back to top
26.1 C
Athens
Κυριακή 31 Μαΐου 2026

Δ. Λύχρου: Να αναδείξουμε την ανάγκη της ενιαίας φωνής της διαμεσολάβησης

Μήνυμα σύμπνοιας και ενότητας για τον κόσμο της Διαμεσολάβησης εκπέμπει η πρόεδρος της ΕΕΑΕ κα Δήμητρα Λύχρου, στο editorial του νέου τεύχους του περιοδικού “Διασφαλίζω”.

“Η Διαμεσολάβηση στο σύνολό της οφείλει να είναι παρούσα στην μετεξέλιξη του κλάδου και να είναι πολύ καλά εκπαιδευμένη προκειμένου να εκπαιδεύσει και το κοινό στο οποίο θα απευθυνθεί” αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά της η κα Λύχρου.

- Advertisement -

Παράλληλα τονίζει ότι είναι απαραίτητο να καταβληθεί οποιαδήποτε προσπάθεια απαιτηθεί, ώστε να αναδείξουμε την ανάγκη της ενιαίας φωνής της διαμεσολάβησης.

Αναλυτικά:

- Advertisement -

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Οι έντονες αλλαγές στον ασφαλιστικό κλάδο, οι νέες και αυξημένες υποχρεώσεις του επαγγέλματός μας που αναδύθηκαν και μέσω της πανδημίας, μάς υποχρεώνουν να αναλογιστούμε υπεύθυνα τα επόμενα που έρχονται στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση και απαιτούν νέες συντονισμένες προσπάθειες για να είναι αντάξια και ανώτερα των όσων έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα.

Η Διαμεσολάβηση στο σύνολό της οφείλει να είναι παρούσα στην μετεξέλιξη του κλάδου και να είναι πολύ καλά εκπαιδευμένη, προκειμένου να εκπαιδεύσει και το κοινό στο οποίο θα απευθυνθεί.

Σήμερα που το επάγγελμά μας περνάει σε άλλο επίπεδο με πολύ αυξημένες απαιτήσεις, ευθύνες και υποχρεώσεις, θα υποχρεωθεί να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες, που παράλληλα και η συνδικαλιστική εκπροσώπησή του, θα έχει τις ανάλογες δυνατότητες.

Πριν 10 περίπου χρόνια, η ευτυχής σύμπτωση στα προεδρεία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης ανθρώπων με τις ίδιες αξίες και οράματα πέτυχε να ενώσει την φωνή όλων, να εκφράσει από κοινού και να διεκδικήσει δίκαια αιτήματα που αφορούσαν όλους, σε όποια βαθμίδα και αν ανήκαν.

Έτσι δημιουργήθηκε η ΕΑΔΕ που κατάφερε να σταθεί ως άξιος θεσμικός συνομιλητής, όπου κλήθηκε, και να αποκτήσει κύρος χάρις στην συγκροτημένη και σοβαρή στάση της.

Αυτό επαινέθηκε από τους φορείς και τούς ανθρώπους που για εμάς μετράει η γνώμη τους και πολεμήθηκε από μικρή μερίδα αμφισβητιών του χώρου μας, γιατί υπάρχουν και αυτοί.

Μας απασχολεί καιρό τώρα η ανάγκη μετεξέλιξης της ΕΑΔΕ και η δημιουργία ενός ενιαίου θεσμικού οργάνου ικανού να στεγάσει τις ανησυχίες και τις επιδιώξεις του συνόλου της διαμεσολάβησης.

Το εγχείρημα θα γίνει εύκολο, καθώς γνωρίζουμε όλοι ότι τα ουσιαστικά θέματα που μας απασχολούν είναι κοινά.

Τα νομοτεχνικά θα βρουν λύσεις.

Ως Ένωση ήμασταν πρωτοπόροι στη σύλληψη και δημιουργία της ΕΑΔΕ, και θα καταβάλουμε και πάλι όποια προσπάθεια απαιτηθεί, ώστε να αναδείξουμε την ανάγκη της ενιαίας φωνής της διαμεσολάβησης.

