back to top
11.9 C
Athens
Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026

Τις επιχειρήσεις τις διοικούν οι λοιμωξιολόγοι

Ότι έχουν πάρει τα κλειδιά από τα χέρια των επιχειρηματιών οι λοιμωξιολόγοι δεν χρειάζεται να το αποδείξει αυτό η στήλη του Ανασφάλιστου. Για καλό για κακό, οι απόψεις διαφέρουν. Άλλα κράτη πάντως κρατούν μία ισορροπία μεταξύ οικονομίας και υγείας.

Δεν μπορούμε να αποδείξουμε, κανείς από εμάς, ποιο θα ήταν το σωστότερο από τις τόσες αλλαγές και ασύμετερες αποφάσεις που έχουν ληφθεί στην υγεία, παρά μόνο στην οικονομία.

- Advertisement -

Για την οικονομία και τις επιχειρήσεις, τι να πει η στήλη; Οτι η ΙΑΤΑ κάλεσε την Ελλάδα να φτιάξει πρωτόκολλα υγείας που να συνάδουν με αυτά της Ευρώπης, ώστε να αποκατασταθεί μέρος της ζημιάς που προκάλεσαν στον τουρισμός και τις αεροπορικές διασυνδέσεις;. Οτι οι ξενοδόχοι δεν μπορούν να πάρουν πρωτοβουλίες για την ανάκαμψη του κλάδου γιατί τα μέτρα για την υγεία αλλάζουν εν μία νυκτί. Μαζί και οι ασφαλιστές που δεν μπορούν να καθορίσουν ποιος είναι ο κίνδυνος αφού αυτός πλέον είναι ‘κινητός’; Οτι δεν ξέρουν ποιες θα είναι οι ευθύνες των ξενοδόχων σήμερα, αύριο, ή ακόμα και αφού εκδοθεί το εμβόλιο γιατί οι λοιμωξιολόγοι μπορεί να αποφανθούν ότι δεν χορηγείται η ασφάλεια που πρέπει;

O Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου κρούει συνεχώς τα καμπανάκια από άπασες πλευρές.

- Advertisement -

Να πούμε μόνο ότι σήμερα είδε το φως δημοσιότητας μία μελέτη που εξετάζει την επιρροή του DNA μας στη σοβαρότητα της νόσου COVID-19. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής και Μακροβιότητας του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση PeerJ. Η ομάδα διαπίστωσε πως μια συγκεκριμένη παραλλαγή ενός πολύ σημαντικού γονιδίου της κυτταρικής άμυνας, σχετίζεται με μεγαλύτερη θνησιμότητα από COVID-19.

Μία είδηση από τα διεθνή. Στις 9 Νοεμβρίου, παράνομη έκρινε τη γενική χρήση μάσκας το Διοικητικό Δικαστήριο του Ντύσελντορφ στη Γερμανία. Το Διοικητικό Δικαστήριο της πόλης αποφάσισε ότι ο κανονισμός είναι αντίθετος στο νόμο, μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έκανε ένας κάτοικος της πόλης. Η απόφαση ισχύει μόνο για τον συγκεκριμένο πολίτη. Το σκεπτικό της απόφασης για γενική χρήση της μάσκας, ‘είναι αόριστη καθώς αναφέρει ότι είναι υποχρεωτική η γενική χρήση ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας , την κατάσταση του χώρου και τη συχνότητα κυκλοφορίας των πεζών’, αναφέρει η Απόφαση του Δικαστηρίου.

Η κυβέρνηση παίρνει μέτρα με πολλά σταθμά, στην συνέχεια όλοι εναντίον όλων.  Οι ηλικιωμένοι τα βάζουν με τους νέους, οι νέοι με τα σώματα ασφαλείας, η τηλεόραση με τους αρνητές του κορωνοϊού, με μουσική υπόκρουση από ταινίες θρίλερ και τους εκφωνητές των αφηγημάτων σχεδόν να ρίχνουν δάκρυα, να επαινούν την ατομική ευθύνη και να βγάζουν στο γυαλί ανθρώπους που ζητούν τις ποινικές διώξεις των αρνητών του κορωνοϊού, αφού έχει γίνει μία προετοιμασία, πρώτα για τα ίδια ονόματα στις εφημερίδες …. μετά από τρεις ημέρες του βλέπουμε στο γυαλί.

Με ποια κριτήρια όμως ονομάζουμε κάποιον αρνητή του κορωνοϊόύ; Με ποια κριτήρια η τηλεόραση βγάζει ανθρώπους που έχουν καμία σχέση με την διακαιοσύνη να αποφασίζουν για την απονομή της δικαιοσύνης; Με ποια κριτήρια επιτρέπεται η πόλωση του λαού, και η ώθηση του σε ακραία φαινόμενα. Η Ιντερπόλ ανάψει κόκκινο για μεγάλες αναταραχές και συγκρούσεις λόγω αυτών των φαινομένων.

