back to top
13.3 C
Athens
Παρασκευή 3 Απριλίου 2026

Πρωτοβουλία ΒΕΠ για κινδύνους από πιθανά ατυχήματα, σχετιζόμενα με χημικές βιομηχανίες που διέπονται από την Οδηγία “Seveso”

Στην επιμελητηριακή περιφέρεια του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραία λειτουργούν οι  μεγαλύτερες χημικές βιομηχανίες της χώρας. Τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τα Βιομηχανικά Ατυχήματα Μεγάλης Εκτάσεως αλλά και την ανάγκη εφαρμογής του ισχύοντος ευρωπαϊκού πλαισίου, όπως ορίζεται από τη σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία “Seveso” θα αναδείξει το ΒΕΠ στην ειδική ημερίδα που θα διοργανώσει στις 21 Οκτωβρίου, με διακεκριμένους ομιλητές στην ανακαινισμένη Αίθουσα Συνεδριάσεων του στον Πειραιά. 

Τα τελευταία γεγονότα ρύπανσης στον Σαρωνικό Κόλπο, η οικολογική επιβάρυνση στον υδροβιότοπο Βουρκαρίου Μεγάρων, αλλά και προβλήματα που προκύπτουν για την υγιεινή και την ασφάλεια τόσο για εργαζομένους, όσο και για επιχειρήσεις και κατοίκους περιοχών που φιλοξενούν βιομηχανικές δραστηριότητες (χημικές βιομηχανίες) ώθησαν τη διοίκηση του ΒΕΠ να ανακοινώσει την πραγματοποίηση αυτής της στοχευμένης ημερίδας. Στόχος είναι η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων για την Ευρωπαϊκή Οδηγία “Seveso”. 

- Advertisement -

Ο Πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Ανδριανός Μιχάλαρος τονίζει σε σχετική δήλωσή του: «Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς αναλαμβάνει πρωτοβουλία ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων σε ένα θέμα που απασχολεί και θίγει τοπικές κοινωνίες Και επιχειρήσεις από τον Ισθμό της Κορίνθου μέχρι τη Λαυρεωτική. Ο βιοτεχνικός κόσμος, οι επαγγελματίες, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ανταποκριθεί στην έγκαιρη πρόσκληση που απευθύνει η διοίκηση του Επιμελητηρίου μας, διότι θα πρέπει να καταθέσει προτάσεις, θέσεις, απόψεις αλλά και να συμμετάσχει σε κάθε προσπάθεια ενημέρωσης των επιχειρήσεων και των κατοίκων των περιοχών. Όλοι είμαστε εκτεθειμένοι στον κίνδυνο ενός βιομηχανικού ατυχήματος. Ας είμαστε προετοιμασμένοι και υποψιασμένοι. Για εμάς, υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης». 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Παύλος Αχής, ΟΡΙΖΩΝ 1964 Ασφαλιστική, στο IWtalks: Τα στερεότυπα για την ασφάλιση

Ο Chief Insurance & Reinsurance Officer, ΟΡΙΖΩΝ 1964 Ασφαλιστική, αναφέρεται στα στερεότυπα που πιστεύει ότι πρέπει επιτέλους να σπάσουμε

Τι βλέπουν Allianz και Coface που εμείς δεν βλέπουμε

H Coface διακρίνει γεωπολιτικούς, πολιτικοοικονομικούς και κοινωνικούς κινδύνους, ενώ η Allianz τον κίνδυνο των αφερεγγυοτήτων να απλώνεται

Allianz Trade: Η Ευρώπη σείεται από αφερεγγυότητες

Η Δυτική Ευρώπη ξεχωρίζει και ειδικά οι εταιρείες με κύκλο εργασιών που υπερβαίνει τα 50 εκατ. ευρώ

Πώς η αυτοκινητοβιομηχανία αποχαιρετά το 2025 – Οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες για νέους παίκτες

Η Allianz Trade περιγράφει το τοπίο που διαμορφώνουν οι δασμοί, οι κανονισμοί και η τεχνολογία

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Έφτασε η ώρα των πρώτων Greek Risk Management Awards

Τα #grma26 έρχονται την Παρασκευή 3 Απριλίου στο Divani Caravel – Δείτε τις θεματικές ενότητες και τους ομιλητές

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Άμεσα μέτρα από την Κυβέρνηση, κινδυνεύουν με διάλυση κοινωνία και επιχειρηματικότητα»

Την επιτακτική ανάγκη για μέτρα συγκράτησης των τιμών, στο πρότυπο άλλων χωρών της Ευρώπης, τονίζει ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Παπασπυροπούλου από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: «Οι φυσικές καταστροφές δεν αντιμετωπίζονται μόνο από το κράτος ή την ασφαλιστική αγορά»

Στην ψηφιακή εκδήλωση, η Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ ανέδειξε την ευπάθεια της χώρας και το σημαντικό κενό προστασίας απέναντι στις φυσικές καταστροφές

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Μετρητά στο αυτοκίνητο: Τι πρέπει να ξέρουμε

Όσο μεγαλώνει το ποσό που μεταφέρετε τόσο αυξάνεται το ενδιαφέρον των Αρχών

Έφτασε η ώρα των πρώτων Greek Risk Management Awards

Τα #grma26 έρχονται την Παρασκευή 3 Απριλίου στο Divani Caravel – Δείτε τις θεματικές ενότητες και τους ομιλητές

4 σημαντικά μηνύματα για τους αντασφαλιστές

Εκτιμήσεις αλλά και προειδοποιήσεις από AM Best, Howden Re, Gallagher Re και Aon, στη σκιά του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Άμεσα μέτρα από την Κυβέρνηση, κινδυνεύουν με διάλυση κοινωνία και επιχειρηματικότητα»

Την επιτακτική ανάγκη για μέτρα συγκράτησης των τιμών, στο πρότυπο άλλων χωρών της Ευρώπης, τονίζει ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

NP Ασφαλιστική: Ξεκινά το 2ο μέρος των Σεμιναρίων Επανεκπαίδευσης για τον Τομέα Α΄ 2026

Μια σειρά από 11 διά ζώσης εκπαιδευτικές συναντήσεις σε Μαρούσι, Θεσσαλονίκη, Σπάρτη, Ιωάννινα, Πάτρα, Χαλκίδα, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη