back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2025

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία δίπλα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στη μάχη κατά της πανδημίας

Η ΠΕΦ, χορηγός κοινωνικού μηνύματος του ΠΙΣ

Από την έναρξη της πανδημίας, οι ιατροί και νοσηλευτές σε όλα τα νοσοκομεία και τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας της χώρας, δίνουν καθημερινά μια σκληρή μάχη. Οι άνθρωποι αυτοί, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με αυταπάρνηση, σε συχνά αντίξοες συνθήκες, κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό και να κρατήσουν όρθιο το σύστημα υγείας το οποίο δέχεται συνεχή, τεράστια πίεση. 

- Advertisement -

Η προσφορά των ιατρών και νοσηλευτών στην ελληνική κοινωνία,  η δύναμη που αντλούν από τη θεραπεία όσων νόσησαν, αποτυπώνονται στο τηλεοπτικό spot που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) συμμετέχει στην πρωτοβουλία αυτή ως χορηγός, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο έμπρακτα τον αγώνα όλων εκείνων που παρά τις δυσκολίες, στέκονται όρθιοι και στηρίζουν το ΕΣΥ. 

- Advertisement -

Στο spot (https://www.youtube.com/watch?v=ps7e0JpIHDk&feature=youtu.be) παρουσιάζεται η μοναδική σχέση των πολιτών με τους ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, τους νοσοκομειακούς και όλους όσους δραστηριοποιούνται στο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας. Το κεντρικό μήνυμα της πρωτοβουλίας αυτής αφορά στην αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας, στοχεύοντας στην  ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού. Τα μέτρα αυτά, όχι μόνο διασφαλίζουν την ατομική υγεία, αλλά υποστηρίζουν και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό μειώνοντας τις πιθανότητες νοσηλείας και «σπάζοντας» την αλυσίδα εξάπλωσης του ιού. 

Η ΠΕΦ και οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, από την πρώτη στιγμή της πρωτοφανούς αυτής κρίσης, βρέθηκαν δίπλα στους ιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, τους φαρμακοποιούς, τους ασθενείς και την κοινωνία. Με αίσθημα ευθύνης η ΠΕΦ  θα συνεχίσει να είναι παρούσα στη μάχη κατά του κορωνοϊού, να ενισχύει το δημόσιο σύστημα υγείας με τις δράσεις της και ν’αποτελεί ουσιαστικό αρωγό των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού στην ηρωική τους προσπάθεια. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Νέος Γενικός Διευθυντής στην Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας ο Δρ. Αθανάσιος Κοτσιαρός

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) καλωσορίζει τον Δρ. Αθανάσιο Κοτσιαρό στη θέση του Γενικού Διευθυντή.

6 σημεία από τον ΠΕΦ για τις ελλείψεις φαρμάκων

Αναφορικά με τον θόρυβο των τελευταίων ημερών σχετικά με τις ελλείψεις φαρμάκων στην εγχώρια αγορά, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας επισημαίνει

ΠΕΦ: Τα οφέλη από επενδύσεις 520 εκατ. ευρώ φαρμακευτικών εταιρειών

Την πολλαπλασιαστική επίδραση στην οικονομία του επενδυτικού Clawback τονίζει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας. Η πλειονότητα των 53 επενδύσεων ύψους 519,28 εκατ. ευρώ στις οποίες δόθηκε το «πράσινο φως» είναι ελληνικές επιχειρήσεις.

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας εκπαιδεύει νέους επιστήμονες

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας προχωράει στη δημιουργία της νέας πλατφόρμας επαγγελματικής εξέλιξης «ΠΕΦ Professional Development»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Φάρμακα απώλειας βάρους: Σε ποιες άλλες παθήσεις δοκιμάζονται και χρησιμοποιούνται

Αρνητικά τα αποτελέσματα για το Αλτσχάιμερ, ενθαρρυντικά για άλλες νόσους

Πρώτες ουρολογικές επεμβάσεις με da Vinci SP στην Ελλάδα

Στο Metropolitan οι πρώτες ουρολογικές επεμβάσεις με το νέο ρομποτικό σύστημα μίας οπής στη ΝΑ Ευρώπη

To Νοσοκομείο «Παπανικολάου» φωτίζεται πορτοκαλί για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η πρωτοβουλία στέλνει μήνυμα ευαισθητοποίησης, με έμφαση φέτος στη ραγδαία εξάπλωση της ψηφιακής βίας

Δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Ίδρυση Ελληνικού Εργοστασίου Τεχνητής Νοημοσύνης»

Βασικός στόχος του νομοσχεδίου, η εναρμόνιση του νομοθετικού πλαισίου της ΗΔΙΚΑ ΑΕ με τις νέες αρμοδιότητες και η μετεξέλιξή της

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Φάρμακα απώλειας βάρους: Σε ποιες άλλες παθήσεις δοκιμάζονται και χρησιμοποιούνται

Αρνητικά τα αποτελέσματα για το Αλτσχάιμερ, ενθαρρυντικά για άλλες νόσους

Η Euroins ανεβάζει ταχύτητα: Ισχυρή πορεία και επένδυση σε AI

Για την Α. Μουρατίδου, η ανοδική πορεία δεν αποτελεί συγκυριακό γεγονός, αλλά αποτέλεσμα στρατηγικής 4 πυλώνων

H Τεχνητή Νοημοσύνη ενισχύει την Εθνική Άμυνα και την Πολιτική Προστασία

Στον στρατηγικό ρόλο της ΑΙ αναφέρθηκε ο καθηγητής του ΟΠΑ και εταίρος της EY Χρήστος Ταραντίλης στο πλαίσιο του πρόσφατου GenAI Summit

Χ. Φυτέα: Ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής δεν αντικαθίσταται από τεχνολογία

Η πρόσφατη παρέμβαση της Χριστίνας Φυτέα στην τηλεόραση του OPEN έβγαλε ξεκάθαρη είδηση...

Πρώτες ουρολογικές επεμβάσεις με da Vinci SP στην Ελλάδα

Στο Metropolitan οι πρώτες ουρολογικές επεμβάσεις με το νέο ρομποτικό σύστημα μίας οπής στη ΝΑ Ευρώπη