Τι βλέπει η Swiss Re για τις εμπορικές ασφαλίσεις

της Ελενας Ερμείδου

Ανάκαμψη στην παραγωγή ασφαλίστρων του κλάδου Περιουσίας & Ατυχημάτων 3,8% αναμένει η Swiss Re για το 2021 μετά την πτώση που κατέγραψε ο κλάδος λόγω της πανδημίας.  Η Swiss Re ερευνά τρόπους ανάπτυξης της αγοράς Περιουσίας & Ατυχημάτων εν μέσω περιόδου χαμηλών επιτοκίων, βλέποντας προοπτικές ανάπτυξης για τις εμπορικές και βιομηχανικές ασφαλίσεις.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Swiss Re, η μείωση των ασφαλίστρων το 2020 αναμένεται να κυμανθεί στο  4%, πολύ πιο έντονη από τα επίπεδα του 1,8% που παρατηρήθηκαν κατά την παγκόσμια οικονομική κρίση το 2008-2009.

Υπό αυτή την προοπτική,  η αντασφαλιστική εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα είναι ταχύτερη στην αγορά από ότι φαίνεται να δείχνουνοι παγκόσμιοι οικονομικοί δείκτες. Ενώ, η ανάπτυξη θα επηρεαστεί από μία πτώση που θα γράψουν ορισμένες γραμμές παραγωγής  που συνδέονται με τις εμπορικές ασφαλίσεις, τα τιμολόγια των εμπορικών ασφαλίστρων ανεβαίνουν στο τρέχον έτος.

Αυξήσεις στα τιμολόγια το 2021 τονίζει η Swiss Re θα σημειωθούν σε πολλές γραμμές παραγωγής, κυρίως στις πιστώσεις, εγγυήσεις και τις ευθύνες λόγω κυρίως των υψηλότερων απαιτήσεων το 2020 και το 2021. Εκτός των απωλειών που καταγράφει η αγορά και που οδηγούν προς τα άνω τις τιμές των ασφαλίστρων, είναι και το περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων που περιορίζουν την ανάπτυξη του κλάδου και οδηγούν σε αυξήσεις ασφαλίστρων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*