back to top
24.1 C
Athens
Σάββατο 15 Αυγούστου 2026

Την πώληση της μονάδας της στη Σιγκαπούρη εξετάζει η ΑΧΑ

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ο γαλλικός ασφαλιστικός όμιλος ΑΧΑ εξετάζει την προοπτική πώλησης της μονάδας της στη Σιγκαπούρη, καθώς επιδιώκει να συγκεντρώσει κεφάλαια, αποεπενδύοντας από περιφερειακές δραστηριότητας, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

- Advertisement -

H AXA έχει προσλάβει σύμβουλο για τη δυνητική πώληση της μονάδας, η οποία προσφέρει τόσο υπηρεσίες ασφαλειών ζωής όσο και γενικών ασφαλίσεων και θα μπορούσε να μπει στο «στόχαστρο» ανταγωνιστών που θέλουν να ενισχύσουν την παρουσία τους στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ΑΧΑ για το 2019, η μονάδα της Σιγκαπούρης απέφερε έσοδα 615 εκατ. ευρώ τον περασμένο χρόνο.

Η διαδικασία πώλησης θα μπορούσε να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες κατά τις ίδιες πηγές, που διευκρίνισαν ότι οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμα ληφθεί. Εκπρόσωπος της ΑΧΑ αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

- Advertisement -

Ο γαλλικός όμιλος και ο τοπικός εταίρος της στη Μαλαισία επίσης εξετάζουν την πώληση της κοινοπραξίας που έχουν συστήσει (και που παρέχει ασφάλειες ζωής και γενικές ασφαλίσεις),  έναντι τιμήματος της τάξης των 650 εκατ. ευρώ.  Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες, η ΑΧΑ αποκάλυψε την ακύρωση της συμφωνίας για πώληση της θυγατρικής ΑΧΑ Life Europe στην εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων Cinven, καθώς ορισμένοι όροι που είχε θέσει δεν τηρήθηκαν.

Ο διευθύνων σύμβουλους της ΑΧΑ Thomas Buberl επιχειρεί να μετατοπίσει το κέντρο βάρους του ομίλου από τις ασφάλειες ζωής και υγείας στις γενικές ασφαλίσεις, μετά την εξαγορά-μαμούθ της XL Group έναντι 15,8 δις. δολαρίων το 2018. Έκτοτε  εξετάζει τις εναλλακτικές επιλογές για σειρά μικρότερων δραστηριοτήτων του ομίλου ανά τον κόσμο –συμπεριλαμβανομένης και της Μέσης Ανατολής- προκειμένου να αποπληρώσει το deal της Xl.

Η κερδοφορία της ΑΧΑ υπέστη καθίζηση κατά το α’ εξάμηνο του έτους, καθώς η εταιρεία έβαλε στην άκρη κονδύλι 1,5 δις. ευρώ για αιτήσεις αποζημίωσης σχετιζόμενες με τον κορωνοϊό. Παράλληλα, προειδοποίησε για νέα σοκ λόγω της πανδημίας, απέσυρε τους στόχους για την ανάπτυξη που είχε θέσει και ακύρωσε την καταβολή μερίσματος στους μετόχους.

Η κινητικότητα στην ασφαλιστική βιομηχανία –όσον αφορά σε εξαγορές και συγχωνεύσεις- παραμένει έντονη, παρά την επιβράδυνση που καταγράφεται ευρύτερα εξαιτίας του COVID-19. Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, οι ασφαλιστικές εταιρείες ενεπλάκησαν σε συμφωνίες συνολικού ύψους 99 δις. δολαρίων, ποσό αυξημένο κατά 77% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Στη Σιγκαπούρη το επόμενο σεμινάριο υψηλού επιπέδου της IUMI για την ασφάλιση cargo

To masterclass θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο για ανώτερα στελέχη εταιρειών – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

SCOR, AXA XL, Marsh: Στηρίζουν την ενεργειακή μετάβαση μέσω ενός mega-ναυτιλιακού project

Οι SCOR, AXA XL και Marsh ένωσαν τις δυνάμεις τους και την τεχνογνωσία τους για να υποστηρίξουν την ενεργειακή μετάβαση

Μέρες «κυοφορίας»

Οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν πως η τάση συγκέντρωσης στον κλάδο θα συνεχιστεί: συζητήσεις, διαβουλεύσεις, κρυφά «θέλω» και επιθυμίες από τους συνομιλητές στην ασφαλιστική αγορά. Αρκετοί μπορεί να θέλουν να πουλήσουν, ποιος όμως θα αγοράσει και σε τι τιμή;

Mεγάλος τραπεζικός όμιλος εξαγοράζει την AXA Singapore

Στις στρατηγικές επενδυτικές κινήσεις επέκτασης της HSBC Holdings εντάσσεται η εξαγορά της Axa Singapore που ανακοίνωσε ο τραπεζικός όμιλος. Το τίμημα της συναλλαγής

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Generali ανάμεσα στους ηγέτες της βιωσιμότητας, στην Ελλάδα και διεθνώς

4 διεθνείς αναγνωρίσεις επιβεβαιώνουν τη σταθερή ενσωμάτωση της βιωσιμότητας στη στρατηγική και στο επιχειρηματικό μοντέλο του Ομίλου

Allianz: Νέα εποχή κινδύνων αλλά και ευκαιριών σηματοδοτεί η ραγδαία ανάπτυξη data centers

Th. Lillelund: «Η ΤΝ μετατρέπει την τελευταία γενιά κέντρων δεδομένων σε κρίσιμη υποδομή» – Η παγκόσμια αγορά ασφάλισής τους θα υπερδιπλασιαστεί ως το 2030

Το σύγχρονο αυτοκίνητο δεν ολοκληρώνεται πλέον στο εργοστάσιο

Ο M. Katsumata, GAC International, εξηγεί πώς το λογισμικό επαναπροσδιορίζει την έννοια της ποιότητας και η AION μεταφέρει αυτή τη νέα φιλοσοφία στην Ευρώπη

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Πειθαρχική δίωξη της προέδρου του Σωματείου στο Νοσοκομείο Σύρου: Αντιδράσεις για την ανάδειξη των ελλείψεων προσωπικού

Σε ένα νοσοκομείο αναφοράς για τις Κυκλάδες, που δέχεται καθημερινά εκατοντάδες περιστατικά

Διευκρινίσεις ΕΟΠΥΥ για την υποχρεωτική καταχώρηση αποτελεσμάτων στο Ψηφιακό Αποθετήριο

Η υποχρέωση από την 1η Σεπτεμβρίου αφορά αποκλειστικά τα υποχρεωτικά πεδία καταχώρησης αποτελεσμάτων, όπως περιγράφονται στις τεχνικές προδιαγραφές

Με την υπογραφή της Κομισιόν, η εξαγορά της Eurolife ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο

Η Eurobank εξαγοράζει κερδοφορία που σε μεγάλο βαθμό παράγει ήδη το δικό της δίκτυο, αλλά μέχρι σήμερα ενοποιούσε μόνο κατά 20%

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας ενόψει Δεκαπενταύγουστου

Στόχος η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών και η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η αυξημένη τουριστική κίνηση δεν μεταφράζεται σε ανάλογη κατανάλωση – Τι αναμένει από τη ΔΕΘ

Την ανάγκη στρατηγικής αντί αποσπασματικών μέτρων για τις ΜμΕ επισήμανε ο Πρόεδρος του ΕΕΑ μιλώντας στην ΕΡΤ