back to top
25.7 C
Athens
Τρίτη 9 Ιουνίου 2026

Τι θέλει ο πελάτης από τις ψηφιακές ασφαλιστικές

της Ελενας Ερμείδου

Το να χρησιμοποιούμε τις ίδιες λέξεις δεν αποτελεί εγγύηση ότι μας αντιλαμβάνεται ο πελάτης μας. Χρειαζόμαστε να χρησιμοποιούμε τις ίδιες λέξεις του ιδίου είδους μίας προηγούμενης εμπειρίας και ο πελάτης χρειάζεται για να μας καταλάβει κάποιες κοινές εμπειρίες.

- Advertisement -

Ολες μα όλες οι ασφαλιστικές επαναλαμβάνουν την φράση έχουν να πουν για τις διαδικασίες ψηφιοποίησης και για τα ποσοστά ικανοποίησης των πελατών τους αν χρησιμοποιήσουν τις διαδικασίες αυτές. Πάντα τα ποσοστά είναι πολύ υψηλά, ποτέ χαμηλά.

Υπάρχουν όμως πελάτες που διαμαρτύρονται γιατί συναντούν κάποιες δυσκολίες.  Δεν είναι απαραίτητο να είναι τεχνικές. Και ας δουλεύουν άψογα τα μοντέλα, ο πελάτης μπορεί να έχει δυσκολίες στην κατανόηση τους.

- Advertisement -

Εδώ είναι το θέμα μας. Ποια είναι η προηγούμενη εμπειρία του πελάτη, τι είχε αναζητήσει στο παρελθόν και τι πάμε να του δώσουμε τώρα;.

Μα θα μου πείτε, τα αποτελέσματα ερευνών λένε ότι μία επιτυχημένη διαδικασία ψηφιοποίησης ασφαλιστικών εργασιών μπορεί να επιφέρει μείωση λειτουργικού κόστους μέχρι και 50%, αύξηση παραγωγικότητας πάνω από 20%   και βελτιστοποίηση του δείκτη αναλογίας ζημιών πάνω από 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Η αγορά θα μπορούσε να στοχεύσει και σε παραπάνω ποσοστά αν εκπαιδεύσει τον πελάτη γιατί ας μην ξεχνάμε ότι η ελληνική ασφαλιστική πραγματικότητα δειλά τα τελευταία 5 χρόνια ξεκίνησε την πορεία της προς το μέλλον.  Οι πελάτες δεν έχουν καλά – καλά προλάβει να προσαρμοστούν σε αυτή την νέα πραγματικότητα.

Πολλές εργασίες πρέπει να γίνουν σε ό,τι αφορά το τεχνολογικό περιβάλλον και με το τι αναζητά ο πελάτης. Κυρίως το τεχνολογικό περιβάλλον να γίνει φιλικό προς τον μέσο έλληνα καταναλωτή, εκεί που στοχεύουν οι ασφαλιστικές.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός μέχρι αρχές του έτους πήγαινε με χαμηλές πτήσεις. Εντάθηκε κατά το β’ τρίμηνο μεταξύ Απριλίου – Ιουνίου 2020 φαίνεται ότι θα συνεχιστεί το β’ εξάμηνο του 2020 απ’ όλες τις εταιρείες που θεωρούν ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη ευκαιρία που έχουν για να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε πτώση ζήτησης.

Αρκεί πελάτες και ασφαλιστικές να μιλάνε για τα ίδια πράγματα γιατί αν οι εμπειρίες είναι πολύ διαφορετικές και οι στόχοι το ίδιο, δεν θα μιλάνε για το ίδιο ακόμα και αν τρέφουν τις αυταπάτες ότι έτσι είναι.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ωνάσειο και 251 ΓΝΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους

Με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και την ενίσχυση της ιατρικής εκπαίδευσης

Ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Συντονιστών 2026 από την ΕΣΑΠΕ

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 εξειδικευμένα σεμινάρια, που εστιάζονται σε βασικούς άξονες της ασφαλιστικής διοίκησης και της ανάπτυξης ομάδων

ΟΡΙΖΩΝ και Στ. Ζουλινάκη ενώνουν δυνάμεις για τη χρηματοοικονομική εκπαίδευση μέσα από το επιτραπέζιο «Safe Deal»

Μέσα από τη χορηγική της υποστήριξη, η ασφαλιστική αναδεικνύει τη σημασία της εκπαίδευσης στην αντίληψη του οικονομικού προγραμματισμού και στην πρόληψη

Η EY επαναπροσδιορίζει τις ελεγκτικές υπηρεσίες με agentic AI

Με την επικαιροποίησή τους, η μεθοδολογία και το πλαίσιο της EY ενισχύουν την αξιοπιστία και γίνονται η βάση σειράς ελεγκτικών και άλλων υπηρεσιών

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Χρυσή πρωταθλήτρια πινγκ πονγκ η δημοσιογράφος Έλενα Ερμείδου του «IW»

40 συμμετοχές φιλοξένησε το φετινό, 11ο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ για τα media

Εκδήλωση ΠΣΑΣ-ΕΕΑ: «Το επάγγελμά μας: Μία προβολή στο μέλλον»

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2026 στο Μουσείο «Ελλάδα σε Μικρογραφία»

Ψηφιακές κλήσεις και οδική ασφάλεια: Μια εξέλιξη που αφορά και την ασφαλιστική αγορά

Το ζητούμενο δεν είναι η αύξηση των κλήσεων, αλλά η μείωση των ατυχημάτων

Το σημαντικότατο μήνυμα του μήνα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Τι και ποιους αφορούν οι ενισχύσεις του «Ξεκινώ Επιχειρηματικά» – Δηλώσεις Δ. Γαβαλάκη στο «IW»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Deloitte: Τα 5 παράδοξα που διαμορφώνουν το μέλλον της κυβερνοασφάλειας

Η νέα έκδοση της έρευνας «Global Future of Cyber» υποδεικνύει τα σημεία όπου οι οργανισμοί καλούνται να γεφυρώσουν το χάσμα στρατηγικής και πράξης

ΕΑΕΕ: Follow-up στην 1η κοινή άσκηση mystery shopping της EIOPA

Τα αποτελέσματα παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τη διανομή των βασιζόμενων σε ασφάλιση επενδυτικών προϊόντων σε 8 κράτη-μέλη της ΕΕ

Η Carglass® υποδέχθηκε μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Η job-shadow δράση εντάσσεται στην προσπάθεια της εταιρείας για ένα εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον με δυνατότητες εξέλιξης και ισότιμης συμμετοχής για όλους

Χρυσή πρωταθλήτρια πινγκ πονγκ η δημοσιογράφος Έλενα Ερμείδου του «IW»

40 συμμετοχές φιλοξένησε το φετινό, 11ο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ για τα media