back to top
23.6 C
Athens
Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2026

Ρουά ματ στην αγορά και πάμε για νέες παρτίδες

Δεν είναι μία, δεν είναι δύο, δεν είναι τρεις, είναι πολλές οι απειλές για την εγχώρια ασφαλιστική αγορά. Εκτοξεύονται και από το εσωτερικό και από εξωτερικό προς μία, προς δύο ασφαλιστικές. Ας σταματήσουμε εδώ, για την ώρα.

Πόσα θα δώσουν οι Κύπριοι δεν θα μάθουμε εύκολα, το ότι έκαναν κίνηση για να αυτονομηθούν και στόχευσαν σε μία εταιρεία βοήθειας που κάνει και συμπληρωματικά συμβόλαια και να ελέγξουν τους δείκτες τους, το μάθαμε.

- Advertisement -

Οι μεν, τι να πούμε, θέλουν να μειώσεις τις θέσεις τους στην Ελλάδα, θέλουν να νιώσουν πιο ανάλαφροι για να μπορούν να προχωρήσουν σε άλλες διαπραγματεύσεις για άλλους τομείς ; οι δε, έχουν μόνο αυτοκίνητο, θέλουν να ελέγξουν την ασφαλιστική αγορά καλύτερα, και το δείκτη ζημιών τους που όπως ακούγεται δεν είναι και χαμηλός ενώ αρκετές περιπτώσεις αποζημιώσεων οδηγούνται στα δικαστήρια.

Ετσι μαθαίνουμε, οι ίδιοι δεν μιλούν. Μυστικοπάθεια δεν λέγεται αυτό;. Είναι καλό; Όχι γιατί, αν υπάρχει κενό ή πρόβλημα το κενό διευρύνεται και το πρόβλημα το χειροτερεύεις. Αν δεν υπάρχουν στοιχεία να εξηγήσουν την κατάσταση, τότε γιατί και εμείς να είμαστε καλόπιστοι.

- Advertisement -

Καλή η συμφωνία πάντως όταν μάλιστα ξέρεις ότι δεν θα είχες ευκαιρία άλλη παρόμοια τόσο εύκολα, και εδώ που τα λέμε και αν δεν έχεις και την τόση δύναμη που χρειάζεσαι στην Ευρώπη.

Για να δούμε τώρα ποιες θα είναι οι επόμενες εξελίξεις σε δύο, τρεις, τέσσερις μήνες, από τώρα. Που θα κάτσει η μπίλια, τι νέες συναλλαγές θα γίνουν στην αγορά και με τι αντίτιμο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ποια πρακτορειακή πωλείται σε μεγαλoπράκτορα

Πόσοι τελικά διαμεσολαβητές θα μείνουν στην αγορά, πόσοι τελικά θα κάνουν κουμάντο και πόσοι θα έχουν μόνον τον ρόλο του διεκπεραιωτή

Eν μέσω γεωπολιτικής αστάθειας, οι CEOs επικεντρώνονται σε κερδοφορία, AI και στρατηγικές συμφωνίες

Σχεδόν οι μισοί CEOs επιδιώκουν εξαγορές ή αποεπενδύσεις έναντι πρόσβασης σε τεχνολογία και δυνατότητες AI, σύμφωνα με νέα έρευνα της EY-Parthenon

Ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Συντονιστών 2026 από την ΕΣΑΠΕ

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 εξειδικευμένα σεμινάρια, που εστιάζονται σε βασικούς άξονες της ασφαλιστικής διοίκησης και της ανάπτυξης ομάδων

«The Billion Force – Citius. Altius. Fortius»: Η δύναμη της συλλογικής προσπάθειας έλαμψε στο συνέδριο του Δικτύου Πωλήσεων της NN

Η NN Hellas γιόρτασε τα επιτεύγματα της περσινής χρονιάς επιβραβεύοντας τους συνεργάτες της από όλη την Ελλάδα

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

P. Cotelle (FERMA President / Head of Cyber Insurance Management): «Μαζί είμαστε πιο δυνατοί»

Κεντρικός ομιλητής στο φετινό συνέδριο ήταν ο κ. Philippe Cotelle, President της FERMA (Federation of European Risk Management Associations), Head of Cyber Insurance Management & Head of Insurance Risk Management της Airbus Defence & Space.

ΛΕΞΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ – REINSURANCE: Η «ασφάλιση» της ασφαλιστικής

Ένα εργοστάσιο αξίας 300 εκατ. ευρώ, μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα ή ένα χαρτοφυλάκιο με χιλιάδες ακίνητα μπορεί να είναι ασφαλισμένο

Λεξικό Ασφαλιστικής Αγοράς: Το Insurance World εξηγεί την ασφαλιστική αγορά, λέξη προς λέξη!

Το Insurance World παρουσιάζει μια νέα σειρά 10 διαδοχικών άρθρων που αποκωδικοποιεί τη γλώσσα της ασφαλιστικής αγοράς και εξηγεί

Κατερίνα Σέιχ αλ Μπασάτενα, Hellas Direct: «Στις αποζημιώσεις η τεχνολογία επιταχύνει, αλλά ο άνθρωπος παραμένει αναντικατάστατος»

Η ασφάλιση δοκιμάζεται πραγματικά τη στιγμή της ζημιάς. Όταν ένα ατύχημα συμβαίνει, όταν ο ασφαλισμένος βρίσκεται σε πανικό και αναζητά απαντήσεις...

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εν αναμονή της απάντησης της EIOPA για τα ισόβια ασφαλιστήρια υγείας

Η ΕΑΔΕ θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό ότι το ζήτημα τίθεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αναμένει την απάντηση της EIOPA

Ετήσιο ταξίδι συνεργατών της Brokers Union στη Πολωνία 

Η Brokers Union πραγματοποίησε το ετήσιο ταξίδι συνεργατών της από τις 18 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στην Πολωνία

Νέο ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρόληψης, Αποτροπής και Αντιμετώπισης Ασφαλιστικής Απάτης

Η ασφαλιστική απάτη, είτε οργανωμένη είτε ευκαιριακή, αποτελεί σήμερα μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις για την ασφαλιστική αγορά διεθνώς.

Άλλα έξι βραβεία για τη Eurolife FFH και τη δέσμευσή της απέναντι στην υπογεννητικότητα και τη στήριξη της οικογένειας

Με έξι διακρίσεις συνολικά βραβεύτηκε η Eurolife FFH στα Hellenic Responsible Business Awards, για τη συνεργασία της με τη HOPEgenesis

Δημογραφικό και μητρότητα

Το Rise Motherhood Summit 2026 φέρνει στο επίκεντρο τη στήριξη της μητρότητας ως κρίσιμο μέρος της συζήτησης για το δημογραφικό μέλλον της Ελλάδας.