SOS για την έλλειψη υγειονομικών μέτρων στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Επιτακτική είναι η ανάγκη για λήψη υγειονομικών μέτρων στα σύνορα με την Αλβανία, όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι των Τελωνειακών και Αστυνομικών υπαλλήλων καθώς και της ΑΔΕΔΥ. Σε έκκλησή τους τονίζουν ότι επίσημα τα σύνορα είναι κλειστά, αλλά μέσα σε μια εβδομάδα το σύνολο των αφίξεων και των αναχωρήσεων από τους Μεθοριακούς Σταθμούς Μέρτζιανης, Μαυροματίου και Κακαβιάς έφθασε τα 37.314 άτομα.

Μάλιστα, εκπρόσωποι των εργαζόμενων στο Τελωνείο και το συνδικαλιστικό όργανο υποστηρίζουν ότι ο συγκεκριμένος αριθμός εισερχόμενων στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερος από την κίνηση στον Προμαχώνα ή στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος την ίδια  εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι επίσημα η είσοδος δεν επιτρέπεται, αλλά γίνονται εξαιρέσεις για τους κατόχους δελτίων ταυτότητας ομογενούς, τους κατόχους αδειών παραμονής λόγω εργασίας και τους έχοντες διπλή υπηκοότητα. Οπότε και εργαζόμενοι μιλούν για κατ΄ επίφαση κλειστά σύνορα.

Ωστόσο, στις άλλες πύλες εισόδου της Ελλάδας έχουν τοποθετηθεί κλιμάκια του ΕΟΔΥ, τα οποία διενεργούν δειγματοληπτικούς ελέγχους και ως εκ τούτου οι ταξιδιώτες εισέρχονται με βάση υγειονομικών πρωτοκόλλων. Στην περίπτωση των ελληνοαλβανικών συνόρων κανένα μέτρο δεν υπάρχει, σύμφωνα με συνδικαλιστικές οργανώσεις των Τελωνειακών, οπότε μπορεί να αποτελέσει «κερκόπορτα» για την είσοδο στην χώρα νέων κρουσμάτων του SARS-COV-2.

διαβάστε περισσότερα στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*