Απαραίτητη η σωματική δραστηριότητα κατά το lockdown

Με τον φόβο ότι η εφαρμογή μέτρων, όπως το lockdown σε πολλές χώρες για την ανακοπή της μετάδοσης του SARS-CoV-2, θα επιφέρουν άμεσα συνέπειες στην στάση ζωής και έμμεσα στην υγεία του πληθυσμού, ο ΠΟΥ  εξέδωσε νέες κατευθυντήριες οδηγίες για τη σωματική δραστηριότητα και την καθιστική συμπεριφορά.

Οι εν λόγω συστάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας αφορούν όλες τις ηλικιακές ομάδες, παιδιά, εφήβους, ενήλικες, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος Αττικής και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Λευτέρης Μπουρνουσούζης.

Με έμφαση στη συχνότητα, στην ένταση και στη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας, στις οδηγίες τονίζεται ότι αυτή εξασφαλίζει σημαντικά οφέλη για την υγεία καθώς μετριάζει πιθανούς κινδύνους.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανάρτηση στα social media ο κ. Μπουρνουσούζης για πρώτη φορά, δίνονται συστάσεις από τον ΠΟΥ , οι οποίες συνδέουν την καθιστικής συμπεριφοράς με τις συνέπειες για την υγεία, σε υποπληθυσμούς, όπως είναι οι έγκυες και οι γυναίκες μετά τον τοκετό, καθώς ακόμη άτομα που ζουν με χρόνιες παθήσεις ή αναπηρία.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*