back to top
16 C
Athens
Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2026

Ομογενής επιχειρηματίας στις ΗΠΑ κατά ασφαλιστικής που αρνείται να τον αποζημιώσει

Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ μεταξύ των ασφαλιστικών εταιριών και επιχειρήσεων που ενω πλήρωναν ασφάλιστρα για διακοπή εργασιών, όπως ισχυρίζονται, οι ασφαλιστικές εταιρίες με πρόσχημα εξαιρέσεις στις καλύψεις διακοπής εργασιών από πανδημίες συνεχίζεται με ένα ομογενή επιχειρηματία να έχει προσφύγει δικαστικά για να αποζημιωθεί .

Σύμφωνα με την ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας  ekirikas.com  ο ομογενής επιχειρηματίας Νίκος Γαβριηλίδης (Nick Gavriilides) από το Μίσιγκαν, ο οποίος, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, πληρώνει 12.002 δολάρια τον χρόνο σε ασφάλιστρα, για να πάρει την απάντηση από την ασφαλιστική πως αποζημίωση για την περίοδο της πανδημίας… δεν προβλέπεται!

- Advertisement -

Ειδικότερα, είχε πληρώσει για κάλυψη σε περίπτωση διακοπής υπηρεσιών της επιχείρησης, που αποζημιώνει για κάποια από τα διαφυγόντα κέρδη, υπήρχε όμως ένας ειδικός όρος που ανέφερε πως «δεν πληρώνουμε για απώλειες ή ζημιές που προκαλούνται από ιό, βακτήριο, ασθένεια ή μολυσματική αρρώστια».

«Εγώ πιστεύω ότι η διακοπή υπηρεσιών στην επιχείρηση, σημαίνει ότι πρέπει να πληρωθώ όταν διακόπτεται η λειτουργία της», είπε ο κ. Γαβριηλίδης, που έχει ακολουθήσει την οδό της Δικαιοσύνης. Πάντως, η πρώτη δικαστική ακρόαση, που πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουλίου μέσω Zoom, ήταν απορριπτική, καθώς τονίστηκε ότι η αποζημίωση θα δικαιολογείτο σε περίπτωση που υπήρχε άλλου είδους ανεπανόρθωτη ζημιά στην επιχείρηση.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του κ. Γαβριηλίδη, Μάθιου Χέος, έχει ήδη κατατεθεί έφεση για την απόφαση αυτή. Στο μεταξύ, ο επιχειρηματίας, που πληρώνει κανονικά τα παχυλά ασφάλιστρα των 12.002 δολαρίων τον χρόνο, προσπαθεί να διασώσει την επιχείρησή του και να καλύψει τις «τρύπες» με το γνωστό ομοσπονδιακό δάνειο Paycheck Protection Program, το οποίο όμως σε καμία περίπτωση δεν του αρκεί.

Ομως, ο ομογενής επιχειρηματίας δεν είναι σε καμία περίπτωση ο μοναδικός, αφού, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τουλάχιστον 400 τέτοιες αγωγές έχουν κατατεθεί εναντίον ασφαλιστικών εταιρειών, με τις κατηγορίες επιχειρήσεων να περιλαμβάνουν από τα γυμναστήρια μέχρι και μια ομάδα ΝΒΑ. Ο λόγος για τους Χιούστον Ρόκετς, που κινήθηκαν νομικά εναντίον ασφαλιστικής εταιρείας σε Πολιτειακό Δικαστήριο του Ρόουντ Αϊλαντ, όπου εδρεύει η μητρική της εταιρεία. Μαζί με τους Ρόκετς, νομικά εναντίον της ίδιας ασφαλιστικής κινείται και η διαχειρίστρια εταιρεία του γηπέδου τους, Toyota Arena, που, λόγω της πανδημίας προχώρησε στην ακύρωση αγώνων καλαθοσφαίρισης αλλά και πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται εκεί.