Αντεγκλήσεις, αγωγές, ποσταρίσματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρασπονδίες. Πολεμικό περιβάλλον κάθε μέρα. Θέλουμε πολίτες ώριμους ή μόνιμα ανώριμους; Η στήλη νομίζει ότι τα σκηνικά πόλωσης και τα δικαστικά σενάρια όταν γράφονται από ανθρώπους που θέλουν δημοσιότητα και αντεγκλήσεις δεν προάγουν την καθαρή σκέψη και την υπομονή του κόσμου. Ο φόβος έρχεται και παρέρχεται. Δημιουργεί ανθρώπους ευάλωτους μερικές φορές και αρνητές του κορωνοϊού.

Ιός, μέτρα, τηλεόραση, επιχειρήσεις, ασφαλιστκές, οικονομία  -έξι διαφορετικά πράγματα. Υποστηρικτές του κορωνοϊού, αρνητές του κορωνοϊού  -δύο διαφορετικά πράγματα, εκεί μας έφτασαν οι εναλλαγές των μέτρων και ο τρόπος προβολής τους.

Οκτώ διαφορετικά πράγματα αποζητούν σοβαρή αντιμετώπση για να περιοριστεί το φαινόμενο Covid-19 διαφορετικά να θυμηθούμε αυτό που είπε η Euler Hermes, πως αν τα μέτρα δεν επαληθεύονται και δεν απομονώνουν τον ιό, ο εκγλεισμός δεν έχει όφελος.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η ΕΑΣΕ παρουσιάζει τις θέσεις της για την παραγωγικότητα, την ηγεσία και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας

Σε ειδική συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 19/2 στην Αθήνα, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυσή της

Στο κυνήγι των μαγισσών οι ασφαλιστές

Περιμένουν οι ασφαλιστές να αναδυθεί η καλή νεράιδα... Μέχρι πότε οι πολιτικοί θα σηκώνουν τέτοιες παραστάσεις;

Οι αποζημιώσεις της Βιολάντα, τελευταίες πληροφορίες του «IW»

Σε ποια περίπτωση οι αποζημιώσεις βαρύνουν κατευθείαν την μπισκοτοβιομηχανία

Η HDI παρουσιάζει τη νέα υπηρεσία «Climate Risk Consulting Service»

Mια επιστημονική λύση πρόγνωσης νέας γενιάς, που αξιοποιεί την ΤΝ και τα πιο σύγχρονα γεωχωρικά εργαλεία της εταιρείας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική αναζητά έμπειρο Στέλεχος Ανάπτυξης Δικτύου Πωλήσεων

Στους στόχους της θέσης, η ενίσχυση του μεριδίου αγοράς, η αναβάθμιση του δικτύου συνεργατών και η αξιοποίηση των καινοτόμων προϊόντων της εταιρείας

Στην αναμπουμπούλα οι ασφαλιστικοί λύκοι χαίρονται

Συμφωνείτε ότι η τακτική του διαίρει και βασίλευε βγάζει έναν, δύο, τρεις το πολύ κερδισμένους και πολλούς χαμένους;

Νέο παραμετροποιημένο προϊόν στην αγορά από μεγάλη ασφαλιστική

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «IW», το νέο αυτό προϊόν θα είναι καθόλα ανταγωνιστικό και θα καλύπτει τα κενά της αγοράς

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη για την Ενιαία Υγεία στην Ελλάδα: Έκθεση-ορόσημο για τις υγειονομικές απειλές

Σε μια περίοδο όπου οι υγειονομικές, περιβαλλοντικές και κλιματικές προκλήσεις απαιτούν συντονισμένες πολιτικές και συνεργασία μεταξύ πολλών φορέων

Rise Club: Η στήριξη της μητρότητας ως στρατηγική προτεραιότητα σε μια περίοδο δημογραφικής πρόκλησης

Στην πρόσφατη εκδήλωση του ΜΚΟ αναδείχθηκε η πραγματικότητα για τις μητέρες στην Ελλάδα και παρουσιάστηκαν οι δράσεις ενδυνάμωσης και δικτύωσης του 2026

SOS για τη δημόσια υγεία στο Λασίθι: Στοιχεία-σοκ για την κατάρρευση των νοσοκομείων

Με τεκμηριωμένα στοιχεία, ο Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου παρουσίασε την εικόνα αποσύνθεσης του δημόσιου συστήματος υγείας στην ανατολική Κρήτη

Ευ. Καφφετζή: Στρατηγικές συμμαχίες στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, ασπίδα στα τραπεζικά δίκτυα, όλες οι απαντήσεις

Μια ξεχωριστή συνέντευξη παραχωρεί η Μanaging Partner της Oxygen Risk Consulting Partners, απαντώντας σε καίρια ερωτήματα με σαφήνεια και χωρίς ωραιοποιήσεις

ΕΑΕΕ: Παρέμβαση Ε. Παπασπυροπούλου στη Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής

Παρουσίαση δράσεων και προτάσεις στη συνεδρίαση για τον ρόλο των παρόχων ασφάλισης και οδικής βοήθειας στη βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας