back to top
31.9 C
Athens
Τρίτη 18 Αυγούστου 2026

Για να επιτύχετε το εφικτό, προσπαθήστε για το ανέφικτο

Ο πλούτος στην ζωή δεν είναι όποιος έχει περισσότερα αλλά όποιος χρειάζεται λιγότερα. Τούτο ισχύει και για τα λόγια. Πλούσια δεν είναι τα λόγια που υπόσχονται αλλά τα λόγια που γίνονται πράξεις.

Τον περασμένο Μάϊο διαβάσαμε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης θέτει ως ύψιστη προτεραιότητα την διαφάνεια στους όρους αναπροσαρμογής των ασφαλίστρων, ανακοινώνοντας το μπιλιέτο των 100.000 ευρώ σε ασφαλιστική για αδικαιολόγητη αύξηση ασφαλίστρων. Λίγες ημέρες πριν κατά την θερινή ραστώνη το πρόστιμο έκανε φτερά.

- Advertisement -

Λόγια, λόγια, λόγια. Γιατί συνέβη αυτό, με ποια κριτήρια ακυρώνεται ένα πρόστιμο; Με κριτήρια που διέπουν το δίκαιο, με κριτήρια συμφέροντος;

Όταν οι πολίτες έχουν διαβάσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για ένα πρόστιμο σε ασφαλιστική και μετά διαβάζουν ότι το πρόστιμο το υπουργείο το πήρε πίσω, άνευ εξηγήσεων, τι καλούνται να συμπεράνουν;  Ότι η καταγγελία ήτο ψευδής για τις αλόγιστες αυξήσεις στα ασφάλιστρα, ότι το υπουργείο δείχνει απέριττη εύνοια σε κάποιους; Ένα από τα δύο γιατί 3η οπτική δεν χωράει στην συζήτηση μας.

- Advertisement -

Αν έγινε για καλό έκανε ζημιά. Διότι το μυαλό του ασφαλισμένου έρχεται να σκεφτεί το ίδιο συμφέρον. Λίγοι είναι αυτοί που στο μυαλό τους δεν θα υπερισχύσει το αρνητικό από θετικό.  Αν έγινε για καλό γιατί το υπουργείο δεν έδωσε εξήγηση ώστε οι πολίτες να μην στρέφονται κατά της ιδιωτικής ασφάλισης και επίσης για να καταλάβουν πως υπολογίζονται οι τιμές των ασφαλίστρων κατά τις ανανεώσεις των συμβολαίων τους.

Ξέρετε κάτι για να μπορέσουμε να επιτύχουμε το εφικτό πρέπει να προσπαθήσουμε για το ανέφικτο.  Όταν το κάνουμε αυτό ξανά και ξανά κάτι θα μπορέσει αν αλλάξει.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πυρκαγιές, πλημμύρες και ακραία φαινόμενα επαναφέρουν στο προσκήνιο το κόστος της προστασίας

Η συχνότητα και η ένταση των φυσικών καταστροφών αναγκάζουν την αγορά να επαναπροσδιορίσει τα μοντέλα τιμολόγησης

Ορμούζ 2026: Τι άλλαξε για την ελληνική ασφαλιστική αγορά και τη διαμεσολάβηση

Ο πόλεμος ΗΠΑ/Ισραήλ-Ιράν (28 Φεβρουαρίου-17 Ιουνίου 2026) δεν ήταν για την Ελλάδα μια μακρινή κρίση.

Πρόστιμα και διαταγές σε ασφαλιστικές από την ΤτΕ

Πρόστιμα ύψους 145.875 ευρώ επέβαλλε η Τράπεζα της Ελλάδος σε 13 ασφαλιστικές έξι εξ αυτών διατάχτηκαν όπως αποφύγουν παραβάσεις στο μέλλον.

Ασφαλιστικές αυτοκινήτου, παραβάσεις ΚΟΚ, όροι συμβολαίων

Εφόσον έχουν συνταχθεί νέοι νόμοι για ασφαλέστερη οδήγηση, οι ασφαλιστικές δεν μπορούν να προσαρμόσουν αντίστοιχα τους όρους των ασφαλιστήριων;

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πόσα περιστατικά δηλώθηκαν στις 22 ελβετικές ασφαλιστικές ατυχημάτων το 2025

Σύμφωνα με τον Νόμο περί Ασφάλισης κατά Ατυχημάτων (UVG), όλοι οι εργαζόμενοι στην Ελβετία ασφαλίζονται υποχρεωτικά

Όταν ο Ανασφάλιστος άκουσε τον Δείκτη Υγείας ΕΔΑ να τρίζει

Όταν ο Ανασφάλιστος άκουσε να ‘τρίζει’  ο ΕΔΑ  την περασμένη εβδομάδα ……όταν είδε … πραγματικά… τι έγινε με τον  δείκτη υπολογισμού κόστους υγείας (ΕΔΑ)

Το ξίφος των ασφαλιστών στο θηκάρι του Ανασφάλιστου

Τον διαπέρασε τον Ανασφάλιστο ένα ξαφνικό ρίγος  και έβαλε το ξίφος του στο θηκάρι μόλις άκουσε μία φράση που σε δεσμεύει αμετάκλητα.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΑΔΕ επανέρχεται στο ζήτημα του δικαιώματος συμβολαίου με αφορμή νέα Εγκύκλιο της Generali

Η Ένωση κάνει λόγο για πρακτικές που δημιουργούν ιδιαίτερα ανησυχητικό προηγούμενο για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

Interamerican: Άμεση στήριξη στους ασφαλισμένους στις δύσκολες στιγμές

Σε περιπτώσεις πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών η εταιρεία δίνει έμφαση στην ταχύτητα και στην ουσιαστική εξυπηρέτηση

Διάρρηξη σπιτιού το καλοκαίρι: Συμβουλές προστασίας από την Allianz, για ξένοιαστες διακοπές

Ποιες είναι οι απαραίτητες ενέργειες πριν από ένα περιστατικό, κατά τη διάρκειά του αλλά και μετά

Σίβηρη Χαλκιδικής: Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στην πρώτη γραμμή του πύρινου μετώπου

Εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλονίκης συνέδραμαν τις επιχειρησιακές δυνάμεις στο πεδίο αλλά και στην απομάκρυνση πολιτών από οικισμούς που απειλούνταν άμεσα

Στο ΔΣ της EIOPA o Σταύρος Κωνσταντάς

Ο Διευθυντής της ΔΕΕΙΑ αντικαθιστά τον Ante Žigman, πρώην Πρόεδρο ΔΣ της κροατικής εποπτικής αρχής