Υποχρεωτική η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων έως τις 18 Αυγούστου, όπως ανακοινώθηκε κατόπιν της τηλεδιάσκεψης του Πρωθυπουργού με τους Σωτήρη Τσιόδρα, Βασίλη Κικίλια, Βασίλη Κοντοζαμάνη και Νίκο Χαρδαλιά. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των συντακτών« ο εφησυχασμός οδήγησε σε αύξηση κρουσμάτων σε πολλές περιφέρειες της χώρας, αλλά κυρίως στα αστικά κέντρα, αλλά η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής σε σημαντική πίεση στο σύστημα Υγείας.

Πηγές του κακού φαίνεται πως είναι η είσοδος από τις χερσαίες πύλες εισόδου Ελλήνων έχοντας άδεια διαμονής και ομογενείς αλλά και ο συγχρωτισμός σε κοινωνικές εκδηλώσεις, στη διασκέδαση και στα μέσα μεταφοράς.

Τον κώδωνα κρούει κυβέρνηση και καλεί όλους τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών και να συμμορφώνονται με τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ ήταν 13 χθες, 2 Αυγούστου έναντι 11 στις 2 Ιουλίου, 17 στις 2 Ιουνίου, 44 στις 2 Μαΐου και 81 στις 2 Απριλίου 2020».

Επίσης, στη τηλεδφιάσκεψη αποφασίστηκε ότι από σήμερα θα πραγματοποιείται σε σταθερή βάση, τρεις φορές την εβδομάδα, η τηλεδιάσκεψη για την COVID-19 με τους επικεφαλής υγείας και πολιτικής προστασίας, υπό τον Πρωθυπουργό.

Επίσης, αποφασίστηκε ότι παρατείνεται μέχρι και τις 15 Αυγούστου η απόφαση σύμφωνα με την οποία οι εργάτες γης που εξέρχονται από τη χώρα δεν έχουν δικαίωμα εισόδου μέχρι νεοτέρας.

Σημειώνεται ότι σε διάστημα τριών ημερών, από 31 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου 2020, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το Λιμενικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία, έλεξαν συνολικά 6.610 σημεία ενδιαφέροντος, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 434 περιπτώσεις, επιβλήθηκαν 494 πρόστιμα, συνολικού ύψους 231.500 ευρώ και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας 195 ημερών συνολικά.

Σύμφωνα με τονκ. Πέτσα «η αύξηση, ιδίως στα διοικητικά πρόστιμα αναστολής λειτουργίας, είναι πολύ μεγάλη έναντι προηγούμενων Σαββατοκύριακων. Και πιστοποιεί τη χαλάρωση που όλοι βλέπουμε γύρω μας. Αλλά, όπως έχουμε πει πολλές φορές, αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε».

πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*