back to top
8.3 C
Athens
Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2026

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η προσφορά προς τους κατοίκους του Καστελόριζου θα συνεχιστεί

Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής του Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο ακριτικό Καστελόριζο, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020.

Στόχος της επίσκεψης, η έμπρακτη στήριξη των κατοίκων του νησιού σε μία περίοδο που δοκιμάζονται από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας με τη μείωση της τουριστικής κίνησης αλλά και από την τουρκική προκλητικότητα. Με αίσθημα ευθύνης για την ανάδειξη των εθνικών μας θεμάτων αλλά και αναγνώρισης της προσφοράς των ακριτών και των ενόπλων δυνάμεων, ο κ. Χατζηθεοδοσίου επισκέφθηκε και το νησάκι της Ρω, καταθέτοντας στεφάνι στον τάφο της Δέσποινας Αχλαδιώτη, την «Κυρά της Ρω», της γυναίκας που κάθε μέρα σήκωνε την ελληνική σημαία στην ακριτική βραχονησίδα. Μαζί με τον κ. Χατζηθεοδοσίου επισκέφθηκε τη Ρω και το μέλος της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. και Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, επίσης καταθέτοντας στεφάνι.

- Advertisement -

Σε συναντήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του διημέρου, τα μέλη της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. ανακοίνωσαν και τη δωρεά του Επιμελητηρίου, συνολικού ύψους 50.000 ευρώ, για την ενίσχυση κομβικών τομέων της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής. 

- Advertisement -

Συγκεκριμένα, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στηρίζει το περιφερειακό ιατρείο του νησιού με την προσφορά σημαντικού ιατρικού εξοπλισμού, όπως φορητό αναπνευστήρα διακομιδής, αλλά και υγειονομικό υλικό. Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. στο ιατρείο, όπου είχαν και συνομιλία με τον ιατρό του νησιού ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Ε.Ε.Α.

Επόμενος σταθμός το σχολείο του νησιού, όπου η Διοίκηση του Επιμελητηρίου ανακοίνωσε την παροχή τεχνολογικού εξοπλισμού, όπως λάπτοπ για τους μαθητές, αλλά και πολύτιμων εργαλείων για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Παράλληλα, ο κ. Γιάννης Βαφειαδάκης, μέλος της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδος, ανακοίνωσε στην Διευθύντρια την απόφαση της ΟΕΦΕ για δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα προς τους μαθητές του νησιού.

Επίσημη επίσκεψη έγινε και στην στρατιωτική μονάδα, όπου ο κ. Χατζηθεοδοσίου ενημέρωσε τον Συνταγματάρχη κ. Αθανάσιο Φωτεινόγλου, για την απόφαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών να στηρίξει με όποιον τρόπο είναι εφικτό, τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στο νησί. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να αποφασιστεί το είδος της προσφοράς του Ε.Ε.Α.

Σε συνομιλία που είχαν στο Δημαρχείο τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου με τον Δήμαρχο Μεγίστης κ. Γεώργιο Σαμψάκο και τους αντιδημάρχους κ.κ. Στρατή Αμύγδαλο και Δημήτρη Αχλαδιώτη, ο κ. Χατζηθεοδοσίου ενημέρωσε τη δημοτική αρχή για την πρόθεση του Ε.Ε.Α. να στηρίξει τους επαγγελματίες του ακριτικού νησιού παρέχοντας τη δυνατότητα για δωρεάν δημιουργία e-shop, επιμορφωτικά προγράμματα για τη χρήση του διαδικτύου, αλλά και με στοχευμένες δράσεις που θα έχουν στόχο την τόνωση της επιχειρηματικότητας. Παράλληλα, ζήτησε να ενημερωθεί για ελλείψεις που υπάρχουν, ώστε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο να επανέλθει με νέα αποστολή. 

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. –μεταξύ άλλων- ανέφερε: «Είναι τιμή μας και χαρά μας να βρισκόμαστε σε αυτό το πανέμορφο νησί. Με την επίσκεψη μας και τη δωρεά που κάνει το Επιμελητήριο μας, θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα της ανάγκης στήριξης των ακριτών μας, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη για τα εθνικά μας θέματα περίοδο. Η επιχειρηματικότητα δεν είναι αποκομμένη από την κοινωνία. Οι μικρομεσαίοι είμαστε μέρος του κοινωνικού συνόλου και με τις δράσεις μας επιδιώκουμε πάντα να το στηρίζουμε. Δεσμεύομαι ότι η όποια βοήθεια προσφέρουμε σήμερα στο Καστελόριζο θα συνεχιστεί, προτείνουμε στην Πολιτεία να υπάρξουν επιπλέον φορολογικές ελαφρύνσεις για τους κατοίκους των ακριτικών νησιών και καλούμε και άλλους φορείς να στηρίξουν αυτή τη γωνιά της Ελλάδας όπου κάτοικοι και στρατός κρατάνε ψηλά την ελληνική σημαία».

Χαιρετισμό απηύθυναν και τα μέλη της αντιπροσωπείας του Ε.Ε.Α. και συγκεκριμένα οι Αντιπρόεδροι κκ Νίκος Γρέντζελος και Ηλίας Μάνδρος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Παναγιώτης Παντελής και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής κ.κ. Γιάννης Βαφειαδάκης, Γιώργος Ζηκόπουλος και Γιώργος Καββαθάς. 

