τέτοια ασφαλιστήρια και δυσκολεύεται. Που είναι αναρωτιέται στα ψιλά γράμματα που δεν διαβάζονται από κανέναν;

- Advertisement -

Την κάνουν την δουλειά τους, αυτά τα ψιλά γράμματα στους όρους των ασφαλιστηρίων συμβολαίων. Αποδομώντας λοιπόν τις σχέσεις και την εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων προς ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και ασφαλιστικές, επανερχόμαστε στο σημείο μηδέν και ψάχνουμε να βρούμε γιατί είναι χαμηλή η ασφαλιστική διείσδυση στην Ελλάδα.

Ισχύει η παλαιότητα σε αυτές τις περιπτώσεις των συμβολαίων ή οι ασφαλιστικές βρίσκουν πάτημα την παλαιότητα; Ο Ανασφάλιστος άκουσε τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές πολύ καλά και σκοπεύει να το ψάξει και με τις ασφαλιστικές.

Ένα, όμως είναι σίγουρο, ότι τα ψιλά γράμματα αν και ψιλά, είναι ικανότητα να χαλάσουν σχέσεις ετών. Γιατί εδώ που τα λέμε αν οι ασφαλισμένοι έχουν στα χέρια τους μία σχέση με μια ασφαλιστική που την θεωρούν εξιδανικευμένη γιατί τους καλύπτει από άκρη σε άκρη και δεν τους αφήνει κανένα κενό, και ξαφνικά αυτές δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των.. τότε άντε να το μαζέψεις και να ξαναδημιουργήσεις την σχέση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Διήμερο webinar ΕΕΑ-ΕΙΑΣ για την επίδραση της ΤΝ στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 2 διαδικτυακές συναντήσεις, 25 και 27 Μαΐου – Δείτε τη θεματολογία και τους εισηγητές, δηλώστε δωρεάν συμμετοχή

Ιδρύεται Σωματείο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στη Χαλκιδική – Ενημερωτική εκδήλωση στις 20 Μαΐου

Στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για την ενίσχυση της συλλογικής εκπροσώπησης του κλάδου στην περιοχή, με τη συμμετοχή της ΠΟΑΔ

Στηλιτεύει ο Γ. Χατζηθεοδοσίου την εξαίρεση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης από το «Ξεκινώ Επιχειρηματικά»

Για κατάφωρη αδικία σε βάρος επαγγελματιών που ειδικά αυτή την περίοδο δίνουν αγώνα επιβίωσης κάνει λόγο ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Γ. Τοζακίδης: Η ασφαλιστική αγορά, η ηγεσία και η γέφυρα Ελλάδας-Κύπρου

Ο ιδρυτής της Liberty Insurance Agents και Συντονιστής Ασφαλιστικών Πρακτόρων μιλά στο «IWtalks» και στον δημοσιογράφο Λ. Ρόδη

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Δ. Μαζαράκης από την Ύδρα: Καμία πρόοδος στην Υγεία

Τι απάντησε ο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής σε σχετική ερώτηση του «IW» στην 26η Συνάντηση των (Αντ)ασφαλιστών

50 χρόνια Επικουρικό Κεφάλαιο: Δείτε τα highlights του επετειακού συνεδρίου

Η εκδήλωση της 12ης Μαΐου ανέδειξε τον κοινωνικό ρόλο του φορέα και συνέβαλε στον δημόσιο διάλογο για την οδική ασφάλεια

Στην Trastor 3 ακίνητα της Εθνικής Ασφαλιστικής

Έναντι τιμήματος 38,6 εκατ. ευρώ – Δείτε τη σχετική ανακοίνωση

Αλ. Σαρρήγεωργιου: Ο σεισμός απειλητικός για την Ελλάδα κίνδυνος

Αναφορά στους κινδύνους φυσικών καταστροφών έκανε ο πρόεδρος της EAEE από το βήμα του 26ου Συνεδρίου της Ύδρας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

eSafe Cyber Security Hellas και Cato Networks ανέδειξαν το μέλλον του AI-native SASE

Ένα exclusive roundtable event, αφιερωμένo στις νέες αρχιτεκτονικές ασφάλειας και στη μετάβαση σε AI-native υποδομές

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης με την CrediaBank

Ν. Μακρόπουλος: «Επιταχύνουμε συνδυάζοντας τις ικανότητές μας στην ασφαλιστική αναδοχή και μεσιτεία με το πανελλαδικό δίκτυο διανομής και την ψηφιακή εμβέλεια της τράπεζας»

Δ. Μαζαράκης από την Ύδρα: Καμία πρόοδος στην Υγεία

Τι απάντησε ο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής σε σχετική ερώτηση του «IW» στην 26η Συνάντηση των (Αντ)ασφαλιστών

Διήμερο webinar ΕΕΑ-ΕΙΑΣ για την επίδραση της ΤΝ στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 2 διαδικτυακές συναντήσεις, 25 και 27 Μαΐου – Δείτε τη θεματολογία και τους εισηγητές, δηλώστε δωρεάν συμμετοχή