back to top
26.7 C
Athens
Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2026

Ασφάλειες από το σπίτι με εγγυημένη επιτυχία

της Ελενας Ερμείδου

Ότι έχει να κάνει με μία ασφαλιστική επιχείρηση ή και άλλη επιχείρηση γίνεται και από το σπίτι. Από το σπίτι γλυτώνουμε χρόνο μετακίνησης, αξιοποιούμε τον χρόνο μας καλύτερα, ακούμε τους πελάτες μας καλύτερα, έχουμε στην διάθεση μας δεκάδες ηλεκτρονικά εργαλεία που αγοράζουμε, έχουμε υπερσύγχρονες τηλεφωνικές συσκευές με όλα τα αξεσουάρ διακοσμημένες, αγοράζουμε ταχύτητες τελευταίας τεχνολογίας για να μην ολιγωρούμε, έχουμε πρόσβαση στους σέρβερς της εταιρείας, στο νέφος, το σπίτι μας τείνει να είναι διασυνδεδεμένο με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

- Advertisement -

Τι άλλο χρειαζόμαστε για να πωλήσουμε ασφάλειες από το σπίτι με εγγύηση;  Τίποτα άλλο βάσει αυτών που συντάσσουν τις μελέτες για την τηλέ-εργασία και που αυτών που τις προωθούν.

Γιατί όμως με όποιον μιλάμε μας λέει ότι δουλειά δεν γίνεται ούτε με την τηλε-εργασία, ούτε από το σπίτι. Τι έγινε δεν είναι κανείς τους εσωστρεφής, ή ακόμα και αυτοί διακρίνουν ότι η τηλέ-εργασία επιβαρύνει, προσθέτει υποχρεώσεις και βλάπτει την ψυχολογία των ανθρώπων.

- Advertisement -

Ο άνθρωπος έτσι και ο ασφαλιστής που καλείται να λύσει προβλήματα χρειάζεται να εργάζεται σε έναν φυσικό κόσμο, να ασκείται σε ένα φυσικό περιβάλλον, και να απολαμβάνει τον ελεύθερο χρόνο του σε ένα φυσικό περιβάλλον.  Η ρουτίνα είναι διαφορετική από την μονοτονία. Ερευνα του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών και Εργασίας ΙΖΑ διαπιστώνει ότι η ρουτίνα βοηθά στην αυτοπειθαρχία, εξοικονομεί  πόρους και επιτρέπει θετικές παρεκκλίσεις. Αντίθετα η μονοτονία δηλαδή η παραμονή στο σπίτι έχει το αντίθετο ακριβώς αποτέλεσμα. Αυτό που προωθείτε ως μοντέλο για εξοικονόμηση χρόνου εργασίας, οδηγεί σε σπατάλη χρόνου εργασίας λόγω αδράνειας. Η αδράνεια αυτή έχει συνέπειες που δεν είναι της παρούσης να τις αριθμήσουμε.

H οικογένεια λέει η μελέτη παραλύει την πρωτοπόρο σκέψη, ή άλλοι αντιπερισπασμοί που κυριαρχούν στο σπίτι. Στο σπίτι επίσης είναι εύκολο να είσαι αναβλητικός. Γι α να θυμηθούμε την εικόνα της περασμένης Παρασκευής στην Αθήνα; Κανείς δεν δούλευε, όλοι έξω και μάλιστα ακούσαμε για να αγοράσουν πιζάμες!  Σκεφτείτε να φτάνει 12μμ και στις 12.10 έχει τελεδιάσκεψη. Αν δεν είναι αυτό αναβλητικότητα και απουτυχία διαχείρισης χρόνου, τι άλλο είναι τότε;

Ένα άλλο κακό, οι άνθρωποι που δουλεύουν μόνοι στο σπίτι, έχουν την τάση να πιστεύουν ότι μπορεί να τα κάνουν όλα μόνοι. Μύρια κακού πολλά έπονται.

Μπορείτε να ελέγξετε, να επιτηρήσετε τους συνεργάτες σας, τους υπαλλήλους σας, την συνολική κίνηση του γραφείου;  Για τι είδους μάνατζμεντ μιλάμε τώρα; Ολιστικής διαχείρισης ή ολιστικής απουσίας πραγματικής επιτήρησης;

Σκέφτομαι ότι κανείς δεν θα πρέπει να επαναπαυτεί κανείς, για να μην ορθωθούν περισσότερα εμπόδια μπροστά μας αύριο. Η εργασία από το σπίτι είναι λύση έκτακτης ανάγκης. Επικοινωνία, πώληση, ότι έχει να κάνει με ιδέες δεν έχουν επιτυχία μέσω βιντεοκλήσεων. Η απαράλλακτη καθημερινότητα μπλοκάρει κάθε δημιουργική ιδέα.

