back to top
15.9 C
Athens
Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026

Ομογενής επιχειρηματίας στις ΗΠΑ κατά ασφαλιστικής που αρνείται να τον αποζημιώσει

Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ μεταξύ των ασφαλιστικών εταιριών και επιχειρήσεων που ενω πλήρωναν ασφάλιστρα για διακοπή εργασιών, όπως ισχυρίζονται, οι ασφαλιστικές εταιρίες με πρόσχημα εξαιρέσεις στις καλύψεις διακοπής εργασιών από πανδημίες συνεχίζεται με ένα ομογενή επιχειρηματία να έχει προσφύγει δικαστικά για να αποζημιωθεί .

Σύμφωνα με την ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας  ekirikas.com  ο ομογενής επιχειρηματίας Νίκος Γαβριηλίδης (Nick Gavriilides) από το Μίσιγκαν, ο οποίος, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, πληρώνει 12.002 δολάρια τον χρόνο σε ασφάλιστρα, για να πάρει την απάντηση από την ασφαλιστική πως αποζημίωση για την περίοδο της πανδημίας… δεν προβλέπεται!

- Advertisement -

Ειδικότερα, είχε πληρώσει για κάλυψη σε περίπτωση διακοπής υπηρεσιών της επιχείρησης, που αποζημιώνει για κάποια από τα διαφυγόντα κέρδη, υπήρχε όμως ένας ειδικός όρος που ανέφερε πως «δεν πληρώνουμε για απώλειες ή ζημιές που προκαλούνται από ιό, βακτήριο, ασθένεια ή μολυσματική αρρώστια».

«Εγώ πιστεύω ότι η διακοπή υπηρεσιών στην επιχείρηση, σημαίνει ότι πρέπει να πληρωθώ όταν διακόπτεται η λειτουργία της», είπε ο κ. Γαβριηλίδης, που έχει ακολουθήσει την οδό της Δικαιοσύνης. Πάντως, η πρώτη δικαστική ακρόαση, που πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουλίου μέσω Zoom, ήταν απορριπτική, καθώς τονίστηκε ότι η αποζημίωση θα δικαιολογείτο σε περίπτωση που υπήρχε άλλου είδους ανεπανόρθωτη ζημιά στην επιχείρηση.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του κ. Γαβριηλίδη, Μάθιου Χέος, έχει ήδη κατατεθεί έφεση για την απόφαση αυτή. Στο μεταξύ, ο επιχειρηματίας, που πληρώνει κανονικά τα παχυλά ασφάλιστρα των 12.002 δολαρίων τον χρόνο, προσπαθεί να διασώσει την επιχείρησή του και να καλύψει τις «τρύπες» με το γνωστό ομοσπονδιακό δάνειο Paycheck Protection Program, το οποίο όμως σε καμία περίπτωση δεν του αρκεί.

Ομως, ο ομογενής επιχειρηματίας δεν είναι σε καμία περίπτωση ο μοναδικός, αφού, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τουλάχιστον 400 τέτοιες αγωγές έχουν κατατεθεί εναντίον ασφαλιστικών εταιρειών, με τις κατηγορίες επιχειρήσεων να περιλαμβάνουν από τα γυμναστήρια μέχρι και μια ομάδα ΝΒΑ. Ο λόγος για τους Χιούστον Ρόκετς, που κινήθηκαν νομικά εναντίον ασφαλιστικής εταιρείας σε Πολιτειακό Δικαστήριο του Ρόουντ Αϊλαντ, όπου εδρεύει η μητρική της εταιρεία. Μαζί με τους Ρόκετς, νομικά εναντίον της ίδιας ασφαλιστικής κινείται και η διαχειρίστρια εταιρεία του γηπέδου τους, Toyota Arena, που, λόγω της πανδημίας προχώρησε στην ακύρωση αγώνων καλαθοσφαίρισης αλλά και πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται εκεί.

