back to top
27 C
Athens
Παρασκευή 11 Ιουλίου 2025

TÜV HELLAS: Σεμινάριο Crisis Management στην Covid-19 εποχή

σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

Ένα εξαιρετικά επίκαιρο σεμινάριο, με θέμα το Crisis Management και την επιχειρηματικότητα στην Covid-19 εποχή πραγματοποιούν από κοινού η TÜV HELLAS (TÜV NORD) και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

- Advertisement -

Το σεμινάριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 7 Δεκεμβρίου, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ. ιχνηλατεί το νέο τοπίο που έχει προκαλέσει η πανδημία για τις επιχειρήσεις, τα στελέχη και τους εργαζομένους, δίνοντας εφόδια για την αντιμετώπιση των κρίσεων που ανακύπτουν στην εταιρική λειτουργία.

Η διενέργεια του σεμιναρίου έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης συνεργασίας μεταξύ του φορέα πιστοποίησης και εκπαίδευσης και του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και ακολουθεί το σεμινάριο για τους Δείκτες Απόδοσης (KPI’s), που διοργάνωσαν από κοινού η ΤÜV HELLAS (TÜV NORD) με το Επιμελητήριο. 

- Advertisement -

Αναλυτικά, οι βασικοί άξονες που περιλαμβάνονται στο σεμινάριο είναι οι ακόλουθοι: 

  • Είδη Κρίσεων (Λειτουργικές, Περιβαλλοντικές, Οικονομικές, Ανθρώπινοι Πόροι, Εργατικά Ατυχήματα, Προσβολή Εταιρικής Φήμης, Κακόβουλες Ενέργειες, Τρομοκρατία κ.α.)
  • Επίπεδα Κρίσεων (Levels 1-2-3)
  • Στάδια της Κρίσης (προ κρίσης – ανταπόκριση στην κρίση – μετά την κρίση)
  • Ο κύκλος της επικοινωνίας (προ κρίσης – αρχική φάση – φάση εξέλιξης -φάση ύφεσης – φάση αξιολόγησης)
  • Η κατανόηση του ακροατηρίου (τρόπος πρόσληψης / επίπεδο κατανόησης των μηνυμάτων που αποστέλλει η εταιρία και η δημιουργία δεδομένων από το ακροατήριο)
  • Ο Εκπρόσωπος-Spokesperson (ο ρόλος του, η συνεργασία του με τα ΜΜΕ κι οι αναγκαίες δεξιότητες που πρέπει να έχει ο εκπρόσωπος τύπου)
  • Οι απαιτήσεις του χώρου επικοινωνίας
  • Περιεχόμενα ενός Εγχειριδίου Επικοινωνίας κατά την Κρίση (Crisis Communication Manual)
  • Κατηγοριοποίηση επικοινωνιών
  • Τρόποι απόδοσης μηνυμάτων ανάλογα με τους αποδέκτες
  • Η διαχείριση των Social Media κατά τη διάρκεια της κρίσης

Επιπλέον, λόγω της εξαιρετικής συγκυρίας, στο σεμινάριο έχει προστεθεί ξεχωριστή ενότητα για τις νέες προσεγγίσεις του Crisis Management Framework συνεπεία του COVID-19. Συγκεκριμένα αναλύονται τα παρακάτω θέματα:

  • Τα είδη των κρίσεων που επιφέρει ο COVID-19 στις επιχειρήσεις
  • Δυνατότητες επικοινωνιακής αντίδρασης. Για ποια θέματα ενημερώνω τους stakeholders;
  • Καλές πρακτικές που ακολουθήθηκαν από Ελληνικές επιχειρήσεις

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες, στελέχη επιχειρήσεων αλλά και εργαζόμενους που θέλουν να ενημερωθούν για τα σύγχρονα εργαλεία διαχείρισης κρίσεων, την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων που φέρνει ο κορωνοϊός καθώς και τις προοπτικές του επιχειρείν στην μετά-Covid εποχή. Σημειώνεται ότι τα μέλη του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου απολαμβάνουν έκπτωση 15% στο κόστος του σεμιναρίου.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο παρακάτω Link.

Ο κ. Νέστορας Παπαρούπας, Εισηγητής του σεμιναρίου και Product Manager της ΤÜV HELLAS (TÜV NORD) τόνισε σχετικά: Η ψύχραιμη και επιτυχημένη διαχείριση κρίσεων είναι εξαιρετικά σημαντική στην τρέχουσα συγκυρία. Καθώς οι επιχειρήσεις κινούνται σε αχαρτογράφητα νερά, το σεμινάριο που συνδιοργανώνουμε με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο αποτελεί μια «πυξίδα» για τους επιχειρηματίες και τα στελέχη στην πρωτοφανή συγκυρία. Η σύμπραξη του Φορέα μας με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο είναι ακόμη μια απτή απόδειξη της σημασίας αλλά και της αξίας της ποιοτικής εκπαίδευσης, ιδιαίτερα στην εποχή της πανδημίας. 