Και να θυμίσω για άλλη μία φορά την μελέτη που παρουσίασε ο Γερμανικός κολοσσός, η Allianz για την τηλεεργασία. «Καταιγισμός ιδεών με την τηλεεργασία δεν μπορεί να υπάρξει». Κάτι ξέρουν καλύτερα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αναλογιστική λειτουργία: Ο κρίσιμος μηχανισμός πίσω από τη λειτουργία μιας ασφαλιστικής, σε ένα σεμινάριο

Από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (ΙΕΕΕ), με εισηγητές τη Μαριάννα Ανυφαντή και τον Αναστάσιο Νάκη

Ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Συντονιστών 2026 από την ΕΣΑΠΕ

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 εξειδικευμένα σεμινάρια, που εστιάζονται σε βασικούς άξονες της ασφαλιστικής διοίκησης και της ανάπτυξης ομάδων

Μια έκπληξη από την Aon στην Ύδρα

Δυο λόγια από τον CEO της Αon έφτασαν για να μας προϊδεάσουν περί των όσων θα ακούσουμε σήμερα στο συνέδριο

26th Insurance & Reinsurance Meeting: Ξεκινά σήμερα με εκδηλώσεις των Aon και Eurolife FFH

Ένας θεσμός συνυφασμένος με το νησί της Ύδρας – Το πρόγραμμα των συζητήσεων και των networking events

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Κατερίνα Σέιχ αλ Μπασάτενα, Hellas Direct: «Στις αποζημιώσεις η τεχνολογία επιταχύνει, αλλά ο άνθρωπος παραμένει αναντικατάστατος»

Η ασφάλιση δοκιμάζεται πραγματικά τη στιγμή της ζημιάς. Όταν ένα ατύχημα συμβαίνει, όταν ο ασφαλισμένος βρίσκεται σε πανικό και αναζητά απαντήσεις...

Νέα υπενθύμιση για τα ανασφάλιστα οχήματα από το Επικουρικό Κεφάλαιο

Στο ζήτημα της ασφάλισης των οχημάτων και των συνεπειών που δημιουργεί η κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων επανέρχεται το Επικουρικό Κεφάλαιο

Έγινε το επόμενο βήμα για την απορρόφηση της Ευρώπη Holdings από την CrediaBank

Ισχυρή λειτουργική επίδοση κατέγραψε η Ευρώπη Holdings στο α’ εξάμηνο του 2026, με αύξηση των επαναλαμβανόμενων εσόδων

Η αξία του ασφαλιστή παραμένει ανθρώπινη

Ο ασφαλιστικός σύμβουλος είναι εκείνος που καλείται να μετατρέψει την πολυπλοκότητα της ασφάλισης σε μια κατανοητή και ουσιαστική επιλογή.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ετήσιο Συνέδριο ΠΣΕ 2026: «Η Νέα Εποχή της Ελληνικής Εξωστρέφειας»

Πολιτεία και κορυφαίες εξαγωγικές επιχειρήσεις στο Eurobank Hub

ΕΤΕπ και Εθνική Τράπεζα ενισχύουν τη χρηματοδότηση ελληνικών επιχειρήσεων σε άμυνα και ασφάλεια

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ) διευρύνουν τη συνεργασία τους, με στόχο να ενισχύσουν

Στην Ελλάδα η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων

Στην Ελλάδα μεταβαίνει από τις 21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2026 αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Κατερίνα Σέιχ αλ Μπασάτενα, Hellas Direct: «Στις αποζημιώσεις η τεχνολογία επιταχύνει, αλλά ο άνθρωπος παραμένει αναντικατάστατος»

Η ασφάλιση δοκιμάζεται πραγματικά τη στιγμή της ζημιάς. Όταν ένα ατύχημα συμβαίνει, όταν ο ασφαλισμένος βρίσκεται σε πανικό και αναζητά απαντήσεις...

Τειρεσίας: Οκταετής πρόσβαση σε οικονομικά δεδομένα επιχειρήσεων μέσω του TSEK Financial Data

Στην αξιοποίηση αξιόπιστων οικονομικών δεδομένων για τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων εστιάζει η Τειρεσίας, παρουσιάζοντας την υπηρεσία TSEK Financial Data