back to top
34.3 C
Athens
Τετάρτη 5 Αυγούστου 2026

Αντασφαλιστική θυγατρική στην Κίνα συστήνει η AXA XL

Της Λαλέλας  Χρυσανθοπούλου

Σημαντική «πρωτιά» για την AXA XL που έλαβε πρόσφατα άδεια από τις αρχές για να συστήσει  αντασφαλιστική θυγατρική στην Κίνα. Καθίσταται έτσι η πρώτη αντασφαλιστική εταιρεία που αποκτά έδρα στη Σαγκάη και ο πρώτος ξένος όμιλος που δημιουργεί αντασφαλιστικό βραχίονα στη χώρα του δράκου.

- Advertisement -

Η νέα μονάδα θα έχει την επωνυμία  XL Reinsurance China ή  Axa XL Re China (το όνομα θα οριστικοποιηθεί αφότου τελειώσει η τυπική διαδικασία σύστασης της  εταιρείας) και θα παρέχει αντασφάλειες περιουσίας-ατυχημάτων στην Κίνα.

Ο μητρικός όμιλος ΑΧΑ δημιούργησε θυγατρική στην Κίνα ήδη από το 2011 που δραστηριοποιείται στους κλάδους ασφάλισης περιουσίας, αστικής ευθύνης, εμπορικών πιστώσεων, υγείας και κάλυψης έναντι κινδύνου ατυχήματος ή τραυματισμού.

- Advertisement -

Ο Peter Schimidt, υπεύθυνος της Αxa XL για τις αναδυόμενες αγορές δήλωσε σχετικά: «Η μεγάλη σημασία που προσδίδει η Axa XL στην αγορά της Κίνας αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι είναι η πρώτη ξένη αντασφαλιστική που δημιουργεί θυγατρική στη χώρα. Η κίνηση αυτή είναι ευθυγραμμισμένη με την πολιτική της τοπικής κυβέρνησης της Σαγκάης να αναδείξει την πόλη ως διεθνές αντασφαλιστικό κέντρο».

H Ann Chua, επικεφαλής του αντασφαλιστικού κλάδου της Αxa XL για την Ασία πρόσθεσε ότι η εταιρεία έχει ενισχύσει το στελεχιακό της δυναμικό στην Κίνα, «κάτι που θα της επιτρέψει να έρθει πιο κοντά στους πελάτες».

Ο Country Manager για την Κίνα Phil Xue επανέλαβε ότι η Κίνα αποτελεί «αγορά-κλειδί» για την Αxa XL και ότι προσβλέπει στην ενδυνάμωση των ήδη εδραιωμένων συνεργασιών ως αυτόνομη αντασφαλιστική.

Τον Ιούνιο, η Αxa XL διόρισε τον Xavier Veyry ως επικεφαλής των μονάδων Ασίας και Ευρώπης, ως μέρος της νέας ηγετικής ομάδας και της νέας δομής του ομίλου που περιλαμβάνει τρεις γεωγραφικές μονάδες: Αμερικής, Ευρασίας, Βρετανίας και αγοράς των Lloyd’s. H μητρική ΑΧΑ διευρύνει το αποτύπωμά της στην Ασία εδώ και αρκετά χρόνια. Απέκτησε το 2018 το 100% της κινεζικής ασφαλιστικής Tianping που έγινε έτσι η μοναδική κινεζική εταιρεία –με εμβέλεια σε όλη τη χώρα- που είναι πλήρως ελεγχόμενη από ξένο όμιλο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μια Ελληνίδα ηγείται της Τεχνητής Νοημοσύνης στον κλάδο (αντ)ασφάλισης

Η Βάντα Γιανναρά, συνιδρύτρια και πρώην CCO της DGTAL, διαδέχεται τον CEO Arndt Gossmann

Αλ. Σαρρήγεωργιου: Ο σεισμός απειλητικός για την Ελλάδα κίνδυνος

Αναφορά στους κινδύνους φυσικών καταστροφών έκανε ο πρόεδρος της EAEE από το βήμα του 26ου Συνεδρίου της Ύδρας

Guiseppe Ζorgno: Η Υδρόγειος επανεξετάζει τα επιχειρησιακά της σχέδια – Ποια και γιατί

Πώς η Υδρόγειος, μετά τη μεγάλη αύξηση παραγωγής το 2025, θα μπορεί να περιορίσει τον αναλαμβανόμενο κίνδυνο ζημιών από μεγάλα απρόβλεπτα γεγονότα

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

HDI Global: Οι 4 βασικοί παράγοντες ανθεκτικότητας των ευρωπαϊκών data centers

Στο πλαίσιο της διαχείρισης φυσικών καταστροφών και κλιματικών κινδύνων

Δρ. Χ. Νούνης στη Βουλή: Το νομοσχέδιο ενισχύει το θεσμικό πλαίσιο του 2ου Πυλώνα Ασφάλισης

Η ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. θα συνεχίσει να συμβάλλει με τεκμηριωμένες προτάσεις και εποικοδομητικό διάλογο στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου

Ρουμανία: Anytime και BRD απλοποιούν την online ασφάλιση αυτοκινήτου

Ενσωματώνοντας την υποχρεωτική ασφάλιση Anytime MTPL στην εφαρμογή για κινητά YOU BRD

Αυτό είναι το νέο Λογότυπο του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης

Το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης σύντομα συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας. Στο διάστημα αυτό έχει συμβάλει στην εξυπηρέτηση και αποζημίωση χιλιάδων πολιτών

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Μελέτη ICAP CRIF: Η ελληνική οικονομία διατηρεί θετική αναπτυξιακή δυναμική πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ

Tα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στην επιχειρηματική έκδοση «Οι κορυφαίοι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας»

HDI Global: Οι 4 βασικοί παράγοντες ανθεκτικότητας των ευρωπαϊκών data centers

Στο πλαίσιο της διαχείρισης φυσικών καταστροφών και κλιματικών κινδύνων

Διευκρινίσεις ΕΛΣΤΑΤ για ΕΔΑ: Το τεχνικό πρόβλημα δεν επηρέασε τις μεταβολές του 2024

Τι αναφέρει σε επιστολή-απάντησή του o Πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Αθανάσιος Κατσής

Δρ. Χ. Νούνης στη Βουλή: Το νομοσχέδιο ενισχύει το θεσμικό πλαίσιο του 2ου Πυλώνα Ασφάλισης

Η ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. θα συνεχίσει να συμβάλλει με τεκμηριωμένες προτάσεις και εποικοδομητικό διάλογο στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου

Νέο επεισόδιο «Και Αν Συμβεί… Your Insurance Tribe Podcast», για το κόστος αποκατάστασης ακινήτων και την ασφαλιστική προστασία

Με καλεσμένους τον Π. Τόμπρα, Top Mentor Consultants / Properties, και την Κ. Σολομακάκη, Atlas Insurance Agents