back to top
26.1 C
Athens
Τρίτη 12 Μαΐου 2026

Γ. Βασιλάτος, Eurolife FFH: Νέο λειτουργικό μοντέλο, ψηφιοποίηση και λύσεις για το μέλλον

του Βάιου Κρόκου

Μπορεί να μην υπάρχουν ακόμα όλα τα στοιχεία, εν μέσω υγειονομικής – οικονομικής κρίσης, που θα χρειάζονταν κανείς ώστε να καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο business plan, ωστόσο η Eurolife FFH δεν αρκείται σε «πυροσβεστικά μέτρα», αλλά σε κινήσεις που έχουν ως φόντο την επόμενη μέρα του κλάδου.

- Advertisement -

Όπως άλλωστε περιέγραψε επισήμως η διοίκηση με το πρόσφατο rebranding, κάνει ένα βήμα μπροστά προσφέροντας αξία σε όσους δημιουργούν.

Κατά την παρουσία του στο AON’s webcast “Lead through disruption: Modeling a sustainable organization, ο κ. Γιάννης Βασιλάτος, General Manager – Digital Transformation Officer της εταιρείας σημείωσε πως αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή για την εταιρεία ώστε να βγει μπροστά.

- Advertisement -

«Δεν είναι μόνο το budget σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά η ανακατανομή και ο επαναπροσδιορισμός των στόχων όσο γίνεται καλύτερα τουλάχιστον σε ένα ασαφές περιβάλλον», σημείωσε.

Τόσο στο εσωτερικό της εταιρείας όσο και σε επίπεδο εξωστρέφειας λαμβάνουν χώρα όλο αυτό το διάστημα σημαντικές εμπορικές και άλλες διορθωτικές κινήσεις την ώρα που γίνονται προβλέψεις για όλα τα σενάρια στο άμεσο μέλλον για το σύνολο του κλάδου και της οικονομίας (ήπιο, βασικό, δυσμενές)

Κατά την προσωπική του εκτίμηση, όπως τόνισε ο κ. Βασιλάτος, και στο παρελθόν θα μπορούσαν να υπάρξουν στον κλάδο τέτοιες αλλαγές, τώρα όμως γίνονται πιο γρήγορα και πρέπει να πραγματοποιηθούν με εξαιρετικό τρόπο και με περαιτέρω εξωστρέφεια.

Για παράδειγμα, το cyber risk πάντα ήταν στο επίκεντρο της εταιρείας, τώρα όμως ευνόητα αποτελεί βασική προτεραιότητα. Μεταξύ άλλων, εξάλλου, η Eurolife FFH θα συνεχίσει να επενδύει ακόμα πιο εντατικά στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού της.

Περαιτέρω, ο ανασχεδιασμός των εσωτερικών ομάδων στην εταιρεία που έλαβε χώρα το προηγούμενο διάστημα έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει και υπάρχει πολύ καλή ισορροπία σε επίπεδο απόδοσης, σύμφωνα με τον κ. Βασιλάτο.

Το νέο λειτουργικό μοντέλο της εταιρείας αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο και η δυνατότητα τηλεργασίας με σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία ίσως αγγίζει το 50% με 60% των στελεχών του ομίλου. Οι εργασίες το διάστημα του lockdown ως τώρα κρίνονται επιτυχημένες…

Έντονη δραστηριότητα σε Eurolife Partners και Eurolife Connect

Στο ίδιο μοτίβο, ιδιαίτερη απήχηση είχαν και τα σύγχρονα εργαλεία για το Δίκτυο των συνεργατών και τους πελάτες την περίοδο της καραντίνας.

Για παράδειγμα, όπως καταγράφηκε, πριν τον COVID-19, μόνο το 40% των εργασιών πραγματοποιούνταν μέσω του Eurolife Partners ενώ τώρα υπολογίζεται στο 77% για τον κλάδο Υγείας.

Στον κλάδο Περιουσίας (κατοικία) το ποσοστό αγγίζει το απόλυτο, με 98%-99%, ενώ και στον κλάδο Αυτοκινήτου καταγράφεται σχετική άνοδος στο 60% έναντι 40% προηγουμένως.

Παράλληλα, στο Eurolife Connect αποτυπώνεται σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας μια άνοδος κατά 30% τον Απρίλιο.

Cross industries: Ανάγκη για ευρύ διάλογο

Παράλληλα, στο πρόσφατο webcast της AON, ο κ. Βασιλάτος ανέδειξε το γεγονός ότι οι συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα (ΣΔΙΤ) έρχονται στο προσκήνιο για μια ακόμη φορά. Δεν θα πρέπει να αποτελεί μια εσωτερική συζήτηση στον κλάδο όμως, αλλά ένας στόχος για το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας. Υπό αυτό το πρίσμα, όλοι θα πρέπει να αναζητούν νέες ιδέες, διάλογο και συνεργασίες με ευρύτερους τομείς της οικονομίας.

