back to top
27.8 C
Athens
Πέμπτη 28 Μαΐου 2026

KPMG: Νέα έρευνα για τις συνθήκες εργασίας και τα νέα δεδομένα στην εποχή της νόσου COVID-19

H KPMG πραγματοποιεί τον τρίτο κύκλο της έρευνας με θέμα «Βαρόμετρο για τις συνθήκες εργασίας στην εποχή της νόσου COVID-19», η οποία διεξάγεται από το συμβουλευτικό τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας και έχει διάρκεια από 22/6–29/6.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι απάντηση στη συγκυρία εμφάνισης της νόσου COVID-19 και τη συντονισμένη προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσής της, η οποία έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στις συνθήκες εργασίας όλων των πολιτών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Ο πρώτος και ο δεύτερος κύκλος της έρευνας ανέδειξαν χρήσιμα συμπεράσματα, σχετικά με τις προκλήσεις της εξ αποστάσεως εργασίας, τη στάση των εργαζομένων απέναντι στη νέα αυτή μορφή εργασίας, αλλά και τις ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν από μέρους των εταιρειών, ώστε οι εργαζόμενοι να παραμείνουν εμψυχωμένοι και παρακινημένοι.

- Advertisement -

Στόχος του τρίτου κύκλου της έρευνας είναι η διερεύνηση των ανησυχιών και των προκλήσεων που βιώνουν οι εργαζόμενοι σε σχέση τη πανδημία και με τα μέτρα αντιμετώπισης της, οι επιπτώσεις στον τρόπο εργασίας, ο οποίος παίρνει διαφορετικές μορφές, είτε εξ’ αποστάσεως, είτε εκ περιτροπής με φυσική παρουσία στο γραφείο ή συνδυασμός αυτών ανάλογα με τις συστάσεις της πολιτείας για την τήρηση αποστάσεων και η επίδραση που έχουν οι μεταβολές αυτές στην παραγωγικότητα. Πώς οι εργαζόμενοι εκλαμβάνουν όλες αυτές τις αλλαγές που συμβαίνουν, εάν αισθάνονται ασφαλείς για την προσωπική τους υγεία και της οικογενείας τους και εάν οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι εταιρείες τους βοηθούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα την επαγγελματική τους πορεία και εξέλιξη και τι επιπλέον θεωρούν ότι θα πρέπει να γίνει. Επίσης, θα δοθεί πληροφόρηση στις διοικήσεις των εταιρειών για επικαιροποίηση των πολιτικών οι οποίες αφορούν τις συνθήκες εργασίας την εποχή του COVID-19.

Η έρευνα απευθύνεται στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που εργάζονται στην ελληνική επικράτεια, είτε εξ αποστάσεως ή εκ περιτροπής ή με φυσική παρουσία.

- Advertisement -

Μπείτε στο link για να συμμετέχετε σε αυτή την προσπάθειά μας, μέσα από την ολιγόλεπτη απάντηση του ερωτηματολογίου μας.

Μαθαίνουμε, αλλάζουμε, δυναμώνουμε!

Σχετικές δημοσιεύσεις

KPMG: $436,4 δισ. σε παγκόσμιες επενδύσεις PE – Η αβεβαιότητα επανεμφανίζεται

Υποτονικός ρυθμός δραστηριότητας σε σύγκριση με το τέλος του 2025 εντοπίζει η έκθεση «Pulse of Private Equity Q1’26»

200+ έμπειροι επαγγελματίες συμμετείχαν στη 2η Ημέρα Καριέρας AdvantAge

Στόχος της εκδήλωσης, η έμπρακτη καταπολέμηση των ηλικιακών διακρίσεων

Live A Legacy: Η πρωτοβουλία της Mastercard και του WHEN για τη γυναικεία ενδυνάμωση επιστρέφει

Το Σάββατο 23/5 στο Ωδείο Αθηνών, αναδεικνύοντας τις εξελίξεις που διαμορφώνουν το σύγχρονο επαγγελματικό τοπίο

Η ERGO Hellas στη 2η AdvantAge Ημέρα Καριέρας για επαγγελματίες 50+

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6/5 στο OTE Academy στο Μαρούσι, δικτυώνοντας εταιρείες και υποψηφίους σε ένα περιβάλλον ευκαιριών

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ασφαλίσεις σκαφών αναψυχής: Αύξηση 3,5% στο πλήθος συμβολαίων, μείωση 24,2% στη μέση ζημία το 2025

Η Επιτροπή Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών της ΕΑΕΕ συνέχισε για ακόμα μια χρονιά τη συστηματική συλλογή στατιστικών στοιχείων του κλάδου

Σχεδόν 1 στους 2 εργαζόμενους θεωρεί την ευελιξία απαραίτητη για την παραγωγικότητά του

Νέα έρευνα του kariera.gr δείχνει ότι η ισορροπία προσωπικής-επαγγελματικής ζωής αποκτά πλέον εξίσου σημαντικό ρόλο με τις οικονομικές απολαβές

Ασφαλίσεις αυτοκινήτων: Αυξημένη κατά 7,3% η παραγωγή το 2025

Η πρώτη εκτίμηση της ΕΑΕΕ για τους βασικούς δείκτες του κλάδου

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ασφαλίσεις σκαφών αναψυχής: Αύξηση 3,5% στο πλήθος συμβολαίων, μείωση 24,2% στη μέση ζημία το 2025

Η Επιτροπή Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών της ΕΑΕΕ συνέχισε για ακόμα μια χρονιά τη συστηματική συλλογή στατιστικών στοιχείων του κλάδου

Η Εθνική Ασφαλιστική επενδύει στους ανθρώπους της με την υπογραφή νέας 3ετούς ΕΣΣΕ

Η συμφωνία περιλαμβάνει αναβαθμισμένες αλλά και νέες παροχές, που αγγίζουν διαφορετικές πτυχές της ζωής των εργαζομένων

Διεθνείς τάσεις στην ασφαλιστική αγορά και η θέση της Ελλάδας

Του Ιωάννη Παν. Βοτσαρίδη, Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου, INTERLIFE ΑΑΕΓΑ

Νέος Chief Operating Officer στην Agora Insurance ο Σπύρος Τραπεζόντας

Με αποδεδειγμένη εμπειρία στην επιχειρησιακή οργάνωση, στη στρατηγική ηγεσία και στην υλοποίηση αλλαγών