Επιστολή Προέδρου Ε.Ε.Α. προς Χρ. Σταϊκούρα, Αδ. Γεωργιάδη, Φ. Κουρμούση για παράταση του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ»

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ζητεί παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ένταξης στο Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», ώστε να έχουν την ευκαιρία περισσότεροι δανειολήπτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής

“Αξιότιμοι κύριοι,

Από την πρώτη στιγμή που η πανδημία έπληξε τη δημόσια υγεία αλλά και την οικονομία, εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες βρέθηκαν σε δεινή θέση και ξεκίνησαν έναν αγώνα επιβίωσης.

Στη χειρότερη θέση όλων όμως είναι οι δανειολήπτες που προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα δάνειο για την επιχείρησή τους, έβαλαν υποθήκη την πρώτη κατοικία τους, την οποία τώρα κινδυνεύουν να χάσουν. Για την αντιμετώπιση του πολύ σοβαρού αυτού προβλήματος που έχει μεγάλες κοινωνικές διαστάσεις, η κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», που έχει ως στόχο να βοηθήσει τους δανειολήπτες να σώσουν το σπίτι τους. Κρίνοντας από τα μέχρι τώρα στοιχεία, το πρόγραμμα έχει μεγάλη ανταπόκριση καθώς περισσότεροι από 120.000 δανειολήπτες έχουν υπαχθεί σε αυτό, ενώ το τελευταίο διάστημα- σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε- «μπαίνουν» περίπου 5.000 ενδιαφερόμενοι ημερησίως, δείγμα του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει.

Αυτό το πρόγραμμα όμως που μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα ανθρώπων που αυτή την κρίσιμη περίοδο δίνουν μία άνιση μάχη, φτάνει στο τέλος του καθώς σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, θα ισχύσει έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Εκτιμούμε ότι πρέπει να δοθεί μία παράταση χρόνου, ώστε να έχουν την ευκαιρία περισσότεροι δανειολήπτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Θα είναι κάτι θετικό και για την επιχειρηματικότητα και για την οικονομία αλλά και για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών πιστεύουμε ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα χρονικά περιθώρια, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται χιλιάδες μικρομεσαίοι.
Ευελπιστούμε ότι το αίτημά μας θα τύχει θετικής ανταπόκρισης.
Με τιμή,

Για το Ε.Ε.Α.
Ο Πρόεδρος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*