Η κ. Σαρίνα Τίλε,  Διευθύντρια του Τμήματος Εκπαίδευσης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου δήλωσε σχετικά: «Σκοπός του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου είναι η υποστήριξη και επιμόρφωση των σύγχρονων στελεχών στα πλέον επίκαιρα θέματα. Το σεμινάριο που προσφέρουμε σε συνεργασία με την Εταιρεία-Μέλος ΤÜV HELLAS (TÜV NORD) με θέμα τη διαχείριση κρίσεων μπορεί να παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για τις αλλαγές που έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και τις νέες προκλήσεις  που μπορεί να έρθουν στο μέλλον. Τα στελέχη τόσο των μικρών, όσο και των μεγάλων επιχειρήσεων είναι πλέον απαραίτητο να γνωρίζουν τις τεχνικές για την αντιμετώπιση εξαιρετικών καταστάσεων».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Εκπαιδευτικό σεμινάριο ασφαλίσεων Τεχνικών Κινδύνων, Κατασκευαστικών Έργων& Ευθύνης Εργοληπτών

Ο κατασκευαστικός τομέας της ελληνικής οικονομίας ανθεί, κινείται σε τροχιά διαρκούς ανόδου και οι ρυθμοί ανάπτυξης των εργασιών

Εκπαιδευτικό σεμινάριο επιδράσεων και εφαρμογών της Τεχνητής Νοημοσύνης, AI, στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών ανακοινώνει το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Επιδράσεων και Εφαρμογών της Τεχνητής Νοημοσύνης

Ε.Ι.Α.Σ.: Εκπαιδευτικό σεμινάριο αγροτικών ασφαλίσεων

Οι εξελισσόμενες κινητοποιήσεις των αγροτών καταδεικνύουν τα σημαντικά προβλήματα του πρωτογενούς τομέα της ελληνικής και αντίστοιχης ευρωπαϊκής

Ε.Ι.Α.Σ.: Εκπαιδευτικό σεμινάριο συνταξιοδοτικών ασφαλίσεων

Το Σύστημα Κοινωνικών Ασφαλίσεων της χώρας μας υφίσταται, από πολλών ετών, σημαντικότατες επιβαρύνσεις, οι οποίες δεν επιτρέπουν

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Στελέχη της Carglass® μεταξύ των εισηγητών στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του ΕΙΑΣ για Πραγματογνώμονες, Εκτιμητές και Διακανονιστές Ζημιών Αυτοκινήτου

Η Carglass® συμμετείχε με εισηγήσεις στελεχών της στο Ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Πραγματογνωμόνων

Το digital insurance στο νέο επεισόδιο του «Και Αν Συμβεί;»

Στο podcast με καλεσμένο τον Ευθ. Παπαδόπουλο της Pricefox η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τον συνδυασμό φυσικού και ψηφιακού καναλιού

Νέα Συλλογική Σύμβαση για τον ασφαλιστικό κλάδο

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΑΣΕ) υπέγραψαν

Ιταλία: Πονοκέφαλος τα πατίνια (και) για τις ασφαλιστικές

Η νέα, αυστηρότερη νομοθεσία για τα ηλεκτρικά πατίνια φέρνει αλλαγές στον δρόμο, πιθανότατα και στην ασφαλιστική τιμολογιακή πολιτική

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Σε συμβούλιο των υπουργών Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων η Ά. Ευθυμίου

Το άτυπο υπουργικό συμβούλιο στη Δανία είχε θέμα την ελεύθερη και δίκαιη κινητικότητα και ανταγωνιστικότητα στην ΕΕ

EIOPA: Γνωμοδότηση για την εποπτεία ρευστότητας των επαγγελματικών ταμείων

Η EIOPA ζητά να ενισχυθεί η παρακολούθηση, η αξιολόγηση και η διαχείριση των κινδύνων ρευστότητας που αντιμετωπίζουν τα ΙΕΣΠ

Έξυπνο παρκάρισμα: Η BYD υποκαθιστά τις ασφαλιστικές κι αναλαμβάνει τις ζημιές

Η υπόσχεση της BYD αφορά ζημιές που θα προκύψουν επί κινεζικού εδάφους σε αυτοκίνητα με σύστημα υποβοηθούμενης οδήγησης God's Eye

Τα 4 σενάρια κλιματικού κινδύνου για την ευρωζώνη – Πού βρισκόμαστε σήμερα

Τα σενάρια του NGFS εξετάζουν την κοινή επίδραση καταστροφών και πολιτικών σε ΑΕΠ, πληθωρισμό και χρηματοπιστωτική σταθερότητα έως το 2030

Μήνυμα ενότητας και θεσμικής υπευθυνότητας εκπέμπει η ΕΑΔΕ

Μήνυμα ενότητας, συνέπειας και θεσμικής υπευθυνότητας εξέπεμψε η ΕΑΔΕ, με αφορμή τη συνάντηση της 8ης Ιουλίου στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.