Καλό Καλοκαίρι σε όλους!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η «Ασφάλιση στην πράξη» υπάρχει πίσω από την κάθε πτυχή των γεγονότων

Ο Χ. Αλεξόπουλος επισημαίνει ότι, παρά το κλίμα αβεβαιότητας και ενώ διεθνώς η Ασφάλιση ενισχύεται ως θεσμός, στη χώρα μας υπονομεύεται

Αλλαγή ηγεσίας στην ΕΑΔΕ: Η Δ. Λύχρου παραδίδει την προεδρία στον Κ. Ρούσση

Η απερχόμενη Πρόεδρος αποδέχθηκε την πρόταση να αναλάβει χρέη Ειδικής Συμβούλου της Ένωσης – Η σύνθεση του νέου ΔΣ

ΕΑΣΚ Εργαζομένων στην Ιδιωτική Ασφάλιση: Fake news τα περί υποχρεωτικής ΣΣΕ

Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι, παρά τους ισχυρισμούς του Υπουργείου, πολλοί εργαζόμενοι του κλάδου παραμένουν ακάλυπτοι

Αύξηση ανησυχίας αλλά και προσδοκιών για κοινή δράση καταγράφει το Ευρωβαρόμετρο

Εν μέσω αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων, οι πολίτες προβληματίζονται για το μέλλον και επιθυμούν η ΕΕ να ενεργεί με ενότητα και φιλοδοξία

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Uber φέρνει στην Ελλάδα τη λειτουργία Ηχητικής Εγγραφής για πιο ασφαλείς διαδρομές

Οι επιβάτες μπορούν πλέον να καταγράφουν ήχο μέσα από το app, με ισχυρές δικλείδες προστασίας της ιδιωτικότητας

Νησί ή… στεριά; Το κόστος γίνεται καθοριστικός παράγοντας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Δείτε την πλήρη έρευνα του Pricefox, με αναλυτικούς πίνακες και συγκρίσεις ανά προορισμό

13th Digital Banking Forum powered by Salesforce: «Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις της επόμενης γενιάς του ΑΙ για τον χρηματοπιστωτικό τομέα»

Οι ολοκληρωμένες στρατηγικές ψηφιακού μετασχηματισμού βρέθηκαν στο επίκεντρο του #dbfo26, που πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου από την ethosEVENTS 

Ασφαλίσεις σκαφών αναψυχής: Αύξηση 3,5% στο πλήθος συμβολαίων, μείωση 24,2% στη μέση ζημία το 2025

Η Επιτροπή Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών της ΕΑΕΕ συνέχισε για ακόμα μια χρονιά τη συστηματική συλλογή στατιστικών στοιχείων του κλάδου

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Εντάσσονται και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στο «Ξεκινώ Επιχειρηματικά», μετά την παρέμβαση του ΕΕΑ

Τη διαβεβαίωση έλαβε ο Πρόεδρος Γ. Χατζηθεοδοσίου από τον Αν. Υπουργό Ν. Παπαθανάση – Οι κινήσεις που προηγήθηκαν και το ειδικό webinar που ετοιμάζεται

Η Designia Insurance Brokers Κύριος Χορηγός στο Συνέδριο Ηγεσίας της ΕΑΣΕ

Άννυ Τρύφων: «Με χαρά στηρίξαμε το 37ο συνέδριο της ΕΑΣΕ με θέμα την εμπιστοσύνη, γιατί εκφράζει τη φιλοσοφία και τις αξίες μας»

Η Uber φέρνει στην Ελλάδα τη λειτουργία Ηχητικής Εγγραφής για πιο ασφαλείς διαδρομές

Οι επιβάτες μπορούν πλέον να καταγράφουν ήχο μέσα από το app, με ισχυρές δικλείδες προστασίας της ιδιωτικότητας

Καλοκαιρινές αποδράσεις με ασφάλεια: Η νέα παρέμβαση της INTERAMERICAN για την ταξιδιωτική προστασία

Η εταιρεία εγκαινιάζει τη θερινή περίοδο με νέα καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

ΤτΕ: Μειώθηκε 0,5% το ενεργητικό των ασφαλιστικών το α΄ τρίμηνο, κατά 64 εκατ. ευρώ οι τεχνικές προβλέψεις

Οι ασφαλιστικές τεχνικές προβλέψεις ζωής μειώθηκαν κατά 90 εκατ., στα 12.439 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημιών αυξήθηκαν κατά 26 εκατ., στα 3.553 εκατ. ευρώ