Ο ακτινοθεραπευτής ογκολόγος Γιώργος Πισσάκας στο VirusLive την Πέμπτη!

Ο ακτινοθεραπευτής ογκολόγος Γιώργος Πισσάκας και άνθρωπος κλειδί για τη δωρεά 12 ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων στο ΕΣΥ από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μιλάει στο VirusLive! αυτή την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα.

Απαντά στις ερωτήσεις του διευθυντή του Virus Αιμίλιου Νεγκή για όλα τα θέματα που αφορούν τη θεραπεία με ακτινοβολία ασθενών με κακοήθεια στη χώρα μας:

  • Πόσο έχει επηρεάσει η πανδημία τη θεραπεία ασθενών με καρκίνο;
  • Ποιες είναι οι ανάγκες των Ελλήνων καρκινοπαθών;
  • Γιατί παρατηρούνται ακόμη χρόνοι αναμονής για θεραπεία;
  • Ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν για να μειωθούν;
  • Υπάρχουν κενά σε προσωπικό;
  • Γιατί οι ασθενείς πληρώνουν από την τσέπη τους σε ιδιωτικά κέντρα;
  • Έχουμε ανάγκη επιπλέον ιατρικού εξοπλισμού;
  • Τι ισχύει στο εξωτερικό στα ακτινοθεραπευτικά κέντρα;
  • Ποιες νέες τεχνολογίες αναπτύσσονται;

Ο κ. Πισσάκας είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (ΕΕΑΟ) και Συντονιστής Διευθυντής του Ακτινοθεραπευτικού – Ογκολογικού τμήματος του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα».

Μετά την υποβολή των μελετών του στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τον εκσυγχρονισμό της Ακτινοθεραπείας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το Ίδρυμα προχώρησε στην αγορά και εγκατάσταση 12 Γραμμικών Επιταχυντών σε ολόκληρη την χώρα.

Έχει διατελέσει σύμβουλος του Υπουργού Υγείας της Κύπρου και Πρόεδρος ή μέλος σε πολλές επιτροπές του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) και του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου (ΑΥΣ). Συμμετέχει σε ερευνητικά θεραπευτικά πρωτόκολλα και έχει μεγάλο αριθμό ομιλιών, δημοσιευμένων εργασιών και συμμετοχών σε συγγράμματα Ογκολογίας.

H παρακολούθηση είναι ελεύθερη για το ευρύ κοινό. Οι θεατές  έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν live την συζήτηση και να απευθύνουν ερωτήσεις προς τον καλεσμένο μας μέσω ειδικής εφαρμογής Q&A (ερωτήσεις & απαντήσεις) στο κανάλι της εκπομπής αλλά και με σχόλιο στις σελίδες του facebook όπου θα προβάλλεται η εκπομπή.

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί ψηφιακά τόσο από την ιστοσελίδα μας (https://virus.com.gr/live/) όσο και μέσω της επίσημης σελίδας μας στο Facebook, της EthosMedia και της EthosEvents.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*