back to top
11.6 C
Athens
Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2026

Δ. Λύχρου: Να αναδείξουμε την ανάγκη της ενιαίας φωνής της διαμεσολάβησης

Μήνυμα σύμπνοιας και ενότητας για τον κόσμο της Διαμεσολάβησης εκπέμπει η πρόεδρος της ΕΕΑΕ κα Δήμητρα Λύχρου, στο editorial του νέου τεύχους του περιοδικού “Διασφαλίζω”.

“Η Διαμεσολάβηση στο σύνολό της οφείλει να είναι παρούσα στην μετεξέλιξη του κλάδου και να είναι πολύ καλά εκπαιδευμένη προκειμένου να εκπαιδεύσει και το κοινό στο οποίο θα απευθυνθεί” αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά της η κα Λύχρου.

- Advertisement -

Παράλληλα τονίζει ότι είναι απαραίτητο να καταβληθεί οποιαδήποτε προσπάθεια απαιτηθεί, ώστε να αναδείξουμε την ανάγκη της ενιαίας φωνής της διαμεσολάβησης.

Αναλυτικά:

- Advertisement -

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Οι έντονες αλλαγές στον ασφαλιστικό κλάδο, οι νέες και αυξημένες υποχρεώσεις του επαγγέλματός μας που αναδύθηκαν και μέσω της πανδημίας, μάς υποχρεώνουν να αναλογιστούμε υπεύθυνα τα επόμενα που έρχονται στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση και απαιτούν νέες συντονισμένες προσπάθειες για να είναι αντάξια και ανώτερα των όσων έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα.

Η Διαμεσολάβηση στο σύνολό της οφείλει να είναι παρούσα στην μετεξέλιξη του κλάδου και να είναι πολύ καλά εκπαιδευμένη, προκειμένου να εκπαιδεύσει και το κοινό στο οποίο θα απευθυνθεί.

Σήμερα που το επάγγελμά μας περνάει σε άλλο επίπεδο με πολύ αυξημένες απαιτήσεις, ευθύνες και υποχρεώσεις, θα υποχρεωθεί να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες, που παράλληλα και η συνδικαλιστική εκπροσώπησή του, θα έχει τις ανάλογες δυνατότητες.

Πριν 10 περίπου χρόνια, η ευτυχής σύμπτωση στα προεδρεία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης ανθρώπων με τις ίδιες αξίες και οράματα πέτυχε να ενώσει την φωνή όλων, να εκφράσει από κοινού και να διεκδικήσει δίκαια αιτήματα που αφορούσαν όλους, σε όποια βαθμίδα και αν ανήκαν.

Έτσι δημιουργήθηκε η ΕΑΔΕ που κατάφερε να σταθεί ως άξιος θεσμικός συνομιλητής, όπου κλήθηκε, και να αποκτήσει κύρος χάρις στην συγκροτημένη και σοβαρή στάση της.

Αυτό επαινέθηκε από τους φορείς και τούς ανθρώπους που για εμάς μετράει η γνώμη τους και πολεμήθηκε από μικρή μερίδα αμφισβητιών του χώρου μας, γιατί υπάρχουν και αυτοί.

Μας απασχολεί καιρό τώρα η ανάγκη μετεξέλιξης της ΕΑΔΕ και η δημιουργία ενός ενιαίου θεσμικού οργάνου ικανού να στεγάσει τις ανησυχίες και τις επιδιώξεις του συνόλου της διαμεσολάβησης.

Το εγχείρημα θα γίνει εύκολο, καθώς γνωρίζουμε όλοι ότι τα ουσιαστικά θέματα που μας απασχολούν είναι κοινά.

Τα νομοτεχνικά θα βρουν λύσεις.

Ως Ένωση ήμασταν πρωτοπόροι στη σύλληψη και δημιουργία της ΕΑΔΕ, και θα καταβάλουμε και πάλι όποια προσπάθεια απαιτηθεί, ώστε να αναδείξουμε την ανάγκη της ενιαίας φωνής της διαμεσολάβησης.

