14.3 C
Athens
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025

Γ. Βασιλάτος, Eurolife FFH: Νέο λειτουργικό μοντέλο, ψηφιοποίηση και λύσεις για το μέλλον

του Βάιου Κρόκου

Μπορεί να μην υπάρχουν ακόμα όλα τα στοιχεία, εν μέσω υγειονομικής – οικονομικής κρίσης, που θα χρειάζονταν κανείς ώστε να καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο business plan, ωστόσο η Eurolife FFH δεν αρκείται σε «πυροσβεστικά μέτρα», αλλά σε κινήσεις που έχουν ως φόντο την επόμενη μέρα του κλάδου.

- Advertisement -

Όπως άλλωστε περιέγραψε επισήμως η διοίκηση με το πρόσφατο rebranding, κάνει ένα βήμα μπροστά προσφέροντας αξία σε όσους δημιουργούν.

Κατά την παρουσία του στο AON’s webcast “Lead through disruption: Modeling a sustainable organization, ο κ. Γιάννης Βασιλάτος, General Manager – Digital Transformation Officer της εταιρείας σημείωσε πως αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή για την εταιρεία ώστε να βγει μπροστά.

- Advertisement -

«Δεν είναι μόνο το budget σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά η ανακατανομή και ο επαναπροσδιορισμός των στόχων όσο γίνεται καλύτερα τουλάχιστον σε ένα ασαφές περιβάλλον», σημείωσε.

Τόσο στο εσωτερικό της εταιρείας όσο και σε επίπεδο εξωστρέφειας λαμβάνουν χώρα όλο αυτό το διάστημα σημαντικές εμπορικές και άλλες διορθωτικές κινήσεις την ώρα που γίνονται προβλέψεις για όλα τα σενάρια στο άμεσο μέλλον για το σύνολο του κλάδου και της οικονομίας (ήπιο, βασικό, δυσμενές)

Κατά την προσωπική του εκτίμηση, όπως τόνισε ο κ. Βασιλάτος, και στο παρελθόν θα μπορούσαν να υπάρξουν στον κλάδο τέτοιες αλλαγές, τώρα όμως γίνονται πιο γρήγορα και πρέπει να πραγματοποιηθούν με εξαιρετικό τρόπο και με περαιτέρω εξωστρέφεια.

Για παράδειγμα, το cyber risk πάντα ήταν στο επίκεντρο της εταιρείας, τώρα όμως ευνόητα αποτελεί βασική προτεραιότητα. Μεταξύ άλλων, εξάλλου, η Eurolife FFH θα συνεχίσει να επενδύει ακόμα πιο εντατικά στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού της.

Περαιτέρω, ο ανασχεδιασμός των εσωτερικών ομάδων στην εταιρεία που έλαβε χώρα το προηγούμενο διάστημα έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει και υπάρχει πολύ καλή ισορροπία σε επίπεδο απόδοσης, σύμφωνα με τον κ. Βασιλάτο.

Το νέο λειτουργικό μοντέλο της εταιρείας αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο και η δυνατότητα τηλεργασίας με σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία ίσως αγγίζει το 50% με 60% των στελεχών του ομίλου. Οι εργασίες το διάστημα του lockdown ως τώρα κρίνονται επιτυχημένες…

Έντονη δραστηριότητα σε Eurolife Partners και Eurolife Connect

Στο ίδιο μοτίβο, ιδιαίτερη απήχηση είχαν και τα σύγχρονα εργαλεία για το Δίκτυο των συνεργατών και τους πελάτες την περίοδο της καραντίνας.

Για παράδειγμα, όπως καταγράφηκε, πριν τον COVID-19, μόνο το 40% των εργασιών πραγματοποιούνταν μέσω του Eurolife Partners ενώ τώρα υπολογίζεται στο 77% για τον κλάδο Υγείας.

Στον κλάδο Περιουσίας (κατοικία) το ποσοστό αγγίζει το απόλυτο, με 98%-99%, ενώ και στον κλάδο Αυτοκινήτου καταγράφεται σχετική άνοδος στο 60% έναντι 40% προηγουμένως.

Παράλληλα, στο Eurolife Connect αποτυπώνεται σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας μια άνοδος κατά 30% τον Απρίλιο.

Cross industries: Ανάγκη για ευρύ διάλογο

Παράλληλα, στο πρόσφατο webcast της AON, ο κ. Βασιλάτος ανέδειξε το γεγονός ότι οι συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα (ΣΔΙΤ) έρχονται στο προσκήνιο για μια ακόμη φορά. Δεν θα πρέπει να αποτελεί μια εσωτερική συζήτηση στον κλάδο όμως, αλλά ένας στόχος για το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας. Υπό αυτό το πρίσμα, όλοι θα πρέπει να αναζητούν νέες ιδέες, διάλογο και συνεργασίες με ευρύτερους τομείς της οικονομίας.

