back to top
22.3 C
Athens
Δευτέρα 20 Απριλίου 2026

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία δίπλα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στη μάχη κατά της πανδημίας

Η ΠΕΦ, χορηγός κοινωνικού μηνύματος του ΠΙΣ

Από την έναρξη της πανδημίας, οι ιατροί και νοσηλευτές σε όλα τα νοσοκομεία και τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας της χώρας, δίνουν καθημερινά μια σκληρή μάχη. Οι άνθρωποι αυτοί, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με αυταπάρνηση, σε συχνά αντίξοες συνθήκες, κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό και να κρατήσουν όρθιο το σύστημα υγείας το οποίο δέχεται συνεχή, τεράστια πίεση. 

- Advertisement -

Η προσφορά των ιατρών και νοσηλευτών στην ελληνική κοινωνία,  η δύναμη που αντλούν από τη θεραπεία όσων νόσησαν, αποτυπώνονται στο τηλεοπτικό spot που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) συμμετέχει στην πρωτοβουλία αυτή ως χορηγός, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο έμπρακτα τον αγώνα όλων εκείνων που παρά τις δυσκολίες, στέκονται όρθιοι και στηρίζουν το ΕΣΥ. 

- Advertisement -

Στο spot (https://www.youtube.com/watch?v=ps7e0JpIHDk&feature=youtu.be) παρουσιάζεται η μοναδική σχέση των πολιτών με τους ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, τους νοσοκομειακούς και όλους όσους δραστηριοποιούνται στο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας. Το κεντρικό μήνυμα της πρωτοβουλίας αυτής αφορά στην αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας, στοχεύοντας στην  ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού. Τα μέτρα αυτά, όχι μόνο διασφαλίζουν την ατομική υγεία, αλλά υποστηρίζουν και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό μειώνοντας τις πιθανότητες νοσηλείας και «σπάζοντας» την αλυσίδα εξάπλωσης του ιού. 

Η ΠΕΦ και οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, από την πρώτη στιγμή της πρωτοφανούς αυτής κρίσης, βρέθηκαν δίπλα στους ιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, τους φαρμακοποιούς, τους ασθενείς και την κοινωνία. Με αίσθημα ευθύνης η ΠΕΦ  θα συνεχίσει να είναι παρούσα στη μάχη κατά του κορωνοϊού, να ενισχύει το δημόσιο σύστημα υγείας με τις δράσεις της και ν’αποτελεί ουσιαστικό αρωγό των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού στην ηρωική τους προσπάθεια. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Νέος Γενικός Διευθυντής στην Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας ο Δρ. Αθανάσιος Κοτσιαρός

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) καλωσορίζει τον Δρ. Αθανάσιο Κοτσιαρό στη θέση του Γενικού Διευθυντή.

6 σημεία από τον ΠΕΦ για τις ελλείψεις φαρμάκων

Αναφορικά με τον θόρυβο των τελευταίων ημερών σχετικά με τις ελλείψεις φαρμάκων στην εγχώρια αγορά, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας επισημαίνει

ΠΕΦ: Τα οφέλη από επενδύσεις 520 εκατ. ευρώ φαρμακευτικών εταιρειών

Την πολλαπλασιαστική επίδραση στην οικονομία του επενδυτικού Clawback τονίζει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας. Η πλειονότητα των 53 επενδύσεων ύψους 519,28 εκατ. ευρώ στις οποίες δόθηκε το «πράσινο φως» είναι ελληνικές επιχειρήσεις.

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας εκπαιδεύει νέους επιστήμονες

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας προχωράει στη δημιουργία της νέας πλατφόρμας επαγγελματικής εξέλιξης «ΠΕΦ Professional Development»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2026: Ενίσχυση της πρόληψης σε όλες τις ηλικίες

Σήμερα, όπως επισημαίνεται, περισσότερες από 30 λοιμώξεις και θανατηφόρες ασθένειες μπορούν να προληφθούν μέσω του εμβολιασμού

Πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης Ασφαλιστικού Πράκτορα από τον Όμιλο ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο του Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ανακοινώνει τη διοργάνωση νέου εξ αποστάσεως προγράμματος προετοιμασίας για τις εξετάσεις

Η ενίσχυση της Επαγγελματικής Ασφάλισης

Τη σημασία της ενίσχυσης της Επαγγελματικής Ασφάλισης στην Ελλάδα, μέσα από την αξιοποίηση της ευρωπαϊκής στρατηγικής...

Atradius: Ισχυρή ανάπτυξη το 2025 παρά τη διεθνή αβεβαιότητα

Σε τροχιά ανάπτυξης παρέμεινε το 2025 η Atradius, επιβεβαιώνοντας την ανθεκτικότητά της σε ένα περιβάλλον αυξημένης αβεβαιότητας και γεωοικονομικών προκλήσεων.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Visa ανοίγει τον δρόμο για αγορές με τεχνητή νοημοσύνη

Το Intelligent Commerce Connect λειτουργεί ως γέφυρα προς το agentic commerce για δημιουργούς ψηφιακών agents, εμπόρους και παρόχους υπηρεσιών

Ατλαντική Ένωση: Αποτελέσματα 2025, στόχοι για το 2026

Το εταιρικό πλάνο περιλαμβάνει επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, νέα προϊόντα και δυναμικούς κλάδους

MEGA BROKERS: Τριπλή διάκριση από τη MINETTA για τις επιδόσεις του 2025

Μεταξύ αυτών το 1ο Βραβείο Συνολικού Χαρτοφυλακίου

Generali: Η κυβερνοασφάλεια ξεκινά από την ανθρώπινη συμπεριφορά

Οι συμβουλές της εταιρείας για ένα «upgrade» που δεν αφορά μόνο τα εργαλεία, αλλά κυρίως τον τρόπο με τον οποίο τα χρησιμοποιούμε

Σήμα Διαφορετικότητας: Έως 20/4 δηλώσεις συμμετοχής στην ημερίδα του ΕΕΑ και του Υπ. Κοινωνικής Συνοχής

Η Ημερίδα με θέμα «Σήμα Διαφορετικότητας: Γίνε Εργοδότης ίΣων Ευκαιρίων» θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 21 Απριλίου