back to top
31.5 C
Athens
Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026

Την πώληση της μονάδας της στη Σιγκαπούρη εξετάζει η ΑΧΑ

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ο γαλλικός ασφαλιστικός όμιλος ΑΧΑ εξετάζει την προοπτική πώλησης της μονάδας της στη Σιγκαπούρη, καθώς επιδιώκει να συγκεντρώσει κεφάλαια, αποεπενδύοντας από περιφερειακές δραστηριότητας, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

- Advertisement -

H AXA έχει προσλάβει σύμβουλο για τη δυνητική πώληση της μονάδας, η οποία προσφέρει τόσο υπηρεσίες ασφαλειών ζωής όσο και γενικών ασφαλίσεων και θα μπορούσε να μπει στο «στόχαστρο» ανταγωνιστών που θέλουν να ενισχύσουν την παρουσία τους στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ΑΧΑ για το 2019, η μονάδα της Σιγκαπούρης απέφερε έσοδα 615 εκατ. ευρώ τον περασμένο χρόνο.

Η διαδικασία πώλησης θα μπορούσε να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες κατά τις ίδιες πηγές, που διευκρίνισαν ότι οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμα ληφθεί. Εκπρόσωπος της ΑΧΑ αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

- Advertisement -

Ο γαλλικός όμιλος και ο τοπικός εταίρος της στη Μαλαισία επίσης εξετάζουν την πώληση της κοινοπραξίας που έχουν συστήσει (και που παρέχει ασφάλειες ζωής και γενικές ασφαλίσεις),  έναντι τιμήματος της τάξης των 650 εκατ. ευρώ.  Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες, η ΑΧΑ αποκάλυψε την ακύρωση της συμφωνίας για πώληση της θυγατρικής ΑΧΑ Life Europe στην εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων Cinven, καθώς ορισμένοι όροι που είχε θέσει δεν τηρήθηκαν.

Ο διευθύνων σύμβουλους της ΑΧΑ Thomas Buberl επιχειρεί να μετατοπίσει το κέντρο βάρους του ομίλου από τις ασφάλειες ζωής και υγείας στις γενικές ασφαλίσεις, μετά την εξαγορά-μαμούθ της XL Group έναντι 15,8 δις. δολαρίων το 2018. Έκτοτε  εξετάζει τις εναλλακτικές επιλογές για σειρά μικρότερων δραστηριοτήτων του ομίλου ανά τον κόσμο –συμπεριλαμβανομένης και της Μέσης Ανατολής- προκειμένου να αποπληρώσει το deal της Xl.

Η κερδοφορία της ΑΧΑ υπέστη καθίζηση κατά το α’ εξάμηνο του έτους, καθώς η εταιρεία έβαλε στην άκρη κονδύλι 1,5 δις. ευρώ για αιτήσεις αποζημίωσης σχετιζόμενες με τον κορωνοϊό. Παράλληλα, προειδοποίησε για νέα σοκ λόγω της πανδημίας, απέσυρε τους στόχους για την ανάπτυξη που είχε θέσει και ακύρωσε την καταβολή μερίσματος στους μετόχους.

Η κινητικότητα στην ασφαλιστική βιομηχανία –όσον αφορά σε εξαγορές και συγχωνεύσεις- παραμένει έντονη, παρά την επιβράδυνση που καταγράφεται ευρύτερα εξαιτίας του COVID-19. Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, οι ασφαλιστικές εταιρείες ενεπλάκησαν σε συμφωνίες συνολικού ύψους 99 δις. δολαρίων, ποσό αυξημένο κατά 77% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Στη Σιγκαπούρη το επόμενο σεμινάριο υψηλού επιπέδου της IUMI για την ασφάλιση cargo

To masterclass θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο για ανώτερα στελέχη εταιρειών – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

SCOR, AXA XL, Marsh: Στηρίζουν την ενεργειακή μετάβαση μέσω ενός mega-ναυτιλιακού project

Οι SCOR, AXA XL και Marsh ένωσαν τις δυνάμεις τους και την τεχνογνωσία τους για να υποστηρίξουν την ενεργειακή μετάβαση

Μέρες «κυοφορίας»

Οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν πως η τάση συγκέντρωσης στον κλάδο θα συνεχιστεί: συζητήσεις, διαβουλεύσεις, κρυφά «θέλω» και επιθυμίες από τους συνομιλητές στην ασφαλιστική αγορά. Αρκετοί μπορεί να θέλουν να πουλήσουν, ποιος όμως θα αγοράσει και σε τι τιμή;

Mεγάλος τραπεζικός όμιλος εξαγοράζει την AXA Singapore

Στις στρατηγικές επενδυτικές κινήσεις επέκτασης της HSBC Holdings εντάσσεται η εξαγορά της Axa Singapore που ανακοίνωσε ο τραπεζικός όμιλος. Το τίμημα της συναλλαγής

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Στην κορυφή της ψηφιακής καινοτομίας η Anytime Romania – Το βραβείο παρέλαβε ο Αντώνης Τσακνάκης

Μια στιγμή που επιβεβαιώνει τη θέση της Anytime στη νέα γενιά των ψηφιακών ασφαλιστικών μοντέλων

S&P για τους αντασφαλιστές ενόψει «Rendez-Vous de Septembre»

Mε ιστορία άνω των 60 ετών, το RVS θα συγκεντρώσει 5-9/9 στο Πριγκιπάτο του Μονακό αντασφαλιστές, μεσίτες, underwriters, επενδυτές, πελάτες

EY: Ο ανταγωνισμός στις υπηρεσίες διαχείρισης περιουσίας μεγαλώνει μαζί τις προσδοκίες των πελατών

Σημαντικές αλλαγές φέρνει και η ανάπτυξη της ΤΝ, σύμφωνα με την έκθεση «2026 EY Global Wealth Management Industry Report

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Την Κυριακή το μεσημέρι τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΕΑ στην 90ή ΔΕΘ

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων και της επιχειρηματικής κοινότητας

Παράταση προθεσμίας εγγραφής στο πρόγραμμα «EIAS Certified Specialist in Group Insurance and Corporate Risk Underwriting»

Δυνατότητα εγγραφής έως Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στις 14:00 αλλά και έκπτωσης μέσω εγγραφής στην EIAS Alumni Society

Στην κορυφή της ψηφιακής καινοτομίας η Anytime Romania – Το βραβείο παρέλαβε ο Αντώνης Τσακνάκης

Μια στιγμή που επιβεβαιώνει τη θέση της Anytime στη νέα γενιά των ψηφιακών ασφαλιστικών μοντέλων

Χαμηλότερη η τιμολόγηση των ομολογιών της Εθνικής Ασφαλιστικής, πάνω από 600 εκατ. οι εντολές

Υπερκάλυψη συναλλαγής x 3, θεσμικοί επενδυτές κυρίως από Γαλλία, Βρετανία, την 9η Σεπτεμβρίου στο Euro MTF Market