back to top
20 C
Athens
Τρίτη 12 Μαΐου 2026

Τιμητική διάκριση του Ερρίκου Μοάτσου ως διακεκριμένου ηγέτη στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

Παρουσία κορυφαίων στελεχών της αγοράς και με τις θεσμικές παρεμβάσεις του Υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, διεξέχθη φέτος το πρώτο μέρος του 13th Insurance Conference, με τίτλο «Η ασφαλιστική αγορά την εποχή της COVID-19».

Το κορυφαίο συνέδριο διεξάγεται διαδικτυακά την Πέμπτη 9 & την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα LiveOn της ethosEVENTS.

- Advertisement -

Τιμώμενο πρόσωπο για το 2020, στην καθιερωμένη βράβευση για την προσφορά του στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, ήταν ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ Ασφαλιστικής.

Την απονομή Τιμητικής Διάκρισης Διακεκριμένου Ηγέτη στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά έκανε ο CEO της ethosGroup, Κωνσταντίνος Ουζούνης.

“ΑΦΙΕΡΏΝΩ ΤΗΝ ΔΙΆΚΡΙΣΗ ΣΕ ΌΛΗ ΤΗΝ ΟΜΆΔΑ ΤΗΣ ΑΧΑ”

- Advertisement -

“Ευχαριστώ την Ethos Media και την Επιτροπή για την τιμητική διάκριση. Συνδέω αυτή τη διάκριση με την προσπάθεια όλων μας για την ανάδειξη της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα, έναν κλάδο που υπηρετώ εδώ και 30 χρόνια” τόνισε κατά την παραλαβή της πλακέτας από τον CEO της ethosGroup, Κωνσταντίνο Ουζούνη.

“Ιδιώτες και επιχειρήσεις δεν μπορούν να καινοτομήσουν χωρίς να αναλάβουν ρίσκα. Η δουλειά μας έχει μεγάλη σημασία για την οικονομική ανάπτυξη. Ψηφιακός μετασχηματισμός φυσικές καταστροφές και κλιματική αλλαγή αποτελούν τις μεγαλύτερες προκλήσεις”, ανέφερε.

Κλείνοντας, αφιέρωσε την διάκριση σε όλη την ομάδα της ΑΧΑ.

Για τον Ερρίκο Μοάτσο μίλησαν με τα πιο θερμά λόγια στην κάμερα του Insurance World άνθρωποι της εταιρείας ΑΧΑ, όσο και μεγάλα στέλεχη της αγοράς.

Λίγα λόγια για τη σταδιοδρομία του…

O Ερρίκος Μοάτσος ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1988 στον ασφαλιστικό τομέα με την Αιγίς Ασφάλειαι, εκπρόσωπο της Royal Insurance στην Ελλάδα. Από το 1999 εργάστηκε στην CGU (νυν Aviva) στην Ελλάδα, αρχικά ως Συντονιστής Διευθυντής Ανάληψης Κινδύνων και στη συνέχεια ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής με ευθύνη για τις ασφαλιστικές δραστηριότητες. Το 2009 εντάχθηκε στο δυναμικό της AXA Ασφαλιστική ως Διευθυντής Λειτουργιών και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής υπεύθυνος των ασφαλίσεων Ζημιών και Ζωής και το 2014 ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας Αντασφαλίσεων & Μεταφορών, πρώην Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εκπροσώπων & Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών καθώς και Αντιπρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων.  Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Masters of Arts στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Fribourg στην Ελβετία και του τίτλου International Executive Programme  (IEP) από το INSEAD στη Γαλλία.  Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Δείτε επίσης:

Όλα όσα συζητήθηκαν στο Leadership Panel του 13ου Insurance Conference με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών της αγοράς

I. Χατζηθεοδοσίου, ΕΕΑ: Αλλάζει όλη η φιλοσοφία για την εργασία

Ερρίκος Μοάτσος, ΑΧΑ: Οι περισσότερες ασφαλιστικές προσαρμόστηκαν, πρόσφορο έδαφος για συμπράξεις

Ν. Μακρόπουλος, Ευρώπη Ασφαλιστική: Η πανδημία είναι μία σύνθετη κατάσταση που απαιτεί ειδική μεταχείριση

K. Αποστολίδης, Μetlife, στο ΙNC20: Ήρθαμε αντιμέτωποι με 3 κινδύνους. Ανταποκριθήκαμε με μεγάλη επιτυχία

Χ. Γεωργακόπουλος, Ευρωπαϊκή Πίστη στο INC20: Να αγνοήσουμε την κρίση και να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας

