Στένεμα περιθωρίων για επιχειρηματίες ανοίγμα για ασφαλιστές

Της Ελενας Ερμείδου

Στενεύουν τα περιθώρια για τους επιχειρηματίες που παραμένουν ανασφάλιστοι. Ένα τσακ και έπεσε η ασφάλεια. Επεισόδια σαν τον κορωνοϊό είδαμε ότι έχουν μεγάλη διάρκεια και μεγάλο αντίκτυπο.

Όσοι επιχειρήσεις μείνουν ζωντανές στο λιανεμπόριο να πούμε ή στον τουρισμό, η επόμενη φάση για αυτές θα είναι να ασφαλίσουν τις πιστώσεις τους. Να είναι καλυμμένες έναντι αδυναμίας πληρωμής των πελατών του ασφαλιζόμενου.

Πιάστε λοιπόν δουλειά, ασφαλιστές, και ενημερώστε όσους δεν ξέρουν να γλυτώσουν τους επόμενους κραδασμούς. Προσοχή διάφοροι μας ρωτάνε αν η ασφαλιστική πληρώνει τα πάντα, έχοντας στο μυαλό και τις εμπορικές διαφωνίες ή άλλες ζημιές. Δεν γνωρίζουν κάποιοι τι σημαίνει ασφάλιση πιστώσεων, ή οι γνώσεις για το αντικείμενο δεν επαρκούν για να κατανοήσουν την αξία της ασφάλισης πιστώσεων.

Εμείς θα λέγαμε ότι ξεκινά μία δύσκολη άλλα καλή περίοδος για να μάθει και να ενημερωθεί ό επιχειρηματίας για ασφαλίσεις που άλλοτε δεν είχε ανάγκη.

Δώστε στο κόσμο να καταλάβει ότι η ασφάλιση πιστώσεων αφορά σε επιχειρήσεις που πωλούν επί πιστώσει. Τονίστε τους ότι αφορά εμπορικούς πελάτες όχι ιδιώτες, όχι εμπορικές ή ιδιωτικές διαφωνίες. Να ξέρουν τι έχουν στο χαρτοφυλάκιο τους και να μην σας ζητάνε και τα ρέστα με την επέλευση της ζημιάς.

Μην τους αφήσετε χωρίς καθοδήγηση. Φτιάξτε ένα κατάλογο σε συνεργασία με τους πελάτες κατανομαζόμενων κινδύνων ώστε η ασφαλιστική να τα εγκρίνει και να πάρουν οι πελάτες σας τα σωστά όρια.

Να γνωρίζουν ότι κάλυψη στο 100% της πίστωσης δεν παρέχεται, αλλά περίπου μέχρι το 90%. Ο ασφαλισμένος με την αποζημίωση εκχωρεί και στην ασφαλιστική όλα τα δικαιώματα του απέναντι στον συγκεκριμένο πελάτη.

Ευρύ το πεδίο πωλήσεων, ευρείες και οι νέες ανάγκες. Ποιος δεν θα νιώσει σήμερα άνετα αν κάποιος του διευκολύνει την στρατηγική της εμπορικής πολιτικής του, αν είναι δίπλα του και τον πληροφορεί για τα οικονομική κατάσταση του πελάτη του, του προμηθευτή του, όταν μάλιστα μπορεί να τον προλάβει από ένα ενδεχόμενο σοβαρής οικονομικής ζημιάς.

Ας του δώσετε να καταλάβει ότι το κόστος των ασφαλίστρων είναι σε λογικά επίπεδα και ότι δικαιολογείται ως δαπάνη στην εφορία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*