back to top
27.3 C
Athens
Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2026

Στο επίκεντρο ο κλάδος Υγείας

Στο 2ο Panel του 13ου Insurance Conference με θέμα «Στο επίκεντρο ο κλάδος Υγείας»,  ο κ. Νικόλαος Χαλκιόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. Ευρωπαϊκή Πίστη Α.Ε.Γ.Α., ανέφερε: «Οι άνθρωποι που εργαζόμαστε στον κόσμο της ασφαλιστικής αγοράς φροντίζουμε οι πελάτες μας να απολαμβάνουν την νοσηλεία που χρειάζονται.

Το κράτος διαθέτει τις βασικές υποδομές, ωστόσο εμείς εξασφαλίζουμε τις συνθήκες που απαιτεί και επιθυμεί ο πελάτης μας 24 ώρες το 24ωρο.

- Advertisement -

Ταυτόχρονα στηρίζουμε ως επιχειρήσεις και το εθνικό σύστημα υγείας». Ο ίδιος σημείωσε ότι «πρέπει άρδην να αλλάξουν κάποιες πολιτικές, όπως η επιβολή ΦΠΑ στα νοσήλεια. Πρέπει οπωσδήποτε αν όχι να μηδενιστεί, να πάει στο κατώτατο 6% όπως στα φάρμακα». Ο κ. Χαλκιόπουλος σημείωσε ότι «Το δικό μας μοντέλο διαφοροποιείται από μοντέλα υγείας άλλων ασφαλιστικών. Έχουμε συμβάσεις με όλα τα μεγάλα νοσηλευτήρια, με συμβόλαια ατομικά, αλλά και μεγάλα ομαδικά, σε συνεργασία με τους καλύτερους παρόχους της αγοράς». 

Ο κ. Γεώργιος Βελιώτης, Γενικός Διευθυντής Ζωής και Υγείας Interamerican, part of Achmea Interamerican, σημείωσε ότι «η Interamerican στον κλάδο της υγείας έχει σημαντικές επενδύσεις. Το κρατικό σύστημα υγείας δεν είναι επαρκές. Πέρα από τους φυσικούς χώρους νοσηλείας, επενδύουμε και στην ψηφιακή υγεία. Βλέπουμε μεγάλη ανάπτυξη σε αυτό τον τομέα. Στο επίκεντρο βάζουμε τον ασφαλισμένο ασθενή. Και με την ψηφιακή πλατφόρμα μέσω medi system και medi all, ο ασφαλισμένος έχει την δυνατότητα να γράψει τα συμπτώματά του και να λάβει άμεσα βοήθεια». 

- Advertisement -

Ο κ. Αντώνης Βουκλαρής, Διευθύνων Σύμβουλος Όμιλος Ευρωκλινικής, ανέφερε: «Στα πλαίσια της έντονης επενδυτικής δραστηριότητας, η Ευρωκλινική μέσα από ένα μάνατζμεντ buyout ανακεφαλαιοποιήθηκε και είναι πιο ισχυρή να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα. Έχουμε δημιουργήσει ένα ισχυρό know how για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις.

Στην περίοδο του lockdown στα μεγάλα νοσοκομεία δεν είχαμε σχεδόν καθόλου εξωτερικά ιατρεία και πτώση έως 60% τον Απρίλιο σε προγραμματισμένες επεμβάσεις, ενώ τώρα έχουμε πετύχει καθολικό rebount. Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, η αγορά δείχνει να επιστρέφει στην προ κορωνοϊού εποχή.

Προγράμματα σαν αυτά που αναπτύξαμε με το ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ τα προσφέρουμε σε ομάδες που δεν έχουν την δυνατότητα να καλυφθούν από κάποιο ασφαλιστικό συμβόλαιο. Αυτό δεν το κάνουμε μόνο με τα ΤΕΑ, αλλά και με μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες». 

Ο κ. Χρήστος Νούνης, Πρόεδρος ΔΣ, ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α & Πρόεδρος, ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ, ανέφερε: «Τα επαγγελματικά ταμεία αποτελούν αυτοδιαχειριζόμενα σχήματα. Υπάρχουν και ΤΕΑ που παρέχουν συμπληρωματικές υπηρεσίες υγείας. Πρότυπο σε αυτή την μορφή υπηρεσιών είναι το ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ. Πριν τρία χρόνια που αρχίσαμε να λειτουργούμε πλήρως αυτόνομα, υπογράψαμε σύμβαση με την Ευρωκλινική, η οποία έχει πάει εξαιρετικά καλά. Είμαστε περήφανοι ως διοίκηση του Ταμείου γι’ αυτά τα αποτελέσματα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση.

