back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2026

Στένεμα περιθωρίων για επιχειρηματίες ανοίγμα για ασφαλιστές

Της Ελενας Ερμείδου

Στενεύουν τα περιθώρια για τους επιχειρηματίες που παραμένουν ανασφάλιστοι. Ένα τσακ και έπεσε η ασφάλεια. Επεισόδια σαν τον κορωνοϊό είδαμε ότι έχουν μεγάλη διάρκεια και μεγάλο αντίκτυπο.

- Advertisement -

Όσοι επιχειρήσεις μείνουν ζωντανές στο λιανεμπόριο να πούμε ή στον τουρισμό, η επόμενη φάση για αυτές θα είναι να ασφαλίσουν τις πιστώσεις τους. Να είναι καλυμμένες έναντι αδυναμίας πληρωμής των πελατών του ασφαλιζόμενου.

Πιάστε λοιπόν δουλειά, ασφαλιστές, και ενημερώστε όσους δεν ξέρουν να γλυτώσουν τους επόμενους κραδασμούς. Προσοχή διάφοροι μας ρωτάνε αν η ασφαλιστική πληρώνει τα πάντα, έχοντας στο μυαλό και τις εμπορικές διαφωνίες ή άλλες ζημιές. Δεν γνωρίζουν κάποιοι τι σημαίνει ασφάλιση πιστώσεων, ή οι γνώσεις για το αντικείμενο δεν επαρκούν για να κατανοήσουν την αξία της ασφάλισης πιστώσεων.

- Advertisement -

Εμείς θα λέγαμε ότι ξεκινά μία δύσκολη άλλα καλή περίοδος για να μάθει και να ενημερωθεί ό επιχειρηματίας για ασφαλίσεις που άλλοτε δεν είχε ανάγκη.

Δώστε στο κόσμο να καταλάβει ότι η ασφάλιση πιστώσεων αφορά σε επιχειρήσεις που πωλούν επί πιστώσει. Τονίστε τους ότι αφορά εμπορικούς πελάτες όχι ιδιώτες, όχι εμπορικές ή ιδιωτικές διαφωνίες. Να ξέρουν τι έχουν στο χαρτοφυλάκιο τους και να μην σας ζητάνε και τα ρέστα με την επέλευση της ζημιάς.

Μην τους αφήσετε χωρίς καθοδήγηση. Φτιάξτε ένα κατάλογο σε συνεργασία με τους πελάτες κατανομαζόμενων κινδύνων ώστε η ασφαλιστική να τα εγκρίνει και να πάρουν οι πελάτες σας τα σωστά όρια.

Να γνωρίζουν ότι κάλυψη στο 100% της πίστωσης δεν παρέχεται, αλλά περίπου μέχρι το 90%. Ο ασφαλισμένος με την αποζημίωση εκχωρεί και στην ασφαλιστική όλα τα δικαιώματα του απέναντι στον συγκεκριμένο πελάτη.

Ευρύ το πεδίο πωλήσεων, ευρείες και οι νέες ανάγκες. Ποιος δεν θα νιώσει σήμερα άνετα αν κάποιος του διευκολύνει την στρατηγική της εμπορικής πολιτικής του, αν είναι δίπλα του και τον πληροφορεί για τα οικονομική κατάσταση του πελάτη του, του προμηθευτή του, όταν μάλιστα μπορεί να τον προλάβει από ένα ενδεχόμενο σοβαρής οικονομικής ζημιάς.

Ας του δώσετε να καταλάβει ότι το κόστος των ασφαλίστρων είναι σε λογικά επίπεδα και ότι δικαιολογείται ως δαπάνη στην εφορία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η ECG επενδύει στην εξωστρέφεια και αναδεικνύει τον ρόλο της ασφάλισης – Ο Ν. Βαγιάννης για τα εργαλεία που χρειάζονται οι ελληνικές επιχειρήσεις στις...