Κλείνοντας όπως τόνισε, η αισιοδοξία για το μέλλον παραμένει συγκρατημένη καθώς πολλές φορές μετά από ένα συμβάν υπάρχει ενδιαφέρον για ασφάλιση (π.χ σεισμός) στην πορεία όμως ατονεί. Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε, η ιδιωτική ασφάλιση είναι έτοιμη να προσφέρει σε πολίτες και επιχειρήσεις.

διαβάστε επίσης: Eurolife FFH: Ψηφιακά σεμινάρια και εκπαιδεύσεις εξ αποστάσεως

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Eurolife FFH επεκτείνει το δίκτυο του My Health F1rst

Με την προσθήκη των νοσοκομείων του Ομίλου HHG η ασφαλιστική προσφέρει ακόμη περισσότερες επιλογές και προνόμια στους ασφαλισμένους της

Αλ. Σαρρηγεωργίου: Γιορτάζουμε 50 χρόνια που βρίσκουν το Επικουρικό Κεφάλαιο στα καλύτερά του

«Πάνω στο υγιές ΕΚ να χτίσουμε την εμπιστοσύνη που απαιτείται για να μεγαλώσει η αγορά μας» είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ στο επετειακό συνέδριο

Δεκαπλή βράβευση απέσπασε η Eurolife FFH για τις προωθητικές της ενέργειες

Η εταιρεία διακρίθηκε στα Promotional Marketing Awards 2026 για καμπάνιες και ενέργειες που έφεραν την ασφάλιση πιο κοντά στους καταναλωτές

Γεωπολιτική αστάθεια, AI και νέα εποχή στις εμπορικές ροές – Οι προβλέψεις της Atradius για την ασφάλιση πιστώσεων του 2026

Η ασφάλιση πιστώσεων εξελίσσεται σε βασικό εργαλείο χρηματοδότησης επιχειρήσεων, ενώ οι ασφαλιστικοί οργανισμοί καλούνται να παρέχουν συντονισμένες λύσεις σε πολλαπλές αγορές

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ι. Χατζηθεοδοσίου: Το Επικουρικό Κεφάλαιο προάγει τον ασφαλιστικό κλάδο

«Έδωσε αξιοπρέπεια και αξιοπιστία σε εμάς» επισήμανε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΕΕΑ μιλώντας στο επετειακό συνέδριο

Ι. Μελάς: Ο ΟΔ.Υ.Σ.Ε.ΑΣ. καλύπτει ένα μεγάλο θεσμικό κενό δεκαετιών

«50 χρόνια παρουσίας σημαίνουν 50 χρόνια ευθύνης, σημαίνουν 50 χρόνια στήριξης των πολιτών που βρέθηκαν σε δύσκολες στιγμές»

Γ. Βαλαής: Ορόσημο το πρώτο συνέδριο του Επικουρικού Κεφαλαίου

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων συνεχούς προσφοράς στην ελληνική κοινωνία

Πώς η τεχνολογία αλλάζει την εμπειρία στην ασφάλιση αυτοκινήτου

Η EUROINS επενδύει διαρκώς στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών της, με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας των συνεργατών και των ασφαλισμένων της

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Φ. Ζέρβας: Το ΕΚ εγγυητής και αρωγός των συμπολιτών μας που έχουν πληγεί οικονομικά και σωματικά

Συνεντεύξεις πολιτών που αποζημιώθηκαν από το Επικουρικό Κεφάλαιο προβλήθηκαν στη σχετική ενότητα του επετειακού συνεδρίου

Η Eurolife FFH επεκτείνει το δίκτυο του My Health F1rst

Με την προσθήκη των νοσοκομείων του Ομίλου HHG η ασφαλιστική προσφέρει ακόμη περισσότερες επιλογές και προνόμια στους ασφαλισμένους της

Αλ. Σαρρηγεωργίου: Γιορτάζουμε 50 χρόνια που βρίσκουν το Επικουρικό Κεφάλαιο στα καλύτερά του

«Πάνω στο υγιές ΕΚ να χτίσουμε την εμπιστοσύνη που απαιτείται για να μεγαλώσει η αγορά μας» είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ στο επετειακό συνέδριο

Ηρ. Δασκαλόπουλος: Η επιτυχημένη μεταρρύθμιση του ΕΚ ανοίγει νέες προοπτικές

Μείωση εισφοράς και έμφαση στην πρόληψη εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής κατά την ομιλία του στο επετειακό συνέδριο

ΕΑΕΕ και ΕΙΑΣ ενισχύουν τις διεθνείς συνεργασίες τους με 2 εξειδικευμένα σεμινάρια

Σε συνεργασία με τη Miller Insurance και την International Underwriting Association της Αγγλίας, και επίκεντρο τις νέες προκλήσεις