back to top
19.5 C
Athens
Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2026

Αποχωρεί ο Paul Otto Fassbender από την προεδρία του ΔΣ της ARAG SE

O Dr.Dr.h.c Paul – Otto Fassbender (74), o Πρόεδρος του ΔΣ της ARAG SE, παραιτείται σήμερα από την θέση του όπως είχε προγραμματιστεί.

Το Εποπτικό Συμβούλιο του Ομίλου αποφάνθηκε ότι η θέση του κ.Fassbender δεν θα αναπληρωθεί και από την 4η Ιουλίου 2020, ο Dr.Renko Dirksen (43), θα εκτελεί χρέη συντονιστή της ομάδας του Διοικητικού Συμβουλίου από τη θέση του Επίσημου Εκπροσώπου Επικοινωνίας του Διοικητικού Συμβουλίου της οικογενειακής εταιρίας ARAG.

- Advertisement -

O Dr.Dr.h.c Fassbender είναι ιδιοκτήτης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ARAG και ο βασικός μέτοχος. Μετά την παραίτηση του από το Διοικητικό Συμβούλιο, η διοίκηση της μεγαλύτερης οικογενειακής εταιρίας στην Γερμανία μεταφέρεται για πρώτη φορά μετά από 20 χρονιά σε στελέχη εκτός του οικογενειακού κύκλου. «Αυτό αποτελεί σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού στοιχειοθετεί την μελλοντική βιωσιμότητα του Ομίλου ARAG», δήλωσε ο Dr.Dr.h.c Fassbender. Στο εξής , η επιχειρησιακή διοίκηση του Ομίλου αποτελεί ευθύνη της έμπειρης διοικητικής ομάδα του, με τον Dr.Dirksen στον ρόλο του Επίσημου Εκπροσώπου Επικοινωνίας του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Το Εποπτικό Συμβούλιο και οι Μέτοχοι μας είναι απόλυτα πεπεισμένοι ότι με την επιλογή αυτής της κατεύθυνσης , θέσαμε τα θεμέλια προς την μέγιστη εξέλιξη και την ενίσχυση της διοικητικής ομάδας του Ομίλου. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα είναι επιτυχημένη» , προσέθεσε ο Dr.Dr.f.c Fassbender. Οι μέτοχοι , τα μέλη του ΔΣ και οι εργαζόμενοι της ARAG SE παραμένουν ενωμένοι υπό την νέα διοίκηση και με πάγιο στόχο να διασφαλίσουν τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της ARAG ως οικογενειακής επιχείρησης, «και αυτό δεν θα αλλάξει στα επόμενα χρόνια» , τόνισε ο βασικός μέτοχος του Ομίλου. O Dr.Dr.h.c Fassbender θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει ενεργά τον Όμιλο. Μετά την παραίτηση του από την θέση του Προέδρου του ΔΣ της ARAG SE , θα συνεχίσει να εκτελεί χρέη Προέδρου του ΔΣ της ARAG Holdings SE. Προτίθεται δε να αναλάβει τη θέση του Προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της ARAG SE.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Νομική στήριξη για ασφαλείς online αγορές από την ARAG SE Greece

Η υπηρεσία καλύπτει καταστάσεις όπου η επικοινωνία με τον πωλητή είναι δύσκολη ή αδύνατη, διασφαλίζοντας τα δικαιώματα των καταναλωτών

Tα «σημεία κλειδιά» της χρονιάς για την ARAG SE 

Την 21/05/2025 στον Πύργο της ARAG SE στο Düsseldorf, ο Επικεφαλής του ΔΣ της Εταιρείας Δρ. Renko Dirksen υποδέχθηκε τους εκπροσώπους του Τύπου

O Γ. Πετούλης αποχωρεί από τη θέση του CEO της Europ Assistance Greece. Το “αντίο” μέσω social media

Mε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο κ. Γιάννης Πετούλης ευχαριστεί τους συνεργάτες του στην Europ Assistance Greece

Δ. Τσεκούρας, ARAG: Τι σημαίνει η Νομική Προστασία για τον ασφαλισμένο

Το IW είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κ. Δημήτριο Τσεκούρα, Γενικό Διευθυντή και Νόμιμο Εκπρόσωπο, ARAG SE - Υποκατάστημα Ελλάδος

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια της Interamerican

Με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Καρέτσα, τον νεαρό ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας, η Interamerican περνά στη νέα εποχή της διαφημιστικής της επικοινωνίας

Το 3ο «EEA ATHENS RUN» ένωσε μικρούς και μεγάλους σε μια ξεχωριστή γιορτή αθλητισμού στο Πεδίον του Άρεως

Το Πεδίον του Άρεως γέμισε χαμόγελα, ενέργεια και γιορτινή διάθεση το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2026, στον 3ο Αγώνα Δρόμου «EEA ATHENS RUN 2026»

H AIG Greece μας θυμίζει τα μέτρα πρόληψης για ασφαλή θέρμανση τον χειμώνα

Με τη θέρμανση να επανέρχεται σταδιακά στην καθημερινότητα, η AIG Greece υπενθυμίζει βασικά μέτρα πρόληψης για την αποφυγή πυρκαγιών

Σημαντική διάκριση απέσπασε η INFOTRUST Α.Ε. από την Ατλαντική Ένωση για τις πωλήσεις 2025–2026

Σημαντική διάκριση απέσπασε η INFOTRUST Α.Ε. από την Ατλαντική Ένωση, στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Πωλήσεων «Ισλανδία 2025–2026»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια της Interamerican

Με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Καρέτσα, τον νεαρό ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας, η Interamerican περνά στη νέα εποχή της διαφημιστικής της επικοινωνίας

Από τον «τρόμο» στα ταμεία: Πώς το Halloween εξελίχθηκε σε μια «χρυσή» βιομηχανία δισεκατομμυρίων

Μπορεί οι ρίζες του να βρίσκονται σε αρχαία κελτικά έθιμα, όμως το σύγχρονο Halloween έχει μετατραπεί σε έναν από τους ισχυρότερους εμπορικούς κινητήρες

AIG Greece: Η αστική ευθύνη μιας επιχείρησης δεν σταματά στην είσοδό της

Τον ρόλο της ασφάλισης αστικής ευθύνης στην προστασία των επιχειρήσεων από απαιτήσεις τρίτων αναδεικνύει η AIG Greece, μέσα από ανάρτησή της στο Facebook.

Ο Enrico Nanni αναλαμβάνει καθήκοντα CEO Ευρώπης στη Howden από το 2027

Ο Enrico Nanni αναλαμβάνει καθήκοντα CEO Ευρώπης στη Howden από την 1η Ιανουαρίου 2027, διατηρώντας παράλληλα τον ρόλο του Chief Commercial Officer.

Σε μία συγκυρία πιέσεων, η βιομηχανία ξεχωρίζει ως σταθερός πυλώνας ανάπτυξης για την Ελλάδα

Παρά την αυξημένη αβεβαιότητα, οι πωλήσεις του ελληνικού επιχειρηματικού τομέα συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά, με δυναμική αντίστοιχη της ευρωπαϊκής.