H στρατηγική που παρουσίασε ο CEO στην πρόσφατη εκδήλωση του ΥΠΕΞ κινείται πέρα από την παραδοσιακή λογική της ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων

Η Τειρεσίας στη ΔΕΘ σε διάλογο με τράπεζες και επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας

Επίκεντρο των συναντήσεων, η αξιόπιστη πληροφορία, οι σύγχρονες ανάγκες του χρηματοπιστωτικού-επιχειρηματικού οικοσυστήματος και οι νέες της υπηρεσίες

Αναλογιστική λειτουργία: Ο κρίσιμος μηχανισμός πίσω από τη λειτουργία μιας ασφαλιστικής, σε ένα σεμινάριο

Από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (ΙΕΕΕ), με εισηγητές τη Μαριάννα Ανυφαντή και τον Αναστάσιο Νάκη

Εξαγωγές και ασφάλιση πιστώσεων στο επίκεντρο της 90ής ΔΕΘ

Tο Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση της ESG, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της, επιχειρήσεων και τραπεζών

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

P. Cotelle (FERMA President / Head of Cyber Insurance Management): «Μαζί είμαστε πιο δυνατοί»

Κεντρικός ομιλητής στο φετινό συνέδριο ήταν ο κ. Philippe Cotelle, President της FERMA (Federation of European Risk Management Associations), Head of Cyber Insurance Management & Head of Insurance Risk Management της Airbus Defence & Space.

ΛΕΞΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ – REINSURANCE: Η «ασφάλιση» της ασφαλιστικής

Ένα εργοστάσιο αξίας 300 εκατ. ευρώ, μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα ή ένα χαρτοφυλάκιο με χιλιάδες ακίνητα μπορεί να είναι ασφαλισμένο

Λεξικό Ασφαλιστικής Αγοράς: Το Insurance World εξηγεί την ασφαλιστική αγορά, λέξη προς λέξη!

Το Insurance World παρουσιάζει μια νέα σειρά 10 διαδοχικών άρθρων που αποκωδικοποιεί τη γλώσσα της ασφαλιστικής αγοράς και εξηγεί

Κατερίνα Σέιχ αλ Μπασάτενα, Hellas Direct: «Στις αποζημιώσεις η τεχνολογία επιταχύνει, αλλά ο άνθρωπος παραμένει αναντικατάστατος»

Η ασφάλιση δοκιμάζεται πραγματικά τη στιγμή της ζημιάς. Όταν ένα ατύχημα συμβαίνει, όταν ο ασφαλισμένος βρίσκεται σε πανικό και αναζητά απαντήσεις...

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εν αναμονή της απάντησης της EIOPA για τα ισόβια ασφαλιστήρια υγείας

Η ΕΑΔΕ θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό ότι το ζήτημα τίθεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αναμένει την απάντηση της EIOPA

Ετήσιο ταξίδι συνεργατών της Brokers Union στη Πολωνία 

Η Brokers Union πραγματοποίησε το ετήσιο ταξίδι συνεργατών της από τις 18 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στην Πολωνία

Νέο ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρόληψης, Αποτροπής και Αντιμετώπισης Ασφαλιστικής Απάτης

Η ασφαλιστική απάτη, είτε οργανωμένη είτε ευκαιριακή, αποτελεί σήμερα μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις για την ασφαλιστική αγορά διεθνώς.

Άλλα έξι βραβεία για τη Eurolife FFH και τη δέσμευσή της απέναντι στην υπογεννητικότητα και τη στήριξη της οικογένειας

Με έξι διακρίσεις συνολικά βραβεύτηκε η Eurolife FFH στα Hellenic Responsible Business Awards, για τη συνεργασία της με τη HOPEgenesis

Δημογραφικό και μητρότητα

Το Rise Motherhood Summit 2026 φέρνει στο επίκεντρο τη στήριξη της μητρότητας ως κρίσιμο μέρος της συζήτησης για το δημογραφικό μέλλον της Ελλάδας.