Πρόσφατα συνάψαμε και στρατηγική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Πίστη, με σκοπό τις από κοινού πρωτοβουλίες για την δημιουργία ασφαλιστικής συνείδησης. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ασφαλιστικά προγράμματα συμπληρωματικά, ώστε να ενισχυθεί το Ταμείο, γιατί δυνητικά μπορεί να συμπεριλάβει ολόκληρο τον δημόσιο τομέα.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί έμπρακτη απόδειξη πώς μπορούν να λειτουργήσουν 2ος και 3ος πυλώνας. Να αποτελέσει το ΤΕΑ Υποικ οδηγό για τέτοιου είδους συνεργασίες». 

Δείτε επίσης:

Όλα όσα συζητήθηκαν στο Leadership Panel του 13ου Insurance Conference με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών της αγοράς

Σχετικές δημοσιεύσεις

Δρ. Χ. Νούνης στη Βουλή: Το νομοσχέδιο ενισχύει το θεσμικό πλαίσιο του 2ου Πυλώνα Ασφάλισης

Η ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. θα συνεχίσει να συμβάλλει με τεκμηριωμένες προτάσεις και εποικοδομητικό διάλογο στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου

Ηγεσία, σπουδαία μαθήματα και… ανατροπές στο 7ο MDRT Power Workshop

Επαγγελματίες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης σε μια ακόμη συνάντηση με ουσιαστικό περιεχόμενο, πρακτική γνώση και υψηλό επίπεδο ομιλητών

Αλλαγές στα μερίδια του bancassurance, η Allianz με ΕΤΕ αποφασιστικά στην αγορά

6% αύξηση στα έσοδα από προμήθειες σε επίπεδο ομίλου προσδοκά η ΕΤΕ από την εξαγορά του 30% της Allianz Ελλάδος

Μάθετε τι αλλάζει στην Generali Hellas από τις 6 Μαΐου

Οι αλλαγές στα προγράμματα Life On, Medical Safety, Medical Family και τα ετήσια αποτελέσματα

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Καλοκαίρι και μάτια: Η υπεριώδης ακτινοβολία απαιτεί προστασία

Το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center επαναφέρει το ζήτημα της προστασίας της όρασης, μέσα από ενημερωτικό άρθρο του Γεώργιου Τριχώνα

my-Ygeia: Ο προσωπικός φάκελος υγείας περνά στο κινητό

Ένα ακόμη βήμα προς την ψηφιακή διαχείριση της υγείας κάνει ο Όμιλος HHG

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Μεγάλη δράση στις 26/8 στο Σύνταγμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου

Στόχος η εξοικείωση με τις Πρώτες Βοήθειες για τους τετράποδους φίλους μας

Οδηγίες ΕΟΔΥ για προστασία από τον Ιό του Δυτικού Νείλου

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται για ανθρώπους ηλικίας άνω των 50 ετών, όσους βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή ή έχουν χρόνια υποκείμενα νοσήματα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Καλοκαίρι και μάτια: Η υπεριώδης ακτινοβολία απαιτεί προστασία

Το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center επαναφέρει το ζήτημα της προστασίας της όρασης, μέσα από ενημερωτικό άρθρο του Γεώργιου Τριχώνα

Swiss Re: Ήρθαν τα πάνω κάτω στην Ευρώπη

Εθνικά ρεκόρ όλων των εποχών καταρρίφθηκαν το πρώτο εξάμηνο στην ταχύτερα θερμαινόμενη ήπειρο

Cromar: Η διεθνής ασφαλιστική τεχνογνωσία στην υπηρεσία της ελληνικής αγοράς

Τα στοιχεία που διαφοροποιούν τη δραστηριότητά της εταιρείας εντός κι εκτός συνόρων

Επαγγελματική ασφάλιση: Αξιοπιστία, ευελιξία και προοπτική για τη νέα γενιά

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης περιγράφει τη φιλοσοφία του νέου νομοσχεδίου

Glassdrive: Νέα εικόνα για το δίκτυο εξυπηρέτησης σε όλη την Ελλάδα

Στο επίκεντρο της νέας επικοινωνιακής πρωτοβουλίας βρίσκονται 4 σημεία εξυπηρέτησης, σε Πάτρα, Ξάνθη, Ρέθυμνο και Γάζι Ηρακλείου