Παράλληλα, στο ρεπορτάζ αναφέρονται και περιπτώσεις δικηγόρων οι οποίοι κινητοποίησαν τους πελάτες τους άμεσα και προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη πολύ πριν η ασφαλιστική τους εταιρεία αρνηθεί επίσημα να τους αποζημιώσει για την διαφυγή εσόδων από τα μέτρα της πανδημίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Όταν το φαρμακείο ασφαλίζει και την ευθύνη του φαρμακοποιού μέσω της Υδρογείου Ασφαλιστικής 

Η καθημερινή λειτουργία ενός φαρμακείου συνδέεται με σημαντικές ευθύνες, καθώς ο φαρμακοποιός βρίσκεται σε άμεση επαφή με ανθρώπους

Groupama Ασφαλιστική: Αποστολή στη Λυών με επίλεκτους συνεργάτες

Ένα ξεχωριστό ταξίδι στη Γαλλία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν κορυφαίοι συνεργάτες και στελέχη της εταιρείας

Εθνική Ασφαλιστική: Διπλές αποζημιώσεις και διπλοί μισθοί σε γραμματείς

Θετική εξέλιξη ύστερα από διαπραγματεύσεις του Συλλόγου Υπαλλήλων με τη Διοίκηση

Συνάντηση ΙΣΑ με την ΕΑΕΕ – Στο επίκεντρο οι αποζημιώσεις και η συνεργασία με τις ασφαλιστικές

Επιδίωξη του Συλλόγου, η διαμόρφωση ενός σταθερού και λειτουργικού πλαισίου συνεργασίας, προς όφελος τόσο των ιατρών όσο και των ασφαλισμένων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το ενεργειακό κόστος πιέζει τις επιχειρήσεις τροφίμων και αναδεικνύει τους ασφαλιστικούς κινδύνους

Η αποκλιμάκωση των τιμών σε αρκετές κατηγορίες τροφίμων δεν σημαίνει ότι υποχωρούν και οι πιέσεις που δέχονται οι επιχειρήσεις

Δασικές πυρκαγιές Ιουλίου-Αυγούστου 2026: Σε €6,41 εκατ. οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών

Η πρώτη εκτίμηση των αποζημιώσεων της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς για τις ζημιές των ασφαλίσεων περιουσίας και αυτοκινήτων από τις δασικές πυρκαγιές

Η γεωπολιτική της AI αλλάζει τους κανόνες του τεχνολογικού παιχνιδιού

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι πλέον μόνο υπόθεση τεχνολογικής καινοτομίας.

MDRT Power Tables: Νέα συνάντηση στην Αθήνα

Συνεχίζεται ο κύκλος των MDRT Power Tables, με μια ακόμη συνάντηση δικτύωσης και ανταλλαγής εμπειριών για τα μέλη του MDRT Hellas.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το ενεργειακό κόστος πιέζει τις επιχειρήσεις τροφίμων και αναδεικνύει τους ασφαλιστικούς κινδύνους

Η αποκλιμάκωση των τιμών σε αρκετές κατηγορίες τροφίμων δεν σημαίνει ότι υποχωρούν και οι πιέσεις που δέχονται οι επιχειρήσεις

Η EUROINS Ελλάδος «φωτίζει» την Καλλιθέα στο 10ο επετειακό Kallithea Night Run

Για πέμπτη συνεχή χρονιά στο πλευρό των δρομέων, στηρίζοντας τον αθλητισμό και την τοπική κοινωνία

Σ. Παπαγιαννόπουλος, CEO EXL Consulting: η κυβερνοασφάλεια είναι υπόθεση ηγεσίας και ευθύνης

Στο πλαίσιο των εργασιών του Cyber Security Forum, ο CEO της EXL Consulting Σταύρος Παπαγιαννόπουλος ανέδειξε τη σημασία της κυβερνοασφάλειας

EY: Αύξηση εσόδων 4,7% παγκοσμίως το 2026, αγγίζοντας τα $57 δισ.

Ο παγκόσμιος οργανισμός της EY ανακοίνωσε έσοδα ύψους 57 δισ. δολαρίων για το οικονομικό έτος που έκλεισε τον Ιούνιο του 2026

ΔΙΑΣ- IRIS Payments: 7 τυχεροί κάθε μήνα κερδίζουν από 1.300€ για αγορές στο σούπερ μάρκετ

Από σήμερα, 26 Οκτωβρίου 2026 και για ένα τρίμηνο, οι καταναλωτές που πληρώνουν με IRIS Payments στo POS χρησιμοποιώντας την εφαρμογή