back to top
15.1 C
Athens
Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2026

Για να επιτύχετε το εφικτό, προσπαθήστε για το ανέφικτο

Ο πλούτος στην ζωή δεν είναι όποιος έχει περισσότερα αλλά όποιος χρειάζεται λιγότερα. Τούτο ισχύει και για τα λόγια. Πλούσια δεν είναι τα λόγια που υπόσχονται αλλά τα λόγια που γίνονται πράξεις.

Τον περασμένο Μάϊο διαβάσαμε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης θέτει ως ύψιστη προτεραιότητα την διαφάνεια στους όρους αναπροσαρμογής των ασφαλίστρων, ανακοινώνοντας το μπιλιέτο των 100.000 ευρώ σε ασφαλιστική για αδικαιολόγητη αύξηση ασφαλίστρων. Λίγες ημέρες πριν κατά την θερινή ραστώνη το πρόστιμο έκανε φτερά.

- Advertisement -

Λόγια, λόγια, λόγια. Γιατί συνέβη αυτό, με ποια κριτήρια ακυρώνεται ένα πρόστιμο; Με κριτήρια που διέπουν το δίκαιο, με κριτήρια συμφέροντος;

Όταν οι πολίτες έχουν διαβάσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για ένα πρόστιμο σε ασφαλιστική και μετά διαβάζουν ότι το πρόστιμο το υπουργείο το πήρε πίσω, άνευ εξηγήσεων, τι καλούνται να συμπεράνουν;  Ότι η καταγγελία ήτο ψευδής για τις αλόγιστες αυξήσεις στα ασφάλιστρα, ότι το υπουργείο δείχνει απέριττη εύνοια σε κάποιους; Ένα από τα δύο γιατί 3η οπτική δεν χωράει στην συζήτηση μας.

- Advertisement -

Αν έγινε για καλό έκανε ζημιά. Διότι το μυαλό του ασφαλισμένου έρχεται να σκεφτεί το ίδιο συμφέρον. Λίγοι είναι αυτοί που στο μυαλό τους δεν θα υπερισχύσει το αρνητικό από θετικό.  Αν έγινε για καλό γιατί το υπουργείο δεν έδωσε εξήγηση ώστε οι πολίτες να μην στρέφονται κατά της ιδιωτικής ασφάλισης και επίσης για να καταλάβουν πως υπολογίζονται οι τιμές των ασφαλίστρων κατά τις ανανεώσεις των συμβολαίων τους.

Ξέρετε κάτι για να μπορέσουμε να επιτύχουμε το εφικτό πρέπει να προσπαθήσουμε για το ανέφικτο.  Όταν το κάνουμε αυτό ξανά και ξανά κάτι θα μπορέσει αν αλλάξει.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πού πάνε οι προμήθειες

Τόσες και τόσες διοικήσεις διατείνονται ότι το ονομαστό AI θα φέρει την επανάσταση στην εργασία και θα τους λύσει τα χέρια

Πυρκαγιές, πλημμύρες και ακραία φαινόμενα επαναφέρουν στο προσκήνιο το κόστος της προστασίας

Η συχνότητα και η ένταση των φυσικών καταστροφών αναγκάζουν την αγορά να επαναπροσδιορίσει τα μοντέλα τιμολόγησης

Ορμούζ 2026: Τι άλλαξε για την ελληνική ασφαλιστική αγορά και τη διαμεσολάβηση

Ο πόλεμος ΗΠΑ/Ισραήλ-Ιράν (28 Φεβρουαρίου-17 Ιουνίου 2026) δεν ήταν για την Ελλάδα μια μακρινή κρίση.

Πρόστιμα και διαταγές σε ασφαλιστικές από την ΤτΕ

Πρόστιμα ύψους 145.875 ευρώ επέβαλλε η Τράπεζα της Ελλάδος σε 13 ασφαλιστικές έξι εξ αυτών διατάχτηκαν όπως αποφύγουν παραβάσεις στο μέλλον.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Τι πρέπει να προσέξουν οι οδηγοί στην ασφαλιστική τους κάλυψη

Νέες απαιτήσεις για την ασφαλιστική προστασία δημιουργεί η αυξανόμενη χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με τη φόρτιση, τον εξοπλισμό

ΛΕΞΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ #5 COMBINED RATIO: Ο δείκτης που αποκαλύπτει την πραγματική εικόνα της ασφάλισης

Μια ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να αυξάνει τα ασφάλιστρά της, να διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της και να κερδίζει μερίδιο αγοράς.

Ν. Κεχαγιάογλου/Κ2: Πώς θα αυξηθεί η παραγωγή στην Περιουσία

Πολλοί ενδιαφέρονται να ασφαλίσουν τις ιδιόκτητες κατοικίες τους έναντι των ζημιών που δυνητικά προκαλούν οι φυσικές καταστροφές, λίγοι υπογράφουν διευκρινίζει, μιλώντας στo IW.gr o Διευθύνων Σύμβουλος της K2

Γαλλικό μοντέλο ασφάλισης φυσικών καταστροφών: Η εμπειρία της CCR στην Αθήνα

Την τεχνογνωσία της Γαλλίας στη διατήρηση της ασφαλισιμότητας απέναντι σε φυσικές καταστροφές παρουσίασε στην Αθήνα ο γενικός διευθυντής της Caisse Centrale de Réassurance

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Bancassurance: Το 2026 χρονιά-ορόσημο για τη διαμόρφωση του νέου χάρτη στην Ελλάδα

Από την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Πειραιώς έως τις συμφωνίες Eurobank–Eurolife FFH και Εθνικής Τράπεζας–Allianz

Εθελοντική δράση με επίκεντρο τη φροντίδα των αλόγων στον Υμηττό για 65 εργαζομένους της AIG και μέλη των οικογενειών τους

Μια εθελοντική πρωτοβουλία με επίκεντρο τη φροντίδα των ζώων και την υποστήριξη του έργου των ανθρώπων που τα φροντίζουν υλοποίησαν

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Τι πρέπει να προσέξουν οι οδηγοί στην ασφαλιστική τους κάλυψη

Νέες απαιτήσεις για την ασφαλιστική προστασία δημιουργεί η αυξανόμενη χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με τη φόρτιση, τον εξοπλισμό

Allianz: Έμφαση στην ασφάλεια σε κάθε διαδρομή

Στην αξία της ασφάλισης αυτοκινήτου ως μέσου προστασίας απέναντι στα απρόοπτα εστιάζει η Allianz Greece, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική: Έκπτωση 20% στην ασφάλιση εξοχικής κατοικίας

Έκπτωση 20% στην ασφάλιση εξοχικής κατοικίας προσφέρει η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική σε όσους ασφαλίζουν στην εταιρεία την κύρια κατοικία τους.