Κλείνοντας όπως τόνισε, η αισιοδοξία για το μέλλον παραμένει συγκρατημένη καθώς πολλές φορές μετά από ένα συμβάν υπάρχει ενδιαφέρον για ασφάλιση (π.χ σεισμός) στην πορεία όμως ατονεί. Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε, η ιδιωτική ασφάλιση είναι έτοιμη να προσφέρει σε πολίτες και επιχειρήσεις.

διαβάστε επίσης: Eurolife FFH: Ψηφιακά σεμινάρια και εκπαιδεύσεις εξ αποστάσεως

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Δωρεάν επαναπιστοποιήσεις για ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές από το ΕΕΑ

Η Eurolife FFH προσφέρει εθελοντικά τη συνδρομή της για την κάλυψη των 15 ωρών εκπαίδευσης που προβλέπονται για το 2025

The Fair Five: Η Eurolife FFH μεταμορφώνει τη διαδικασία των αποζημιώσεων οχήματος με ΤΝ

Το προηγμένο σύστημα σημαίνει «λιγότερη γραφειοκρατία και περισσότερο χρόνο για ουσιαστική, ανθρώπινη εξυπηρέτηση»

ΕΕΑ: Δωρεάν επαναπιστοποιήσεις σε ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές για συμπλήρωση ωρών του 2025

Aσφαλιστικοί διαμεσολαβητές από όλη την Ελλάδα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της σχετικής φόρμας

Ένας αιώνας ΕΕΑ: Όταν ο θεσμός ξεπερνά τον εαυτό του! (Βίντεο)

Το Επιμελητήριο, υπό την ηγεσία της σημερινής Διοίκησης του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, έχει πετύχει κάτι που λίγοι θεσμοί καταφέρνουν

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Π. Κασκαρέλης: Οι προτεραιότητες της Υδρογείου Ασφαλιστικής για τα επόμενα χρόνια

«Κλείνοντας τη χρονιά με θετικό αποτύπωμα, προχωρούμε προς το 2026 με σχέδιο, συνέπεια και ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό»

Η πράσινη ασφάλιση ως ανάγκη: Η Ελλάδα μπροστά στην πρόκληση της περιβαλλοντικής ευθύνης

Οι Μεσίτες Ασφαλίσεων, ως γέφυρα μεταξύ επιχειρηματικότητας και κοινωνίας, έχουν χρέος να πρωτοστατήσουν σε αυτήν τη μετάβαση

Εγγυήσεις, πυρκαγιές και αστικές προδιαγράφουν το μέλλον

Τη νέα τάση της ασφαλιστικής αγοράς υποδεικνύουν τα στατιστικά της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

Η Atradius Greece εγκαινιάζει τη σειρά «Atradius Expert Talks» – Βίντεο

Στο πρώτο βίντεο, ο Χ. Παναγιωτόπουλος, Διευθυντής Υπηρεσιών Κινδύνου, θέτει το ερώτημα: «Τελικά τι πρέπει να αξιολογούμε; Αριθμούς ή ανθρώπους;»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Μ. Παπαζαρκάδα: «Θέλουμε να είμαστε ο πρώτος συνεργάτης που σκέφτεται κάθε επιχειρηματίας όταν χρειάζεται ασφάλεια και αξιοπιστία» 

Η Country Manager της Coface στην Ελλάδα μιλά στο Insurance World και στον Λάμπρο Ρόδη για τη φιλοσοφία, τη στρατηγική και το όραμα της εταιρείας

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη «In Motion for Everyone»: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας, ο Ευ. Αυγουλάς και η Ι.Μ. Γκέρτσου πρόσφεραν μια βιωματική εμπειρία εξοικείωσης με την αναπηρία

Η ΕΑΔΕ ζητά παρέμβαση της ΔΕΕΙΑ για συνεχιζόμενες αθέμιτες πρακτικές στον κλάδο

Η Ένωση επισημαίνει ότι η απάντηση της εταιρείας παραγνωρίζει προκλητικά την παραβίαση της ελληνικής και κοινοτικής νομοθεσίας

Δωρεάν επαναπιστοποιήσεις για ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές από το ΕΕΑ

Η Eurolife FFH προσφέρει εθελοντικά τη συνδρομή της για την κάλυψη των 15 ωρών εκπαίδευσης που προβλέπονται για το 2025

Η αρνητική εμπειρία υποψηφίου «πληγώνει» τη φήμη των επιχειρήσεων – Νέα έρευνα του kariera.gr

Hχηρή υπενθύμιση προς τις εταιρείες για τη σημασία της σαφήνειας και του σεβασμού στον χρόνο του υποψηφίου κατά τη διαδικασία πρόσληψης