Παράλληλα, στο ρεπορτάζ αναφέρονται και περιπτώσεις δικηγόρων οι οποίοι κινητοποίησαν τους πελάτες τους άμεσα και προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη πολύ πριν η ασφαλιστική τους εταιρεία αρνηθεί επίσημα να τους αποζημιώσει για την διαφυγή εσόδων από τα μέτρα της πανδημίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Στο μικροσκόπιο της Asset Consulting οι ζημιές στη Βιολάντα

Καθοριστικός ο ρόλος του γραφείου πραγματογνωμόνων που έχει αναλάβει την αποτίμηση των ζημιών και την τεχνική τεκμηρίωση του ασφαλιστικού φακέλου

Εργατικό ατύχημα σε ΝΠΔΔ – Δικαιοδοσία των Πολιτικών Δικαστηρίων

Όταν η επικαλούμενη ως παράνομη ενέργεια, πράξη, παράλειψη συντελέστηκε στο πλαίσιο ή έχει ως υπόβαθρο σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ή σύμβαση έργου

Από την αποζημίωση στην πρόληψη: η πιο βαθιά αλλαγή στην ιδιωτική ασφάλιση

Ένα σύστημα που απλώς αποζημιώνει, χωρίς να παρεμβαίνει προληπτικά, γίνεται σταδιακά μη βιώσιμο

Λογιστές, μηχανικοί, γιατροί… δουλεύετε χωρίς δίχτυ ασφαλείας;

Mια αγωγή ή μια απαίτηση αποζημίωσης μπορεί να μετατραπεί σε ασύλληπτο χρηματοοικονομικό, νομικό και ψυχολογικό βάρος για έναν επαγγελματία

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η συνεχής ανάπτυξη δραστηριοτήτων του ομίλου NN

O David Knibbe, CEO του NN Group, παρουσιάζει τα οικονομικά αποτελέσματα του 2025

H Lagarde προτείνει μόνιμη έκδοση ευρωομολόγων και υποχρεωτικούς λογαριασμούς συνταξιοδοτικής αποταμίευσης

Τι ζήτησε η ΕΚΤ από τους 27 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, επ' ευκαιρία της άτυπης συνόδου κορυφής στο κάστρο Άλντεν Μπίζεν

Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελβετίας: Όλες οι πληροφορίες για ατύχημα στο Κραν Μοντανά

Με τις απαντήσεις της η SVV ενημερώνει διεξοδικά τους πολίτες και διατρανώνει την ισχύ του θεσμού της ασφάλισης

Νέο Ταμείο για φυσικές καταστροφές προτείνει ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Αυτιάς

Το Ταμείο, σύμφωνα με τον κ. Αυτιά, θα διασφαλίζει άμεσες αποζημιώσεις σε κάθε πληγείσα περιοχή, ενώ παράλληλα θα επενδύει σε ανθεκτικές υποδομές

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Διανομή ΦΥΚ από τα φαρμακεία της γειτονιάς: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες

Σε πλήρη εφαρμογή από τη Δευτέρα 16/2 η νέα διαδικασία διάθεσης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τα ιδιωτικά φαρμακεία

Allianz με Εθνική Τράπεζα, οι μεγάλες αλλαγές

Επανεκκίνηση συνομιλιών με δεσμευτικό χαρακτήρα – Kινήσεις εντός του έτους και από την Credia Bank

Στρατηγική συνεργασία Απόλλων ΑΕ με τη Ζευς Πρακτορειακή ΙΚΕ

Η σύμπραξη των ιστορικών πρακτορείων σηματοδοτεί νέα εποχή δυναμικής ανάπτυξης και καινοτομίας στον ασφαλιστικό κλάδο

Interamerican: Ανθεκτικότητα και ανάπτυξη μαζί με την κοινωνία

Η «Έκθεση Κοινωνικών και Οικονομικών Επιδράσεων 2019-2024» εστιάζεται σε μια καθοριστική περίοδο προόδου και τολμηρού μετασχηματισμού

Αύξηση έως 30% στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου καταγράφει το Pricefox

Ποιοι είναι οι λόγοι των αλλαγών στα ασφάλιστρα το 2026 και πώς μπορεί να μειωθεί το κόστος