Θύμα του κορωνοϊού και η AIG

της Ελενας Ερμείδου

Στα 571 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ διαμορφώθηκαν τα καθαρά έσοδα της AIG το δεύτερο τρίμηνο του 2020 καταγράφοντας πτώση 55,1% σε σχέση με την περυσινή ίδια οικονομική χρήση.

Η AIG έγραψε καθαρές ζημιές από αντασφάλειες 674 εκατομμύριων από καταστροφές , συμπεριλαμβανομένων ζημιών 458 εκατομμυρίων που προέκυψαν από τον κορωνοϊό και ζημιών 90 εκατομμυρίων από φυσικές καταστροφές.

Μέχρι στιγμής η AIG έχει ανακοινώσει ζημιές ύψους 730 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Covid-19.  Πιο αναλυτικά οι ζημιές προέρχονται από συμβόλαια ταξιδιωτικής ασφάλισης, διακοπής επιχειρησιακών λειτουργιών, από το κλάδο περιουσίας, ασφάλισης πιστώσεων, ναυτιλίας, εργατικών αποζημιώσεων, τον κλάδου υγείας και ατυχημάτων, χρηματοοικονομικών και αντασφάλισης.

Ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα καθαρά ασφάλιστρα στις γενικές του κλάδου περιουσίας και ατυχημάτων επιδεινώθηκε στο 106% από 97,8% πέρυσι.  Τα γραμμένα ασφάλιστρα στις γενικές ασφαλίσεις στα 5,55 δισεκατομμύρια, μειωμένα κατά 16%.

H AIG στα τελευταία τρία χρόνια ολοκλήρωσε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων της. Σήμερα η ασφαλιστική είναι έτοιμη να επικνετρωθεί στις επιχειρήσεις του πυρήνα αντλώντας κεφάλαια για την ανάπτυξη των γενικών ασφαλίσεων και των εμπορικών γραμμών.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*