back to top
27 C
Athens
Πέμπτη 11 Ιουνίου 2026

12 κορυφαίες επιχειρήσεις διακρίνονται για τις υψηλές επιδόσεις τους στην Εταιρική Υπευθυνότητα

Για 12η συνεχή χρονιά, το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης στηρίζει και επιβραβεύει την Εταιρική Υπευθυνότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη που εντάσσεται στην επιχειρηματική στρατηγική

 Σε μια on-line εκδήλωση και τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020,με την Υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, βραβεύτηκαν για πρώτη φορά «διαδικτυακά» οι 12 εταιρείες που παρουσίασαν εξαιρετική επίδοση το 2019, εφαρμόζοντας αποτελεσματικά πρακτικές Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, σύμφωνα με τον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης CR Indexκαι τοCRI Pass.

- Advertisement -

Τη φετινή εκδήλωση προλόγισαν ο κ. Γιώργος Μοσχόβης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας καιη κα Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Θέλοντας να αναγνωριστεί η ιδιαίτερα σημαντική προσπάθεια  που κατέβαλαν φέτος οι εταιρίες που συμμετείχαν στον Δείκτη, η τελετή βράβευσης έγινε μέσα από μια διαδικτυακή “virtual” γιορταστική εκδήλωση την όποια άνοιξε ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Υποφάντης. Για πρώτη φορά οι εταιρίες που συμμετείχαν  στον CR Index, τον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης μπόρεσαν να μοιραστούν τη χαρά της βράβευσης και αναγνώρισης των προσπαθειών τους μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες τους.

- Advertisement -

Φέτος στην Ελλάδα, το Ινστιτούτο απένειμε το έκτο DIAMOND,την κορυφαία διάκριση του θεσμού, στην WIND Ελλάς που ακολουθεί τα βραβεία DIAMOND που είχαν δοθεί τις προηγούμενες χρονιές στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, τον Όμιλο ΟΤΕ, την Τράπεζα Πειραιώς και την Εθνική Τράπεζα.

Ακολουθούν  όλες οι διακρίσεις ανά κατηγορία:

  • DΙΑΜΟND: WIND Ελλάς
  • PLATINUM: Pfizer Hellas, GENESIS Pharma, Novartis Hellas Α.Ε.Β.Ε.
  • GOLD: ΔΕΠΑ
  • SILVER:Πλαίσιο, ΑΒ Βασιλόπουλος, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, Εlpedison
  • BRONZE:Εθνική Ασφαλιστική, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.

Τo βραβείο για τη μεγαλύτερη πρόοδο σε σχέση με την περσινή αξιολόγηση:

  • Best Progress PLATINUM Award: Genesis Pharma

Το βραβείο για την καλύτερη νεοεισερχόμενη εταιρεία:

  • Best New Entry: Όμιλος Ιατρικού Αθηνών

Τιμητικές διακρίσεις ανά πυλώνα αξιολόγησης:

  • Έπαινος για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ:ΑΒ Βασιλόπουλος
  • Έπαινος για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Εlpedison
  • Έπαινος για το ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ:Pfizer Hellas
  • Έπαινος για την ΑΓΟΡΑ: Πλαίσιο

Η διάκριση CRI Pass δόθηκε στην Ολύμπια Οδός. Το CRI Pass δίνεται  για 6η συνεχή χρονιά από το Ινστιτούτο σε  εταιρείες που κάνουν τα πρώτα βήματα τους στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Η διάκριση του CRI Pass στο κοντινό μέλλον θα αναβαθμιστεί και σε επίπεδο μιας επιχειρησιακής πιστοποίησης – CRI Pass Certification.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης, κ. Δημήτρης Μαύρος, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης κλείνει 12χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και φέτος βραβεύει 12 επιχειρήσεις με υψηλά περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διακυβερνητικά πρότυπα.  Ο κ. Μαύρος τόνισε ότι «οι Διοικήσεις των εταιρειών που διακρίνονται κάθε χρόνο, είναι εταιρίες που έχουν ηγέτες που έχουν καταλάβει ότι η στρατηγική της επιχείρησης και η επιχείρηση η ίδια και από την άλλη η Κοινωνία δεν είναι ανεξάρτητα, αλλά αλληλοεξαρτούμενα.»

 Κατά τη διάρκεια της Τελετής Βράβευσης, o Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης, κ. Νίκος Αυλώνας, υπογράμμισε ότι : «Σήμερα γιορτάζουμε την Ευθύνη των επιχειρήσεων και επιβραβεύονται αυτές που πληρούν 100 αυστηρά κριτήρια, ίσως τα πιο απαιτητικά κριτήρια που υπάρχουν στην Ευρώπη. Οι εταιρείες που επιβραβεύονται δεν είναι μόνο οι νικητές του σήμερα, αλλά και του αύριο, καθώς  έχουν ήδη σημαντικό προβάδισμα στην ενσωμάτωση της Βιώσιμης Ανάπτυξης&ESGκριτηρίων στις λειτουργίες και κουλτούρα τους.»

Ο κ. Γιώργος Μοσχόβης, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, τόνισε ότι φέτος τα συγχαρητήρια στους νικητές είναι ιδιαίτερα σημαντικά, γιατί η πανδημία που βιώνουμε δείχνει ότι η κοινωνική ευθύνη αποτελεί ισχυρό παράγοντα στήριξης της Κοινωνίας. Αναφέρθηκε και στην οικονομική πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Πράσινη Οικονομία- που προσφέρει στήριξη 750 δις Ευρώ για τις οικονομικές επιπτώσεις της Πανδημίας.

 Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ανέφερε ότι ένα μεγάλο κομμάτι που απασχολεί όλη την Κυβέρνηση είναι η Ανάπτυξη και ένα δεύτερο κομμάτι που έχει εξίσου σημασία είναι οι εταιρίες να δείχνουν εταιρική κοινωνική ευθύνη και να αφήνουν θετικό κοινωνικό αποτύπωμα. Τόνισε ότι το Ινστιτούτο αποτελεί οδηγό και δείκτη βοηθώντας επιχειρήσεις να φτάσουν στο σημείο ωρίμανσης σε θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

 Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε ότι οι δράσεις εταιρικής ευθύνης για το Περιβάλλον έχουν μεγάλη προστιθεμένη αξία σε μια εποχή που η Κλιματική Αλλαγή απειλεί το μέλλον του πλανήτη.

Η κα Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τόνισε ότι η Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι πλέον μία από τις βασικές προτεραιότητες της οικονομικής και χρηματοοικονομικής πολιτικής και αναφέρθηκε στις πολλές ενέργειες που γίνονται στην Ελλάδα σε θεσμικό επίπεδο για την προσαρμογή διατάξεων κεφαλαίων στα κριτήρια ESG (Environmental-Social-Governance).

Το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης πρόσφατα συμπλήρωσε 12 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, ως αποκλειστικός συνεργάτης  του CR Indexστη χώρα μας, σε συνεργασία με το βρετανικό οργανισμό Business in the Community υπό τον Πρίγκιπα Κάρολο. Στα 12 αυτά χρόνια, το Ινστιτούτο έχει υποστηρίξει περισσότερες από 60 εταιρείες και οργανισμούς από 12 διαφορετικούς κλάδους να οργανώσουν και να συστηματοποιήσουν την προσέγγισή τους στην Εταιρική Υπευθυνότητα, εντάσσοντας ουσιαστικά και αποτελεσματικά υπεύθυνες πρακτικές στην εταιρική τους στρατηγική. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου, μάλιστα, αποδεικνύεται πως τα κριτήρια του CRI υπερκαλύπτουν τα GRI& ΕSGStandards, καθώς και τη νέα ελληνική νομοθεσία για τη δημοσιοποίηση μη-οικονομικών στοιχείων.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ατλαντική Ένωση: Ομαδική ασφάλιση για επιχειρήσεις, σχολεία και αθλητικές ακαδημίες

Η εταιρεία παρέχει επίσης προγράμματα για οργανωμένες κατασκηνώσεις και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, συνδυάζοντας υψηλές παροχές με προσιτό κόστος

Η Νομική Προστασία γίνεται ασπίδα για επιχειρήσεις και επαγγελματίες

H ARAG προβάλλει πρόγραμμα νομικής υποστήριξης και ασφαλιστικής κάλυψης για ευρύ φάσμα επαγγελματικών διαφορών και υποθέσεων

Allianz Commercial: Ο πόλεμος Νο 1 κίνδυνος πολιτικής βίας για περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις παγκοσμίως

Eπιταχύνεται η ζήτηση για προγράμματα ασφάλισης έναντι πολιτικής βίας και τρομοκρατίας, αλλάζουν οι στρατηγικές διαχείρισης κινδύνων εφοδιαστικής αλυσίδας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η EUROINS Μέγας Χορηγός στο 16ο Διεθνές Meeting Αλμάτων

Πιστή στη δέσμευσή της να βρίσκεται δίπλα σε πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αθλητισμού και στη δημιουργία θετικού κοινωνικού αποτυπώματος

Κάλυψη κλοπής αυτοκινήτου: Τι αποζημιώνει η ασφάλιση και ποιες παγίδες αγνοούν πολλοί οδηγοί

Η Apeiron Insurance Project επισημαίνει ότι η γνώση των όρων του συμβολαίου είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς οι λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά

Δημιουργική απασχόληση παιδιών το καλοκαίρι: Η πρόταση της ERGO Hellas στους εργαζόμενους γονείς

Ιδέες για καλοκαιρινές δραστηριότητες που κρατούν τα παιδιά ενεργά, δημιουργικά και μακριά από τις οθόνες

Εγκαινιάστηκαν νέοι αξονικοί στο Ογκολογικό Άγιοι Ανάργυροι από δωρεά Κατσαφάδου

Η δωρεά αξίας 840.000 ευρώ συνέβαλε στην υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων εκσυγχρονισμού υποδομών και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Αυτά που ακούγονται για τους ασφαλιστές, οι εκρήξεις

Τόσο πολλά είναι τα πύρινα μέτωπα, που δεν φτάνει το μάτι να τα δει και να τα ξεχωρίσει

Το σύγχρονο γραφείο γιορτάζει 300 χρόνια: Η ΤΝ αναδεικνύεται ως η σημαντικότερη καινοτομία στον χώρο της εργασίας

Όπως προκύπτει από την ιστορικής σημασίας έκθεση με τίτλο «IWG: 300 Χρόνια Καινοτομίας στο Γραφείο»

Η πρώτη ευρωπαϊκή έκθεση για τη συμμετοχή των ασθενών στη χάραξη πολιτικής υγείας

Η Έκθεση του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ασθενών (EPF) διαπιστώνει, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο, αλλά απαιτούνται περισσότερα βήματα

Η EUROINS Μέγας Χορηγός στο 16ο Διεθνές Meeting Αλμάτων

Πιστή στη δέσμευσή της να βρίσκεται δίπλα σε πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αθλητισμού και στη δημιουργία θετικού κοινωνικού αποτυπώματος

Η Deloitte διευρύνει δυναμικά τη διοικητική της ομάδα

Με 4 νέους Equity Partners και 3 νέους Partners, η εταιρεία ενισχύει στρατηγικούς τομείς υπηρεσιών και επιβεβαιώνει τη συνεχή επένδυσή της στο δυναμικό της