EIOPA: Άνω του 200% ο μέσος δείκτης SCR στις περισσότερες χώρες

Η EIOPA δημοσιοποίησε Ετήσια Ευρωπαϊκή Επισκόπηση για τον ασφαλιστικό κλάδο η οποία βασίστηκε σε ετήσιες αναφερόμενες πληροφορίες Solvency II. Αυτό διασφαλίζει ότι τα δεδομένα έχουν υψηλή κάλυψη σε όλες τις χώρες και αναφέρονται με συνεπή τρόπο σε ολόκληρο τον ΕΟΧ.

Σύμφωνα με την έκθεση στις περισσότερες χώρες (19)  του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) το  2019 τα  Ακαθάριστα Εγγεγραμμένα Ασφάλιστρα στον κλάδο ασφαλίσεων ζωής αυξήθηκαν. Σε πωλήσεις στον κλάδο ζωής  κυριαρχούν   Index-Linked και  Unit-Linked ασφαλιστικά προϊόντα και οι ασφάλειες με συμμετοχή στα κέρδη.

Στις ασφάλειες ζημιών και τις γενικές ασφαλίσεις τα Ακαθάριστα Εγγεγραμμένα  Ασφάλιστρα αυξήθηκαν στη συντριπτική πλειονότητα των χωρών (27) το 2019. Το 50% της αγοράς των γενικών ασφαλίσεων αφορούν, Γενική Αστική  Ευθύνη, την Αστική Ευθύνη Μηχανοκίνητων Οχημάτων, τις Ασφάλειες Ιατρικών Εξόδων, την Πυρκαγιά και την ασφάλιση περιουσίας .

Σχετικά με τους δείκτες Φερεγγυότητας η πλειονότητα των χωρών (17 από τις 31), αναφέρουν μέσο δείκτη  φερεγγυότητας  SCR άνω του 200% και σε όλες τις χώρες ο μέσος δείκτης ελάχιστης φερεγγυότητας MCR είναι άνω του 250%.

Κατεβάστε εδώ PDF την έκθεση

European Insurance Overview 2020.pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*