AXA, logo, λογότυπο

Συνεργασία ΑΧΑ-Western Union

Πώς «κουμπώνει» η παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών με την ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Την έναρξη συνεργασίας με τον παγκόσμιο leaderστο πεδίο της ηλεκτρονικής διασυνοριακής μεταφοράς χρημάτων και διεκπεραίωσης εμβασμάτων, την Western Union, ανακοίνωσε ο γαλλικός ασφαλιστικός όμιλος ΑΧΑ. Η συμφωνία αφορά στην παροχή ολοκληρωμένων ασφαλιστικών προϊόντων στους πελάτες της Western Union μέσω της υπηρεσίας westernunion.com. «Παντρεύοντας» τις ασφαλίσεις με τις υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων, οι δυο όμιλοι στοχεύουν στην καλύτερη κάλυψη των αναγκών των μεταναστών που εργάζονται στο εξωτερικό και των οικογενειών τους στις χώρες προέλευσης.

Η συνεργασία ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα με το πιλοτικό πρόγραμμα «Transfer Protect» στη Γαλλία από την ΑΧΑ Partners, το οποίο παρέχει στους πελάτες της Western Union που μεταφέρουν χρήματα μέσω του ιστοτόπου westernunion.com πρόσβαση σε λύσεις ασφάλειας ζωής και αναπηρίας. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «είναι πολύ σημαντικό για τους εργαζόμενους μετανάστες να γνωρίζουν ότι μέλη της οικογένειάς τους θα αποζημιωθούν σε περίπτωση που συμβεί ένα ατύχημα ή δυστύχημα στους ιδίους».

Η συνεργασία αυτή ευθυγραμμίζεται με τη φιλοδοξία της ΑΧΑ να προωθήσει τη χρηματοοικονομική ενσωμάτωση μέσω της μονάδας της AXA Emerging Customers. H συγκεκριμένη δραστηριότητα αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση μεγάλων μαζών χαμηλού εισοδήματος επιταχύνοντας την ανάπτυξη κατάλληλων υπηρεσιών ασφάλισης και προστασίας. Για την Western Union, πρόκειται για ένα νέο βήμα στην πελατοκεντρική της στρατηγική για την ενίσχυση της αξίας που προσφέρει στους πελάτες της, ενσωματώνοντας  σχετικές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στην παγκόσμια πολυκαναλική της πλατφόρμα.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΧΑ Thomas Buberl,  “H AXA είναι δεσμευμένη στην παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών σε αυτούς που τις έχουν περισσότερη ανάγκη. Είμαστ εενθουσιασμένοι που αξιοποιούμε το ευρύ δίκτυο και το αξιόπιστο brand τηςWestern Union για να αποκτήσουμε πρόσβαση στην παγκόσμια πελατειακή της βάση και να φέρουμε προσβάσιμη, κατάλληλη και οικονομική προστασία σε αυτούς που την χρειάζονται περισσότερο».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Western Union Hikmet Ersek δήλωσε από την πλευρά του ότι «Οι πελάτες μας ανά τον κόσμο μας εμπιστεύονται τις πιο σημαντικές και πολύπλοκες μεταβιβάσεις χρημάτων. Θέλουν επίσης και άλλες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που συνεισφέρουν στην ευημερία τους και την επίτευξη των μακροπρόθεσμων χρηματοοικονομικών τους στόχων. Αυτή η νέα συνεργασία ανοίγει νέους δρόμους για να εισάγουμε προϊόντα και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας σε  εκατομμύρια μετανάστες που χρησιμοποιούν το σάιτ westernunion.com. HAXA είναι παγκόσμιος leader της οποίας η στρατηγική χρηματοοικονομικής ενσωμάτωσης ταιριάζει με τη δική μας και είμαστε ενθουσιασμένοι για τις ευκαιρίες που ανοίγονται χάρη στη συνεργασία μας».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*