Καλό Καλοκαίρι σε όλους!

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΕΑΔΕ: Μια βραδιά με ουσία, για το αύριο στην ιδιωτική ασφάλιση

Καίριες τοποθετήσεις, τιμητικές διακρίσεις και διάλογος με τη νέα γενιά στην επετειακή εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος

Δ. Λύχρου: «Η νέα γενιά δεν απορρίπτει την ασφάλιση – αμφισβητεί τον τρόπο που της μιλάμε»

«Η τεχνολογία μας φέρνει αντιμέτωπους με αυτό που καμία μηχανή δεν μπορεί να κάνει... Αν η διαμεσολάβηση αποδυναμωθεί, το κόστος θα το πληρώσει η κοινωνία»

Μήνυμα ενότητας, ανανέωσης και δυναμικής διεκδίκησης στέλνει για το νέο έτος ο Χ. Αλεξόπουλος

Στις βασικές προτεραιότητες της νέας διοίκησης, η αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού και των καταχρηστικών πρακτικών

Οι προτεραιότητες διεκδικήσεων της ΕΕΑΕ

Χ. Αλεξόπουλος: «Μόνο με ενεργή συμμετοχή θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες της αγοράς και του επαγγέλματός μας»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Οι αποζημιώσεις της Βιολάντα, τελευταίες πληροφορίες του «IW»

Σε ποια περίπτωση οι αποζημιώσεις βαρύνουν κατευθείαν την μπισκοτοβιομηχανία

Η αξία της ιδιωτικής ασφάλισης φαίνεται περισσότερο στις δύσκολες στιγμές

Σε γεγονότα μεγάλων φυσικών καταστροφών η Interasco στάθηκε δίπλα στους ανθρώπους που επλήγησαν, με άμεσες και ουσιαστικές αποζημιώσεις

«Και Αν Συμβεί… Να αλλάξουν οι κανόνες του παιχνιδιού;» με καλεσμένη τη Χριστίνα Φυτέα

Μια ουσιαστική, θεσμική συζήτηση για το τι πραγματικά συμβαίνει στην αγορά και πώς επηρεάζονται ασφαλισμένοι και επαγγελματίες

Δ. Λύχρου: «Η νέα γενιά δεν απορρίπτει την ασφάλιση – αμφισβητεί τον τρόπο που της μιλάμε»

«Η τεχνολογία μας φέρνει αντιμέτωπους με αυτό που καμία μηχανή δεν μπορεί να κάνει... Αν η διαμεσολάβηση αποδυναμωθεί, το κόστος θα το πληρώσει η κοινωνία»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΙΟΒΕ: Μικρή υποχώρηση του οικονομικού κλίματος τον Ιανουάριο

Η επιδείνωση αποδίδεται σε εξασθένιση των προσδοκιών στις υπηρεσίες και πτωτική τάση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Δ. Γαβαλάκης: «Η καθαρή, ενιαία φωνή του κλάδου έχει φτάσει στα αφτιά όλων των εμπλεκομένων»

Ο ΓΓ του ΕΕΑ μιλά για το ζήτημα των προμηθειών και τις διεργασίες στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Έρευνα EY-Parthenon: Πού ποντάρουν οι CEOs για ανάπτυξη εν μέσω αβεβαιότητας

Οι 1.200 συμμετέχοντες, από 21 χώρες, είναι περισσότερο αισιόδοξοι για τις προοπτικές των εταιρειών τους παρά για εκείνες της παγκόσμιας οικονομίας

Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών για τους εργαζομένους της NP Ασφαλιστική

Μέσω πρακτικών ασκήσεων και ρεαλιστικών σεμιναρίων ενισχύθηκε η ετοιμότητα, η ασφάλεια και η αυτοπεποίθηση όλων των συμμετεχόντων

Τα έκτροπα με τις εμπορικές και βιομηχανικές ασφαλίσεις

Ποιος θα ασχοληθεί με τα κλιμάκια ελέγχου και τις εποπτικές αρχές;