back to top
14.3 C
Athens
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025

Η ΑΧΑ στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS προσφέροντας μία Υποτροφία Σπουδών στο BCA College

Πιστή στη στρατηγική υπεύθυνης και ανθρωποκεντρικής δράσης της, η ΑΧΑ Ασφαλιστική συνεχίζει να θέτει σε εφαρμογή μία σειρά πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην ανάπτυξη μίας ισότιμης και βιώσιμης κοινωνίας. Στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποίησε κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Εταιρικής Υπευθυνότητας 2020, έδωσε τη δυνατότητα σε μία νέα κοπέλα που υποστηρίζεται από τα Παιδικά Χωριά SOS να πραγματοποιήσει τις σπουδές που ονειρεύεται. Τη σημαντική αυτή κίνηση στήριξης και αναγνώρισης του μεγάλου έργου που προσφέρουν τα Παιδικά Χωριά SOS, συνέδραμε το BCA College, το οποίο αποτελεί έναν από τους πλέον καταξιωμένους εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και ακαδημαϊκό εταίρο της ΑΧΑ.

Η υποτροφία ύψους 21.000 ευρώ δόθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή Αξιολόγησης των τριών οργανισμών σε μία νέα ηλικίας 19 ετών, της οποίας η οικογένεια είχε πληγεί από την οικονομική κρίση και είχε χρειαστεί, από το 2015, την αρωγή του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που τα Παιδικά Χωριά SOS λειτουργούν στην Κυψέλη.

- Advertisement -

Ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ Ασφαλιστικής δήλωσε: «Με αυτή την πρωτοβουλία δίνουμε τη δυνατότητα σε ένα νέο μέλος της κοινωνίας μας να θέσει σε εφαρμογή τα σχέδια της ζωής του και να χαράξει το μέλλον που ονειρεύεται, ξεκινώντας με μία αξιόλογη ακαδημαϊκή πορεία. Πρόκειται για μία σημαντική κοινωνική συνέργεια, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη αποστολή της ΑΧΑ να στηρίζει την ανθρώπινη πρόοδο προστατεύοντας όσα αξίζουν. Αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με δύο σπουδαίους οργανισμούς, τα Παιδικά Χωριά SOS και το BCA College, με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινές αξίες και ανθρώπινους στόχους.»

Κατά την τελετή απονομής της υποτροφίας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο του BCA College ο κ. Κωνσταντίνος Σουρίκας, Γενικός Γραμματέας των Παιδικών Χωριών SOS δήλωσε με αφορμή τη δωρεά: «Με ιδιαίτερη χαρά δεχθήκαμε στα Παιδικά Χωριά SOS τη σημαντική απόφαση της ΑΧΑ Ασφαλιστικής, που εδώ και 14 χρόνια στηρίζει το έργο μας, να προσφέρει μία υποτροφία για πλήρη φοίτηση σε έναν από τους κλάδους σπουδών του BCA College για ένα παιδί που προστατεύουμε και υποστηρίζουμε. Με την υποτροφία αυτή η ΑΧΑ Ασφαλιστική δίνει την ευκαιρία σε παιδιά, που για διάφορους κοινωνικούς λόγους δεν έχουν ίσες ευκαιρίες στη ζωή τους, να σπουδάσουν με στόχο ένα μέλλον πιο ασφαλές και πιο ουσιαστικό τόσο για τα ίδια όσο και για τη χώρα μας.»

- Advertisement -

Κλείνοντας ο κ. Χάρης Δασκαλάκης , Διευθύνων Σύμβουλος του BCA College δήλωσε: «Η κοινωνία μας αποδεικνύει ότι, παρά τα προβλήματά της, συνεχίζει να καλλιεργεί τις αξίες της αλληλεγγύης, της προσφοράς στον συνάνθρωπο, της φροντίδας για τα νέα μέλη της, ειδικά για εκείνα που αντιμετώπισαν περισσότερες δυσκολίες στο ξεκίνημα της ζωής τους. Καλωσορίζουμε τη νέα μας φοιτήτρια στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια του BCA και δεσμευόμαστε να της δώσουμε τα εφόδια εκείνα που θα την καταστήσουν ανεξάρτητη, αυτόνομη και επιτυχημένη.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη «In Motion for Everyone»: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας, ο Ευ. Αυγουλάς και η Ι.Μ. Γκέρτσου πρόσφεραν μια βιωματική εμπειρία εξοικείωσης με την αναπηρία

Υποτροφίες σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου από τον Όμιλο ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Η πρωτοβουλία στοχεύει στην προαγωγή της έρευνας και στη διαμόρφωση ισχυρών δεσμών με την ακαδημαϊκή κοινότητα

Allianz SΕ: Δωρίζει 200.000 σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές

Το 50% θα κατευθυνθεί στον Ερυθρό Σταυρό προς ανακούφιση των πληγέντων και το υπόλοιπο 50% σε ενέργειες πρόληψης

Εθελοντική Αιμοδοσία διοργανώνει την 1η Δεκεμβρίου η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και είναι ανοικτή για το κοινό – Δηλώστε συμμετοχή

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

H Eurolife FFH στηρίζει το ΕΕΑ για την παροχή δωρεάν επαναπιστοποιήσεων στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Η Eurolife FFH επενδύει διαχρονικά στη γνώση και στην εξέλιξη των στελεχών του ασφαλιστικού κλάδου

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη «In Motion for Everyone»: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας, ο Ευ. Αυγουλάς και η Ι.Μ. Γκέρτσου πρόσφεραν μια βιωματική εμπειρία εξοικείωσης με την αναπηρία

Η Humanity Greece χαρτογραφεί για πρώτη φορά τον εθελοντισμό στην Ελλάδα – Βίντεο

Και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού φωταγωγεί εμβληματικά σημεία της χώρας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Μ. Παπαζαρκάδα: «Θέλουμε να είμαστε ο πρώτος συνεργάτης που σκέφτεται κάθε επιχειρηματίας όταν χρειάζεται ασφάλεια και αξιοπιστία» 

Η Country Manager της Coface στην Ελλάδα μιλά στο Insurance World και στον Λάμπρο Ρόδη για τη φιλοσοφία, τη στρατηγική και το όραμα της εταιρείας

EIOPA: Νέο εργαλείο εκτίμησης κινδύνου φυσικών καταστροφών για ιδιοκτήτες κατοικιών και επιχειρήσεων

Η ανάπτυξη μιας πανευρωπαϊκής πλατφόρμας ενημέρωσης θεωρείται κρίσιμο βήμα προς τη βελτίωση της κλιματικής ανθεκτικότητας

Αυτό είναι το νέο ΔΣ του ΣΠΑΤΕ – Επικεφαλής ο Γ. Χατζηγεωργάκης

Πρόεδρος για τη θητεία διοίκησης 2025-2027 αναλαμβάνει ο πλειοψηφών σύμβουλος Γεώργιος Χατζηγεωργάκης – Νέες παρουσίες στο ΔΣ

H Eurolife FFH στηρίζει το ΕΕΑ για την παροχή δωρεάν επαναπιστοποιήσεων στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Η Eurolife FFH επενδύει διαχρονικά στη γνώση και στην εξέλιξη των στελεχών του ασφαλιστικού κλάδου

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη «In Motion for Everyone»: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας, ο Ευ. Αυγουλάς και η Ι.Μ. Γκέρτσου πρόσφεραν μια βιωματική εμπειρία εξοικείωσης με την αναπηρία