back to top
33 C
Athens
Πέμπτη 6 Αυγούστου 2026

Αντασφαλιστική θυγατρική στην Κίνα συστήνει η AXA XL

Της Λαλέλας  Χρυσανθοπούλου

Σημαντική «πρωτιά» για την AXA XL που έλαβε πρόσφατα άδεια από τις αρχές για να συστήσει  αντασφαλιστική θυγατρική στην Κίνα. Καθίσταται έτσι η πρώτη αντασφαλιστική εταιρεία που αποκτά έδρα στη Σαγκάη και ο πρώτος ξένος όμιλος που δημιουργεί αντασφαλιστικό βραχίονα στη χώρα του δράκου.

- Advertisement -

Η νέα μονάδα θα έχει την επωνυμία  XL Reinsurance China ή  Axa XL Re China (το όνομα θα οριστικοποιηθεί αφότου τελειώσει η τυπική διαδικασία σύστασης της  εταιρείας) και θα παρέχει αντασφάλειες περιουσίας-ατυχημάτων στην Κίνα.

Ο μητρικός όμιλος ΑΧΑ δημιούργησε θυγατρική στην Κίνα ήδη από το 2011 που δραστηριοποιείται στους κλάδους ασφάλισης περιουσίας, αστικής ευθύνης, εμπορικών πιστώσεων, υγείας και κάλυψης έναντι κινδύνου ατυχήματος ή τραυματισμού.

- Advertisement -

Ο Peter Schimidt, υπεύθυνος της Αxa XL για τις αναδυόμενες αγορές δήλωσε σχετικά: «Η μεγάλη σημασία που προσδίδει η Axa XL στην αγορά της Κίνας αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι είναι η πρώτη ξένη αντασφαλιστική που δημιουργεί θυγατρική στη χώρα. Η κίνηση αυτή είναι ευθυγραμμισμένη με την πολιτική της τοπικής κυβέρνησης της Σαγκάης να αναδείξει την πόλη ως διεθνές αντασφαλιστικό κέντρο».

H Ann Chua, επικεφαλής του αντασφαλιστικού κλάδου της Αxa XL για την Ασία πρόσθεσε ότι η εταιρεία έχει ενισχύσει το στελεχιακό της δυναμικό στην Κίνα, «κάτι που θα της επιτρέψει να έρθει πιο κοντά στους πελάτες».

Ο Country Manager για την Κίνα Phil Xue επανέλαβε ότι η Κίνα αποτελεί «αγορά-κλειδί» για την Αxa XL και ότι προσβλέπει στην ενδυνάμωση των ήδη εδραιωμένων συνεργασιών ως αυτόνομη αντασφαλιστική.

Τον Ιούνιο, η Αxa XL διόρισε τον Xavier Veyry ως επικεφαλής των μονάδων Ασίας και Ευρώπης, ως μέρος της νέας ηγετικής ομάδας και της νέας δομής του ομίλου που περιλαμβάνει τρεις γεωγραφικές μονάδες: Αμερικής, Ευρασίας, Βρετανίας και αγοράς των Lloyd’s. H μητρική ΑΧΑ διευρύνει το αποτύπωμά της στην Ασία εδώ και αρκετά χρόνια. Απέκτησε το 2018 το 100% της κινεζικής ασφαλιστικής Tianping που έγινε έτσι η μοναδική κινεζική εταιρεία –με εμβέλεια σε όλη τη χώρα- που είναι πλήρως ελεγχόμενη από ξένο όμιλο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μια Ελληνίδα ηγείται της Τεχνητής Νοημοσύνης στον κλάδο (αντ)ασφάλισης

Η Βάντα Γιανναρά, συνιδρύτρια και πρώην CCO της DGTAL, διαδέχεται τον CEO Arndt Gossmann

Αλ. Σαρρήγεωργιου: Ο σεισμός απειλητικός για την Ελλάδα κίνδυνος

Αναφορά στους κινδύνους φυσικών καταστροφών έκανε ο πρόεδρος της EAEE από το βήμα του 26ου Συνεδρίου της Ύδρας

Guiseppe Ζorgno: Η Υδρόγειος επανεξετάζει τα επιχειρησιακά της σχέδια – Ποια και γιατί

Πώς η Υδρόγειος, μετά τη μεγάλη αύξηση παραγωγής το 2025, θα μπορεί να περιορίσει τον αναλαμβανόμενο κίνδυνο ζημιών από μεγάλα απρόβλεπτα γεγονότα

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Στο πορτοκαλί οι κίνδυνοι αγοράς και κυβερνοχώρου σύμφωνα με το τελευταίο Risk Dasboard της EIOPA

Παρότι οι κίνδυνοι παραμένουν γενικά σταθεροί, οι ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές εκφράζουν ανησυχίες για το ενδεχόμενο μιας ευρύτερης διόρθωσης στις αγορές

Πυρκαγιές, πλημμύρες και ακραία φαινόμενα επαναφέρουν στο προσκήνιο το κόστος της προστασίας

Η συχνότητα και η ένταση των φυσικών καταστροφών αναγκάζουν την αγορά να επαναπροσδιορίσει τα μοντέλα τιμολόγησης

Cyber-Crash στη Wall Street: Χάκερ «χτυπούν» κολοσσούς των hedge funds – Ποιοι βρέθηκαν στο στόχαστρο

Για να παρακάμψουν τα αυστηρά συστήματα ασφαλείας, οι δράστες χρησιμοποίησαν τη μέθοδο του «voice phishing»

Πόσα περιστατικά δηλώθηκαν στις 22 ελβετικές ασφαλιστικές ατυχημάτων το 2025

Σύμφωνα με τον Νόμο περί Ασφάλισης κατά Ατυχημάτων (UVG), όλοι οι εργαζόμενοι στην Ελβετία ασφαλίζονται υποχρεωτικά

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Στο πορτοκαλί οι κίνδυνοι αγοράς και κυβερνοχώρου σύμφωνα με το τελευταίο Risk Dasboard της EIOPA

Παρότι οι κίνδυνοι παραμένουν γενικά σταθεροί, οι ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές εκφράζουν ανησυχίες για το ενδεχόμενο μιας ευρύτερης διόρθωσης στις αγορές

Πυρκαγιές, πλημμύρες και ακραία φαινόμενα επαναφέρουν στο προσκήνιο το κόστος της προστασίας

Η συχνότητα και η ένταση των φυσικών καταστροφών αναγκάζουν την αγορά να επαναπροσδιορίσει τα μοντέλα τιμολόγησης

Cyber-Crash στη Wall Street: Χάκερ «χτυπούν» κολοσσούς των hedge funds – Ποιοι βρέθηκαν στο στόχαστρο

Για να παρακάμψουν τα αυστηρά συστήματα ασφαλείας, οι δράστες χρησιμοποίησαν τη μέθοδο του «voice phishing»

Φιλικός Διακανονισμός: Η λύση που απλοποιεί και επιταχύνει την αποζημίωση ύστερα από τροχαίο

Η Apollon Insurance υπενθυμίζει τα ενός συστήματος που επιτρέπει, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, την ταχύτερη διαχείριση των απαιτήσεων

Όλα τα μέτρα για τους πυρόπληκτους

Ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή προς όλα τα συναρμόδια υπουργεία να επιταχύνουν τις διαδικασίες