Ανανέωση συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία

Σε νομοθετική ρύθμιση θα προχωρήσει η κυβέρνηση για την επέκταση των συμβάσεων όλου του επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Στο Εθνικό Σύστημα Υγείας θα παραμείνει και το νοσηλευτικό προσωπικό, όπως είχε δεσμευτεί ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως επεσήμανε ο υπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Οι επικουρικοί νοσηλευτές που εντάχθηκαν στο ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας και πριν, με διαφανείς διαδικασίες θα μοριοδοτηθούν και θα μονιμοποιηθούν.

Για έλλειψη επίγνωσης της κατάστασης κατηγόρησε ο υπουργός υγείας το ΣΥΡΙΖΑ, «κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι είμαστε εν μέσω πανδημίας, της μεγαλύτερης κρίσης της Δημόσιας Υγείας που μπορεί να προκύψει».

Την αντιμετώπιση της κρίσης απέδωσε ο κ. Κικίλιας «στις προσπάθειες της κοινωνίας, των γιατρών, νοσηλευτών, καθαριστριών, τραπεζοκόμων. Με την οργανωμένη προσπάθεια Κυβέρνησης και κοινωνίας, η Ελλάδα έχει πάει πολύ καλύτερα από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τις περισσότερες χώρες στον κόσμο, με μετρήσιμα αποτελέσματα στα «σκληρά» στοιχεία».

Ωστόσο, ο υπουργός καταλόγισε στο κόμμα της μείζονας αντιπολίτευσης παιχνίδια με τη Δημόσια Υγεία. «Χτυπάω το καμπανάκι ως Υπουργός Υγείας και θεματοφύλακας του Εθνικού Συστήματος Υγείας: δεν θα τους επιτρέψω με τη συστηματική υπονόμευση να θέσουν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, σε προειδοποιητικό τόνο ο κ.Κικίλιας σημείωσε «δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ, να αποδομήσουν με τη απαράδεκτη πολιτική συμπεριφορά τους την προσπάθεια της χώρας για να σωθούν ζωές».

πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*