back to top
29 C
Athens
Δευτέρα 15 Ιουνίου 2026

KPMG: Νέα έρευνα για τις συνθήκες εργασίας και τα νέα δεδομένα στην εποχή της νόσου COVID-19

H KPMG πραγματοποιεί τον τρίτο κύκλο της έρευνας με θέμα «Βαρόμετρο για τις συνθήκες εργασίας στην εποχή της νόσου COVID-19», η οποία διεξάγεται από το συμβουλευτικό τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας και έχει διάρκεια από 22/6–29/6.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι απάντηση στη συγκυρία εμφάνισης της νόσου COVID-19 και τη συντονισμένη προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσής της, η οποία έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στις συνθήκες εργασίας όλων των πολιτών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Ο πρώτος και ο δεύτερος κύκλος της έρευνας ανέδειξαν χρήσιμα συμπεράσματα, σχετικά με τις προκλήσεις της εξ αποστάσεως εργασίας, τη στάση των εργαζομένων απέναντι στη νέα αυτή μορφή εργασίας, αλλά και τις ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν από μέρους των εταιρειών, ώστε οι εργαζόμενοι να παραμείνουν εμψυχωμένοι και παρακινημένοι.

- Advertisement -

Στόχος του τρίτου κύκλου της έρευνας είναι η διερεύνηση των ανησυχιών και των προκλήσεων που βιώνουν οι εργαζόμενοι σε σχέση τη πανδημία και με τα μέτρα αντιμετώπισης της, οι επιπτώσεις στον τρόπο εργασίας, ο οποίος παίρνει διαφορετικές μορφές, είτε εξ’ αποστάσεως, είτε εκ περιτροπής με φυσική παρουσία στο γραφείο ή συνδυασμός αυτών ανάλογα με τις συστάσεις της πολιτείας για την τήρηση αποστάσεων και η επίδραση που έχουν οι μεταβολές αυτές στην παραγωγικότητα. Πώς οι εργαζόμενοι εκλαμβάνουν όλες αυτές τις αλλαγές που συμβαίνουν, εάν αισθάνονται ασφαλείς για την προσωπική τους υγεία και της οικογενείας τους και εάν οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι εταιρείες τους βοηθούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα την επαγγελματική τους πορεία και εξέλιξη και τι επιπλέον θεωρούν ότι θα πρέπει να γίνει. Επίσης, θα δοθεί πληροφόρηση στις διοικήσεις των εταιρειών για επικαιροποίηση των πολιτικών οι οποίες αφορούν τις συνθήκες εργασίας την εποχή του COVID-19.

Η έρευνα απευθύνεται στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που εργάζονται στην ελληνική επικράτεια, είτε εξ αποστάσεως ή εκ περιτροπής ή με φυσική παρουσία.

- Advertisement -

Μπείτε στο link για να συμμετέχετε σε αυτή την προσπάθειά μας, μέσα από την ολιγόλεπτη απάντηση του ερωτηματολογίου μας.

Μαθαίνουμε, αλλάζουμε, δυναμώνουμε!

Σχετικές δημοσιεύσεις

KPMG: $436,4 δισ. σε παγκόσμιες επενδύσεις PE – Η αβεβαιότητα επανεμφανίζεται

Υποτονικός ρυθμός δραστηριότητας σε σύγκριση με το τέλος του 2025 εντοπίζει η έκθεση «Pulse of Private Equity Q1’26»

200+ έμπειροι επαγγελματίες συμμετείχαν στη 2η Ημέρα Καριέρας AdvantAge

Στόχος της εκδήλωσης, η έμπρακτη καταπολέμηση των ηλικιακών διακρίσεων

Live A Legacy: Η πρωτοβουλία της Mastercard και του WHEN για τη γυναικεία ενδυνάμωση επιστρέφει

Το Σάββατο 23/5 στο Ωδείο Αθηνών, αναδεικνύοντας τις εξελίξεις που διαμορφώνουν το σύγχρονο επαγγελματικό τοπίο

Η ERGO Hellas στη 2η AdvantAge Ημέρα Καριέρας για επαγγελματίες 50+

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6/5 στο OTE Academy στο Μαρούσι, δικτυώνοντας εταιρείες και υποψηφίους σε ένα περιβάλλον ευκαιριών

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Σχεδόν 9 ηλεκτρικά αυτοκίνητα για κάθε δημόσιο σταθμό φόρτισης στην Ελλάδα

Η Compare the Market επισημαίνει ότι η εικόνα της ελληνικής αγοράς δείχνει τόσο πρόοδο όσο και περιθώριο ανάπτυξης

Εθνική Τράπεζα: 16 χρόνια στηρίζει και επιβραβεύει καινοτόμες επιχειρήσεις μέσα από το Πρόγραμμα NBG Business Seeds

Τελετή βράβευσης για επιχειρήσεις και ομάδες που διακρίθηκαν μεταξύ των 344 συμμετοχών του 16ου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Τεχνολογίας

ΤτΕ: Τι σηματοδοτεί η ανάκληση άδειας λειτουργίας της DallBogg

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση, αλλά και τις διευκρινιστικές ερωταπαντήσεις

Αυτά που ακούγονται για τους ασφαλιστές, οι εκρήξεις

Τόσο πολλά είναι τα πύρινα μέτωπα, που δεν φτάνει το μάτι να τα δει και να τα ξεχωρίσει

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Σχεδόν 9 ηλεκτρικά αυτοκίνητα για κάθε δημόσιο σταθμό φόρτισης στην Ελλάδα

Η Compare the Market επισημαίνει ότι η εικόνα της ελληνικής αγοράς δείχνει τόσο πρόοδο όσο και περιθώριο ανάπτυξης

FIFA World Cup 2026, ποιοι είναι οι παίκτες με τη μεγαλύτερη εμπορική αξία

Οι ενστάσεις της Allianz Trade και οι κίνδυνοι για τη Lockton

ΕΑΕΕ: Οι παράγοντες που διαμορφώνουν το κόστος της ασφάλισης υγείας

Αδύνατο να δοθεί ουσιαστική λύση στο πρόβλημα όταν η δημόσια συζήτηση περιορίζεται στις ασφαλιστικές, τονίζει η Ένωση και αναλύει το γιατί

Αυξημένο κατά 0,5% το ενεργητικό των ΤΕΑ το α΄ τρίμηνο 2026

Διαμορφώθηκε στα 2.859 εκατ. ευρώ, έναντι 2.846 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