Οι δράσεις στήριξης των επαγγελματιών του νησιού, θα αποφασισθούν και θα υλοποιηθούν σε συνεργασία και με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Πάππου, ο οποίος ήταν μαζί με τα μέλη της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. στην επίσημη επίσκεψη στο Καστελόριζο. Η σύσφιξη των σχέσεων και η συνεργασία των δύο Επιμελητηρίων, παίρνει και επίσημη μορφή καθώς οι δύο Πρόεδροι υπέγραψαν στο Καστελόριζο Σύμφωνο Αδελφοποίησης. Τα μέλη της δημοτικής αρχής ευχαρίστησαν τους εκπροσώπους του Ε.Ε.Α. τονίζοντας τη σημασία της προσφοράς του για τους κατοίκους του νησιού. 

Επίσημη συνάντηση έγινε και με την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία επισκέφθηκε το νησί, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Επιτροπής για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν με αφορμή την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Στην συνομιλία που είχαν με την κ. Αγγελοπούλου, ο κ. Χατζηθεοδοσίου και ο κ. Καββαθάς τόνισαν την ανάγκη ανάδειξης της πορείας της επιχειρηματικότητας και της συμβολής της στην ανάπτυξη της Ελλάδας αυτά τα 200 χρόνια και συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση με την Πρόεδρο της Επιτροπής, το αμέσως επόμενο διάστημα στην Αθήνα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Καίρια συνάντηση σήμερα στην ΤτΕ για το θέμα των προμηθειών με ΕΕΑ, ΕΑΕΕ και Σωματεία

Η έκβαση της συνάντησης αναμένεται να καθορίσει τα επόμενα βήματα του κλάδου σε θεσμικό και νομικό επίπεδο

ΣΠΑΤΕ: Το ΣτΕ δικαιώνει καταναλωτές και διαμεσολαβητές – Επιτακτική ανάγκη για κανόνες και στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

Ο Σύλλογος καλεί την Πολιτεία, την ΤτΕ και την ΕΑΕΕ να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες για πλήρη εναρμόνιση της αγοράς με το σκεπτικό της απόφασης

Οι ευχές του ΕΕΑ για το 2026

«Το νέο έτος να σηματοδοτήσει μια πορεία ανάπτυξης, αισιοδοξίας και δημιουργίας!» – Short video

Ξεκινά η απευθείας διαβίβαση συμβολαίων αστικής ευθύνης και βεβαιώσεων επαναπιστοποίησης διαμεσολαβητών στα μητρώα των Επιμελητηρίων

Το ΕΕΑ χαιρετίζει την έναρξη της νέας διαδικασίας, η οποία ήταν αποτέλεσμα επίμονης προσπάθειας και πολλών συντελεστών

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το Euroins App φέρνει την προστασία ένα κλικ μακριά

Με κεντρικό μήνυμα ότι «η ασφάλεια δεν σταματά ποτέ», η Euroins επενδύει ξεκάθαρα στην digital insurance φιλοσοφία

Επενδύοντας στους ανθρώπους: η διαχρονική αξία στον ασφαλιστικό κλάδο

Ο Όμιλος ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα οργανισμού που θέτει τον άνθρωπο στο επίκεντρο της στρατηγικής του

Η Carglass® στήριξε με το Χριστουγεννιάτικο Bazaar της την Αμυμώνη

Μέσω της στρατηγικής «Giving Back», η εταιρεία παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην ενίσχυση πρωτοβουλιών με θετικό κοινωνικό αποτύπωμα

Interasco: Νέα ψηφιακή πλατφόρμα για ασφαλισμένους

Παράλληλα, η εταιρεία επιβραβεύει τους χρήστες του My Interasco μέσω του προγράμματος «Ευχαριστώ»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε πτηνοτροφική μονάδα στην Ήπειρο – Τι μας διδάσκει η καταστροφή

Οι απώλειες φανερώνουν τα κενά στον τρόπο που η κοινωνία μετράει και προστατεύει την αγροτική παραγωγή

Το Euroins App φέρνει την προστασία ένα κλικ μακριά

Με κεντρικό μήνυμα ότι «η ασφάλεια δεν σταματά ποτέ», η Euroins επενδύει ξεκάθαρα στην digital insurance φιλοσοφία

Το «σήμα κινδύνου» της Insurance Europe για τον ευρωπαϊκό ασφαλιστικό κλάδο

Η γραφειοκρατία επηρεάζει την καινοτομία, την ανταγωνιστικότητα και, τελικά, τους καταναλωτές

Κλιματικός κίνδυνος και αγροτική ασφάλιση: Τι αλλάζει με το σχέδιο νόμου «Ενεργή Μάχη»

Η φιλοσοφία του μετατοπίζει το βάρος από την εκ των υστέρων αποζημίωση στη διαχείριση και στον περιορισμό του κινδύνου

ΕΙΑΣ: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ασφαλίσεων Κατοικίας

Σε υβριδικό περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης, τη Δευτέρα 12 και την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2026