back to top
34.3 C
Athens
Τρίτη 11 Αυγούστου 2026

Στένεμα περιθωρίων για επιχειρηματίες ανοίγμα για ασφαλιστές

Της Ελενας Ερμείδου

Στενεύουν τα περιθώρια για τους επιχειρηματίες που παραμένουν ανασφάλιστοι. Ένα τσακ και έπεσε η ασφάλεια. Επεισόδια σαν τον κορωνοϊό είδαμε ότι έχουν μεγάλη διάρκεια και μεγάλο αντίκτυπο.

- Advertisement -

Όσοι επιχειρήσεις μείνουν ζωντανές στο λιανεμπόριο να πούμε ή στον τουρισμό, η επόμενη φάση για αυτές θα είναι να ασφαλίσουν τις πιστώσεις τους. Να είναι καλυμμένες έναντι αδυναμίας πληρωμής των πελατών του ασφαλιζόμενου.

Πιάστε λοιπόν δουλειά, ασφαλιστές, και ενημερώστε όσους δεν ξέρουν να γλυτώσουν τους επόμενους κραδασμούς. Προσοχή διάφοροι μας ρωτάνε αν η ασφαλιστική πληρώνει τα πάντα, έχοντας στο μυαλό και τις εμπορικές διαφωνίες ή άλλες ζημιές. Δεν γνωρίζουν κάποιοι τι σημαίνει ασφάλιση πιστώσεων, ή οι γνώσεις για το αντικείμενο δεν επαρκούν για να κατανοήσουν την αξία της ασφάλισης πιστώσεων.

- Advertisement -

Εμείς θα λέγαμε ότι ξεκινά μία δύσκολη άλλα καλή περίοδος για να μάθει και να ενημερωθεί ό επιχειρηματίας για ασφαλίσεις που άλλοτε δεν είχε ανάγκη.

Δώστε στο κόσμο να καταλάβει ότι η ασφάλιση πιστώσεων αφορά σε επιχειρήσεις που πωλούν επί πιστώσει. Τονίστε τους ότι αφορά εμπορικούς πελάτες όχι ιδιώτες, όχι εμπορικές ή ιδιωτικές διαφωνίες. Να ξέρουν τι έχουν στο χαρτοφυλάκιο τους και να μην σας ζητάνε και τα ρέστα με την επέλευση της ζημιάς.

Μην τους αφήσετε χωρίς καθοδήγηση. Φτιάξτε ένα κατάλογο σε συνεργασία με τους πελάτες κατανομαζόμενων κινδύνων ώστε η ασφαλιστική να τα εγκρίνει και να πάρουν οι πελάτες σας τα σωστά όρια.

Να γνωρίζουν ότι κάλυψη στο 100% της πίστωσης δεν παρέχεται, αλλά περίπου μέχρι το 90%. Ο ασφαλισμένος με την αποζημίωση εκχωρεί και στην ασφαλιστική όλα τα δικαιώματα του απέναντι στον συγκεκριμένο πελάτη.

Ευρύ το πεδίο πωλήσεων, ευρείες και οι νέες ανάγκες. Ποιος δεν θα νιώσει σήμερα άνετα αν κάποιος του διευκολύνει την στρατηγική της εμπορικής πολιτικής του, αν είναι δίπλα του και τον πληροφορεί για τα οικονομική κατάσταση του πελάτη του, του προμηθευτή του, όταν μάλιστα μπορεί να τον προλάβει από ένα ενδεχόμενο σοβαρής οικονομικής ζημιάς.

Ας του δώσετε να καταλάβει ότι το κόστος των ασφαλίστρων είναι σε λογικά επίπεδα και ότι δικαιολογείται ως δαπάνη στην εφορία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Το ΕΕΑ στο πλευρό των πυρόπληκτων των Δήμων Μάνδρας και Χαϊδαρίου

Παράδοση μεγάλης ποσότητας εμφιαλωμένου νερού – Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η πρόληψη πρέπει να μεταφράζεται έγκαιρα σε έργα και δράσεις

Μελέτη ICAP CRIF: Η ελληνική οικονομία διατηρεί θετική αναπτυξιακή δυναμική πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ

Tα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στην επιχειρηματική έκδοση «Οι κορυφαίοι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας»

Ν. Βαγιάννης: Θέλουμε η ECG να γίνει σημείο αναφοράς για κάθε εταιρεία που κάνει το επόμενο βήμα εκτός συνόρων

Μέσα σε αυτό το απαιτητικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η Export Credit Greece ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, θέτοντας στο επίκεντρο τον μετασχηματισμό

Ευτελούς αξίας ασφάλιστρα αυτοκινήτου, τι μας είπε ο Νικόλαος Μακρόπουλος

Είχε, για μία ακόμα φορά, το θάρρος ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστικής να αναφερθεί στη ριζωμένη εμπορική πολιτική των ΕΠΥ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Καλοκαίρι με… απρόοπτα: Η ασφάλιση στο επίκεντρο της καλοκαιρινής καθημερινότητας

Η καλοκαιρινή καμπάνια του Insurancemarket υπενθυμίζει ότι απρόβλεπτα περιστατικά μπορεί να προκύψουν ακόμη και στις πιο ανέμελες στιγμές

Ασφάλιση κατοικίας: Η πρόληψη πριν τις διακοπές μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική

Η ΩΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική υπενθυμίζει μεταξύ άλλων ότι ένας σύντομος έλεγχος πριν από την αναχώρηση μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη μείωση των κινδύνων

Φιλικός Διακανονισμός: Η λύση που απλοποιεί και επιταχύνει την αποζημίωση ύστερα από τροχαίο

Η Apollon Insurance υπενθυμίζει τα ενός συστήματος που επιτρέπει, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, την ταχύτερη διαχείριση των απαιτήσεων

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Λουξεμβούργο: Ένα αντασφαλιστικό θαύμα

Πώς το Δουκάτο κέρδισε έδαφος

Καύσωνας και υγεία: Η πρόληψη στο επίκεντρο της ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστικής

Η εταιρεία συνδέει τη σχετική ενημέρωση με την Κάρτα Υγείας ΟΡΙΖΩΝ, η οποία παρέχει πρόσβαση σε δίκτυο υπηρεσιών υγείας και προνομιακές παροχές

Δικαίωμα στη Λήθη: Νομοθετική κατοχύρωση για τα άτομα με ιστορικό καρκίνου και στην Ελλάδα

Σε ό,τι αφορά ασφαλιστικές συμβάσεις που συνδέονται με συμβάσεις καταναλωτικής πίστης, 5 έτη μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας

Προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου προς τον Υπουργό Υγείας για την ενίσχυση της Υγείας στα νησιά

«Η νησιωτικότητα δεν μπορεί να αποτελεί παράγοντα ανισότητας στην πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας»

Το ΕΕΑ στο πλευρό των πυρόπληκτων των Δήμων Μάνδρας και Χαϊδαρίου

Παράδοση μεγάλης ποσότητας εμφιαλωμένου νερού – Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η πρόληψη πρέπει να μεταφράζεται έγκαιρα σε έργα και δράσεις