Αντιδρούν οι γιατροί στην διατίμηση των διαγνωστικών τεστ

Για σοβαρές υγειονομικές συνέπειες κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εξαιτίας της διατίμησης των ιατρικών πράξεων για τον SARS-CoV-2, διενέργειας ελέγχου και ανάλυσης δείγματος από πιστοποιημένα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, υποστηρίζοντας ότι δεν καλύπτεται κόστος διενέργειας των εξετάσεων.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ αναφέρει ότι ήρθε σε επαφή με τους επαγγελματικούς φορείς και κατόπιν εμπεριστατωμένης ανάλυσης του υγειονομικού διαγνωστικού πρωτοκόλλου και του σχετικού κοστολογίου, εκτιμάται ότι οι τιμές της διατίμησης δεν καλύπτουν τις για την υλοποίηση των εξετάσεων βάσει των διαγνωστικών πρωτοκόλλων.

Στο επιχείρημα αυτό προσθέτει ο σύλλογος το γεγονός ότι οι εν λόγω εξετάσεις είχαν κοστολογηθεί υψηλότερα στο άρθρο 3 προηγούμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθμόν 848 Β’ 13/03/2020.

Τον κίνδυνο αρνητικών συνεπειών επισημαίνει ο ΠΙΣ, τονίζοντας ότι «φοβούμαστε λοιπόν ότι η διατίμηση μπορεί να οδηγήσει σε έκπτωση της ποιότητας υπηρεσιών υγείας, σε αύξηση των αστοχιών διάγνωσης κρουσμάτων SARS–CoV-19 και σε μείωση του δικτύου δειγματοληψιών που εκτελούνται στον ιδιωτικό τομέα, με δυνητική αύξηση της διασποράς της νόσου και υπερφόρτωση των νοσοκομείων».

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*