Α. Σαρρηγεωργίου στο INC20: Η ασφαλιστική αγορά επέδειξε αντανακλαστικά και προσαρμόστηκε γρήγορα στην κρίση

Γιάννης Στουρνάρας, ΤτΕ: Η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της επόμενης μέρας (video)

Ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στο IΝC20: Η ενίσχυση του ρόλου της ιδιωτικής ασφάλισης είναι επιβεβλημένη

Σχετικές δημοσιεύσεις

Θ. Βουρδόλης: Η θυγατρική ασφαλιστική της ECG θα ανοίξει νέες ευκαιρίες για τους Έλληνες εξαγωγείς

Τι ανέφερε ο Πρόεδρος της Export Credit Greece κατά την ομιλία του στα Greek Exports Awards 2026 – #gefa26

Στις 8 Μαΐου το καθιερωμένο ραντεβού των Ελλήνων εξαγωγέων

Σε μια χρονιά που οι ελληνικές εξαγωγές δοκιμάζονται στο ρευστό διεθνές περιβάλλον, τα #gefa26 αναδεικνύουν τις προκλήσεις και προτείνουν εργαλεία αντιμετώπισης

Νέο ξεκίνημα για την Export Credit Greece – Πρώτη δημόσια εμφάνιση του CEO Ν. Βαγιάννη στο Greek Exports Forum 2026

Στις 8/5, στο πάνελ με θέμα: «Τα νέα προγράμματα χρηματοδότησης και ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων στο νέο γεωπολιτικό και δασμολογικό τοπίο»

«Shaping the Future of Insurance»: Το 19th Insurance Conference έρχεται στις 25 Ιουνίου

Στο #inco26 η ηγεσία της αγοράς συζητά τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την επόμενη ημέρα της ιδιωτικής ασφάλισης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πώς η τεχνολογία αλλάζει την εμπειρία στην ασφάλιση αυτοκινήτου

Η EUROINS επενδύει διαρκώς στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών της, με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας των συνεργατών και των ασφαλισμένων της

NN Hellas: Λειτουργικό αποτέλεσμα 97,2 εκατ. με ασφάλιστρα 1,03 δισ. ευρώ

Τους στόχους και τις προοπτικές των πωλήσεων για το 2026 ανακοινώνει σήμερα 11 Μαΐου η εταιρεία, ενώ παράλληλα εξετάζει προοπτικές νέων συνεργασιών

Γιορτή της Μητέρας: Η δύναμη της CYPRIALIFE Ελλάδος στο πλευρό κάθε γυναίκας

Tο ασφαλιστικό πρόγραμμα Bonjour Woman’s Care, σε προνομιακή τιμή, γίνεται το ιδανικό δώρο για αυτή την ημέρα «Προσφοράς, Ασφάλειας και Αγάπης»

Δεκαπλή βράβευση απέσπασε η Eurolife FFH για τις προωθητικές της ενέργειες

Η εταιρεία διακρίθηκε στα Promotional Marketing Awards 2026 για καμπάνιες και ενέργειες που έφεραν την ασφάλιση πιο κοντά στους καταναλωτές

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

KPMG: $436,4 δισ. σε παγκόσμιες επενδύσεις PE – Η αβεβαιότητα επανεμφανίζεται

Υποτονικός ρυθμός δραστηριότητας σε σύγκριση με το τέλος του 2025 εντοπίζει η έκθεση «Pulse of Private Equity Q1’26»

NN Hellas – «The Billion Force»: Ένα συνέδριο που έμοιαζε περισσότερο με γιορτή για το 1 δισ. και το μέλλον της ασφάλισης

Είσοδο σε νέα εποχή μετά την υπέρβαση του ορόσημου του 1 δισ. ευρώ σε εγγεγραμμένα ασφάλιστρα το 2025

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Να σταματήσει εδώ και τώρα ο κατήφορος, με λήψη έκτακτων μέτρων για την ακρίβεια

Δραστικές λύσεις για την κοινωνία και τις επιχειρήσεις ζητά ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, καθώς ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 5,4% τον Απρίλιο

ERGO: Παρουσίαση στρατηγικής και βραβεύσεις συνεργατών, με το βλέμμα «σταθερά προς το αύριο»

Η εταιρεία επενδύει δυναμικά στην τεχνολογία και στον άνθρωπο, δίνοντας έμφαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία πελάτη και στη διεύρυνση χαρτοφυλακίου

50 χρόνια Επικουρικό Κεφάλαιο: Αντίστροφη μέτρηση για το επετειακό συνέδριο της 12ης Μαΐου

Με πλούσια ατζέντα, θεσμικές παρεμβάσεις και ουσιαστικό διάλογο – Δηλώστε δωρεάν συμμετοχή