Οι νέες μορφές ασφάλισης στον Ανασφάλιστο

Οσα δεν άκουσε  και δε είδε ο Ανασφάλιστος εδώ και χρόνια τα ακούει και τα βλέπει τώρα. Άλλοτε δεν θα τα πίστευε, σήμερα, θέλοντας και όχι, τα πιστεύει. Άλλοτε στα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, σήμερα στα σενάρια της καθημερινότητας.

Όσο συνεχίζεται το φάσκιωμα της οικονομίας, τόσο ο Ανασφάλιστος στην στήλη του θα περιγράφει το τι βλέπει και το τι ακούει. Και είστε όλοι σας ελεύθεροι να μοιραστείτε μαζί του τις απόψεις σας.

Όπου να ναι θα χρειαστούν νέες μορφές ασφάλισης με επεκτάσεις και χωρίς απαλλαγές και εξαιρέσεις. Τι λέτε; Δεν ακούγεται καλό; τι θα λέγατε αν καλύπτατε αξιώσεις από ζημιές που γίνονται σε κλειστές επιχειρήσεις, κλειστές οικοδομές, ανεκμετάλλευτα κτίρια, από ανακλήσεις προϊόντων τα οποία έχουν μολυνθεί λόγω καθυστέρησης μεταφοράς των και όχι μόνο. Αν αυτό γίνονταν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση με το ίδιο τιμολογιακό καθεστώς, λόγω μίας πανδημίας και των μέτρων που ελάμβανε μία κυβέρνηση;

Ποιες είναι οι αστικές ευθύνες ή καλύτερα οι επαγγελματικές ευθύνες ενός πουν θα επικαλείτο πράγματα που δεν έχουν συμβεί μόνο και μόνο την παραπληροφόρηση για ίδιον όφελος ή όφελος της παρέας του;

Μία νέα μορφή ασφάλισης θα ήταν να καλύπτεται σε όλες τις περιπτώσεις ο δόλος. Μία άλλη θα ήταν να βγουν πακέτα ασφάλισης που να καλύπτουν τις αποφάσεις των κυβερνήσεων όταν αυτές οδηγούν την οικονομία και τις επιχειρήσεις σε απώλειας τέτοιες που να κρίνεται όλων η επιβίωση.

Είναι αυτά που θέλει άραγε η οικονομία για να πάει μπροστά; Η στήλη του Ανασφάλιστου έχει διαφορετική άποψη. Εσείς ;

Και για να μην παρεξηγηθώ, η στήλη του Ανασφάλιστου άκουσε τις τελευταίες ημέρες κάποιες θέσεις με επιχειρήματα και αποδείξεις για αυτό και μοιράζεται μαζί της το υλικό.

Είναι παίγνιο το να βγουν ασφαλίσεις που να καλύπτουν τον δόλο και τις αποφάσεις του δημοσίου που οδηγούν σε απώλειες ωστόσο, η στήλη το παρουσίασε έτσι, για να δείξει την ζοφερή πραγματικότητα που επικρατεί στις ημέρες λόγω των μέτρων που δίνουν την ευκαιρία σε πολλούς να λειτουργούν με δύο μέτρα και  δύο σταθμά, ίσως και περισσότερα.

Δηλαδή αν συνεχιστεί αυτή η εικόνα, θα θέλουμε νέες μορφές ασφάλισης για να επιβιώσουμε.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*